Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Šmoulice píše: Více
Právo chodit každý den a určovat si? Který soud mu tohle přiklepne?
@Šmoulice píše: Více
Na dítě možná, i když u plně kojeného novorozence bych teda byla s právy otce hoooodně opatrná. Na to courat si do JEJÍ domácnosti jak se mu zlíbí už ne.
@ropucha 02 píše: Více
Ještě alimenty nemáme vyřešené. Proto bych to i proto dala k soudu, ať mám pevně stanovené kolik musí platit. A aby když by neplatil, tak abych se toho mohla domáhat. Takhle mi jednou něco dá a pak ne. On je mstivý. Od doby, co jsem porodila má zájem jen o malého a já ho vůbec nezajímám. A nedávno přišel s tím, že končí a že chce malého vídat. Mrzí mi to, protože jsem chtěla kompletní rodinu a myslela jsem si, že ho malý změní. Už v těhotenství mi opouštěl, snažila jsem se to urovnat kvůli malému. Bolí mi, že cit ke mně nemá. Jak se tady na něj mám každý den koukat a vycházet s ním. Bolí mi, že jsem v šestinedělí a on mi opouští v této situaci. Vím už, že s takovým člověkem nemá smysl být. Jen se přes to potřebuji nějak přenést. Ale on mi bude dělat jen dusno a chce tady být každý den. Já kojím na požádání malého a tohle mi na psychiku moc nepřidá.
@Anna766 píše: Více
No, já to pochopila, že zakladatelka má pocit, že s ním nepůjde vycházet, ne že by on nechtěl jít s dítětem ven.
Plus rozešli se oni dva spolu, nikoliv on s dítětem.
@Anonymní píše: Více
Děkujeme za upřesnění. V tomto případě bych ještě dnes zašla na OSPOD, aby ti pomohli sepsat žádost o svěření dítěte do péče a nějakou formu tvého návrhu na péči a výživné. A přes ten soud to prožeň. Nesnaž se styku zabránit, ale nastavit taková pravidla, která tě nebudou na denní bázi omezovat a budou jasně daná pro obě strany ![]()
A jak si to představuje? Bude s ním chodit ven, koupat ho, přebalovat?
@Temnástranasíly píše: Více
On se rozchází a o to víc mi to bolí že v tomhle období.
A byla by jsi radeji, kdyby si to dite bral pryc?
Pokud kojis, je lepsi aby byl u tebe. Nebo potom varianta odstrikat mleko, ale to ti muze pokazit kojeni.
Jak dlouho jste spolu byli, nez jsi otehotnela?
@j.a.n.i1 píše: Více
Je možný že jsem to blbě přečetla a pochopila.
Přesto že se rozešli oni a ne otec s dítětem, už vidím jak kdyby matka docházela jemu do domácnosti jak by se jí zachtělo, protože on by měl dítě zrovna u sebe, k čemuž jednou dojde a ona by chtěla vidět jak se dítě má, tak jí to tady všichni schválíte že na to má právo ![]()
@Anna766 já to chápu tak, že nepujde vycházet s tím otcem.
My nevíme nic. Mohl ji opustit po pocuranem testu, mohl ji opustit po porodu. Každopádně bych brala jako plus, že chce dítě vídat a pozvedla bych to na úroveň jsi otec, tak pečuj. Nakojene je, já jdu spát. A až sem půjdeš zítra, kup tyhle plinky. Až budeš odcházet, vzbuď mě. Nelíbí se ti to? Fajn. Tak nechoď, já ti zavolám, až půjdu ven a muzes se podívat do kočárku. Čau.
Já moc chápu potřebu otce vídat dítě. Ale je to obrovské nabourání soukromí a určité svobody te matky. Přece nebude denně sedět doma čekat na otce… Nějaký řád by to dostat mělo. Ostatně by člověk měl mít trochu rozum a neodcházet od matky s novorozencem, když ho chce vidět každý den. Aj když bude dítě větší a budou mít dejme tomu střídavku, tak to dítě denně neuvidí. To je prostě daň za rozchod ve vztahu s dětmi.
Už vidím všechny ty moralistky, jak s úsměvem denně ve svém bytě vítají chlapa, co je po porodu opustil.
Příspěvek upraven 09.09.24 v 11:13
@inkakřivák píše: Více
Už v těhotenství odešel, ale já mu dala šanci. Je sobeckej a je to jedináček, který má rád jen sám sebe. Byl tak vychovanej. Proto kouká jen na sebe. Nekouká na to do jaké situace staví mě a jak mě asi bude, když tady každý den bude. Celý problém začal v bydlení, že já jsem nechtěla jít k němu a to se vleče do teď. S ním se nedá moc vycházet a tak se hádáme a on už nemá na ty dohady. A on už na to nemá, protože kouká na sebe, tak to balí. Teď odchází a nárokuje si malého. Já ho nezajímám vůbec. Ke mně žádný cit není.
Musí bylt podle něj a když není, tak je zle a mstí se
@inkakřivák píše: Více
Já uznávám že jsem to mohla špatně pochopit.
Ano ať otce zapojí, jedině dobře. Dát dítě do kočáru a jít se vysprchovat, třeba. Jde o to jestli tohle otec chce. proto se ptám zakladatelky.
@j.a.n.i1 píše: Více
Myslím, že úzus je, že za rozpad vztahu většinou můžou oba. Ale fakt se přikláním k tomu, že takhle tesne po porodu a v těhotenství ta ženská prostě je v jakýsi ochranný zóně, a zdrhne jen naprostý ksindl. A takovému bych se na nějaký prava mohla víteco