Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pikola píše: Více
A tobě by přišlo ok kdyby ti otec neumožňoval vidět dítě každý den? Stačilo by ti miminko vidět 2× týdne?
Je to i jeho dítě, zakladatelka nepíše že ji buzeruje a kontroluje, jen prostě chce být se svým dítětem což je naprosto pochopitelné.
Naopak by mohla být ráda, vzít si knížku nebo jít spát a nechat tatínka ať se hodinu, dvě stará 🤷
@pikola píše: Více
Ona píše, že chce vidět dítě, ne ji chodit buzerovat. TOS někde četla? Muže mu ho dát klidně mezi kojením do kočáru a nazdar. Anebo je nechat doma a jít ven.
A vy jste zase všechny chytré jak rádio. Měsíční děcko má den pěkně rozházený, člověk je rád, že vychytá chvíli - nepláče, jde do kočáru a mohu jít nakoupit. Mít každý den rozsekany tím, že přijde ex, to by mi hráblo.
Zaklatelko, leda návrh na soud na svěření do péče ![]()
Tohle fakt není pro matku situace, aby v tom všem novém, zůstala příčetná.
@inkakřivák píše: Více
Ne, musí se s ním domluvit, musí to děcko připravit a pak se o něj postarat. A to je každý den prostě na budku.
A ne, nedá mu ječící dítě, to normální matka neudělá. Takže čas na nakojeni a atd..
@Temnástranasíly no když pláče, nemá hlad, je suché, nic ho neboli, tak muže klidně chovat i otec. Proč by nemohl? A matka si muže jít třeba nakoupit.
@Temnástranasíly píše: Více
Může dát dítě otci do kočárku a mezitím si dojde nakoupit. Tobě by se líbilo, kdybys viděla své dítě 1-2× týdně? ![]()
@Temnástranasíly nechápu. Tak si otec počká. Než ho nakojí. A připravit si ho muže on. Má ruce, tak muže i prebalit i obléct i dát do kočáru. Naprosto normální věc.
Hledala bych cesty, jak mu to umožnit. Ale osobně bych nebyla zvědavá na to, mít chlapa, co mě takhle podrazil v nejcitlivějším období života, denně nasáčkovaného v obýváku. Pokud by to šlo, dala bych mu dítě na hodinku do kočárku a aspoň si zatím udělala, co potřebuji. Časem můžete intervaly prodloužit a později si ho může na odpoledne brát k sobě. Opravdu se snaž vyjít vstříc, není nic lepšího, než když budete dál OBA fungovat jako rodiče ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Nedávno jsi psala, že primární pečovatel je matka.
A ten primární pečovatel si to ale dokáže jaksi udělat. To ten sekundární ne a mně jako matce by se nelíbilo, kdyby mi každý den někdo nabourával den. Já bych se nerozchazela v době, kdy je to maličké miminko.
Na blbý otázky, blbý odpovědi.
@Temnástranasíly jestli je 24/7 sama na dítě. Tak by mohla jeho zájem využít, jak někdo psal, dát dítě do kočárku. Ať jde otec vozit v době mezi dalším krmením. Ona si může odpočinout.
Samozřejmě, že je to normální a opravdu bys měla být ráda, že se o děťátko zajímá. Ty jsi s ním neustále a on ne, tak mu dovol alespoň tu chvíli strávit s ním.
A jinak měsíční děti jsem třeba já osobně kojila kolikrát i po hodině, než se prostě ta laktace ustálila. To spolu s přebalením, odkrknutím a oblečením do kočáru skoro nešlo chodit ven, aby se mi po 10 minutách zase nevzbudilo hlady.. Ale pokud má zakladatelka už jakž takž vychytaný denní režim, tak by to mělo být v pohodě.
Zakladatelko, jak daleko bydlí otec od vás?
@Temnástranasíly Píše, že odešel on od nich, tomu bys jako zabránila jak? ![]()
Jak daleko bydli? Pokud blizko, tak byste se mohli dohodnout, ze v urcitem casovem useku mu napises a muze prijit. At nejsi nervni, ze musis kojit na urcity cas.
Koupes ve stejnou dobu? To by se taky dalo, ze prijde na koupani, aspon se nauci vykoupat, prebalit a obleknout.