Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Uklidila bych. Nemyslim myti oken. Ale vyndat vsechny supliky, obleceni, zimni veci, skrinky… a vse nejenom uklidit ale hlavne nekompromisne vytridit a vyhodit. Neni to tezka prace, staci po kouskach.
Zkousela bych varit a pect a tak. At to umim az to bude potreba (domaci susenky, buchty, domaci musli tycky, sirup, polevky zeleninova jidla, housky, chleba atd atd)
Zváa bych si domu navstevy at si poradne v klidu pokecam dokad to jde.
Já vařím, uklízím taková ta místa, na která není normálně čas a nálada. Sepisuju a hledám vybavicku.
A hlavně chodím na procházky a věnuju se miminku a sama sobě. ![]()
@Verun83 píše:
Co omalovanky pro dospele? Nebo bych zkousela pect, varit nove veci.
jestli chcete nekdo omalovanky pro dospele, mohu poslat. Ja na to nemela nervy.
resp. mi to prislo jako tak zbytecna cinnost, ze jsem to psychicky nedala. ![]()
Vymalovano tam toho moc nemam… ![]()
@Lekninka91 píše:
Já jsem koukala na dokumenty o vraždách a četla jsem detektivky
Tak já jsem musela opravdu jen ležet jakýkoli pohyb po bytě spustil nové a nové krvácení…takže nějaké vyklízení šuplíčků u mě nehrozilo. Já bych si třeba dala online angličtinu, seriály v originále, abych čuměla a ještě měla pocit, že na sobě pracuju. A jinak mě tou dobou náhodou oslovili známí, kteří dělali online kurzy a potřebovlai pomoct s překladem z AJ, i dalším laděním textů v ČJ, týmová práce…jako dobrovolnická činnost zdarma a měla jsem to jako normální pracovní dobu asi na 2 - 3 měsíce. Bylo to pro mě užitečné na odvedení myšlenek a obsah kurzu byl pro mě osobně přínosný, takže jsem do toho šla. Plus jsem ještě udělala komplet administrativní věci a účto jednomu spolku, taktéž zdarma. Zdarma bych měla práce na NB do postele kvanta, pokud je to tvá parketa, tak dej info do okolí a uvidíš ![]()
Jo mimochodem, bych potřebovala vypracovat souhlas pro členy spolku a směrnice spolku kvůli GDPR. Takže jestli se nudíš a zdarma to uděláš, tak já budu fakt vděčná. Stačí mi poslat SZ ![]()
@chs.jasmin píše:Já taky - Violetka Ultra aspol na YT
Ale já taky spala i 16hodin denně.
Jo, presne na ty..
Spat jsem chodila o vychazkach, abych nezaspala pripadnou kontrolu
![]()
Ahoj holky, vy které jste na PN ptaly jste se DR zda se budete moc vrátit do práce? Já se ptala a byl docela zaskočený, že na to vůbec myslím. Pak řekl, že mě do práce posílat nebude ale pokud budu chtít tak nejdříve za měsíc. Pak jsem jim to byla oznámit v práci kde by byli rádi, že se vrátím ale zároveň už mají náhradu. Navíc kolegové mi to moc nedoporučují, protože na pracoviště kam musím chodit je obrovský hluk a tam trávím tak 80% dne. Tak co teď? Zase pokud mi nic nebude tak být jen tak doma se mi nechce. Navíc těhotná budu přes léto a s těmi vycházkami bychom s manželem skoro nic nemohli podniknout. Jinak PN jsem dostala kvuli krvácení v 7tt pak se ještě občas objevilo lehké špinění asi až do 10tt nyní jsem 12tt po UTZ a vše je uplě v pořádku špinění se již není.
@winkye píše:
Ahoj holky, vy které jste na PN ptaly jste se DR zda se budete moc vrátit do práce? Já se ptala a byl docela zaskočený, že na to vůbec myslím. Pak řekl, že mě do práce posílat nebude ale pokud budu chtít tak nejdříve za měsíc. Pak jsem jim to byla oznámit v práci kde by byli rádi, že se vrátím ale zároveň už mají náhradu. Navíc kolegové mi to moc nedoporučují, protože na pracoviště kam musím chodit je obrovský hluk a tam trávím tak 80% dne. Tak co teď? Zase pokud mi nic nebude tak být jen tak doma se mi nechce. Navíc těhotná budu přes léto a s těmi vycházkami bychom s manželem skoro nic nemohli podniknout. Jinak PN jsem dostala kvuli krvácení v 7tt pak se ještě občas objevilo lehké špinění asi až do 10tt nyní jsem 12tt po UTZ a vše je uplě v pořádku špinění se již není.
Já chci dr poprosit příští týden, jestli bych mohla zpátky do práce. Krvácení pomalu ustalo (snad nadobro) a doma se opravdu nudím. Návštěvy se mi sem nedostanou, za celou dobu jsem měla jednu, viděla jsem jen švagrovou a manžela se synem. Takže mezi lidi potřebuju celkem nutně a dál, než do obchodu pro pečivo ![]()
Sice přes léto bychom vyřešili tímto hlídání syna, ale zas celé léto sedět doma v baráku a nevidět ani příbuzné, to mi přijde strašné. Dr mi řekl, že mě přes celou republiku marodit nepustí ![]()
@Margery Já už mám právě 2týdny taky klid a předtim to bylo jen třeba jednou za 3 dny slabé zašpinění a nikdy ne čerstvou krví. Ptala jsem se na to minulý týden zda bych se mohla vrátit do práce a řekl právě že minimálně měsíc ne a pak mě určitě do práce posílat nebude. Ale bydlíme na vesnici a být celé léto zavřená doma nebo být venku jen o vycházkách je málo. Raději budu pracovat a smět pak o víkendu někam. Samozřejmě kdyby byli nějaké problémy s mimčem tak doma budu to je jasné ale když je všechno naprosto v pořádku tak nevidím důvod.
@winkye píše:
@Margery Já už mám právě 2týdny taky klid a předtim to bylo jen třeba jednou za 3 dny slabé zašpinění a nikdy ne čerstvou krví. Ptala jsem se na to minulý týden zda bych se mohla vrátit do práce a řekl právě že minimálně měsíc ne a pak mě určitě do práce posílat nebude. Ale bydlíme na vesnici a být celé léto zavřená doma nebo být venku jen o vycházkách je málo. Raději budu pracovat a smět pak o víkendu někam. Samozřejmě kdyby byli nějaké problémy s mimčem tak doma budu to je jasné ale když je všechno naprosto v pořádku tak nevidím důvod.
Aha
já špinila/krvácela docela dost, ted druhý den úplně bez špinění
tak to teda nevím, jestli mě do práce pustí. Ted mám jen zažívací problémy a občas mě píchne v podbřišku, ale nic strašného ![]()
Holky a premysleli jste ze vam problemy prestali prave proto ze odpocivate? Neni lepsi nudit se ale delat maximum pro zdravi mimca?
@Anonymní píše:
Holky a premysleli jste ze vam problemy prestali prave proto ze odpocivate? Neni lepsi nudit se ale delat maximum pro zdravi mimca?
Tak já jsem si tím jistá. Stačilo vysát byt a zase jsem krvácela nebo kraťounká procházka (10 minut) pomalým tempem kolem domu… aspod. Opravdu mi trvalo 4 měsíce, než jsem mohla začít pomalu znovu fungovat, celý druhý trimestr a kus. A jako nudu jsem to nebrala. Jednak jsem se uměla zabavit a taky jsem měla pěknýho nerva a stokrát se mi ohledně krvácení/špinění potvrdila spojitost s pohybem. Jenže s čerstvým 2leťákem doma to úplně ideální nebylo, no.
Co omalovanky pro dospele? Nebo bych zkousela pect, varit nove veci.