Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pudloslava píše:
ty ale komicke na tom je, ze ani dnesni mlade zeny nemaji argumentaci v maliku -* jediny argument je „dneska je to takhle“, malokdo zna skutecne duvody. „Nici to zada“… "no a tychnim zase trebas rikali, ze to zada rovna. Moji tchyni pry rikali, ze ma co nejdriv odstavit, ze UM je hodnotnejsi.ja souhlasim s tim, ze je rozumne se ridit nejmodernejsimi poznatky, ale zkusenosti s prudkosti jejich zmen me vedou k tomu, ze je hloupe brat je prilis dogmaticky. urcite by to nemelo byt neco, co by melo vyvolavat mezigeneracni spor.
a myslim si ze to srovnani s tchynemi je vice nez trefne.
díky ![]()
viz rozhovor mojí neteře s její mamkou
mamka: měla bys malou mejt každý den
neteř: dneska se doporučuje obden
maka: my jsme vás myli každý den a žádné následky nemáte
neteř: a tebe tvoje mamka myla jednou tejdně a taky následky nemáš
@Bekyn ano raději, já ji o tomhle už řekla svoje a ví to ode mě i pár holek tady. Nemám čas ani náladu se „zbytečně rozčilovat“
Má i foto záznamy, uvažuju o návštěvě sociálky..
@petulatko myslíš že v měsíci dítě může posadit na nočník? bez opory hlavičky atd? NE!
@Anonymní píše:
@Bekyn ano raději, já ji o tomhle už řekla svoje a ví to ode mě i pár holek tady. Nemám čas ani náladu se „zbytečně rozčilovat“
Má i foto záznamy, uvažuju o návštěvě sociálky..
tak na pasení koníků není nic špatného, ne? to se trénuje od narození
@Pudloslava Souhlasim.
Akorat bych dodala, ze problem neni ani v tom, co tchyne rika, ale jak to rika… A to ze neni otevrena debate.
A neni to nic proti tchynim, to vztahuje na mou matku i babicku.
@Bábrdl No, rozdil vidim v tematu ockoxneocko, tam jsou tak nejak argumenty na obe strany…
V gulasi do dvou let zadny argument pro nevidim ![]()
Chapu, ze ockovaci tchyni stve neockovaci snacha, chapu, ze „mestkskou matku“ stve BIO tchyne a chapu, ze latkovaci tchyni stve papirova snacha. To jsou myslim typicka temata…
Ale rady, ktere se mi dostavaji nejcastejsi - proc by nemohl kousek rizku a trosku soli jeste nikoho nezabilo a vy jste v jeho veku jedli vsechno… Tak ty opravdu beru jako buzeraci a demenci ![]()
Ahoj, já bych jí nic neřekla. Při výchově svého syna jsem nebyla jiná. Davídkovi se strašně líbilo, když mi mohl sedět na klíně a opírat se mi o břicho. Jelikož měl sílu v ručičkách tak jsem ho vždycky posadila a on se něčeho držel např.: vanička, popřípadě jsem ho obklopila polštáři aby nepřepadl a byl nejštasnější dítě na světě… dělala to moje mamka moje babička a nic mi není tak nevím proč by v tom měl být problém… samozřejmě jsem ho nenechávala sedět půl hodiny hodinu nebo celý den…
Vrátím se k tomu sezení. Manžel si pokládá malého (2 měsíce) na stehna pokrčených nohou, takže malý tam leží/sedí jako v autosedačce, nohy u táty v klíně/na břiše). Hrají si tak spolu a „povídají“ si, prckovi se to líbí, už ho nebaví jen ležet. Je to ok, nebo to mám zatrhnout? V podobné poloze je malý, když ho podepřu kojícím polštářem.
Co se vývoje motoriky týče, nějak zatím nemám přehled, budu muset někde nastudovat. ![]()
@chatwenna píše:
@huhlajda To, zes to delala ty, jeste neznamena, ze je to v poradku…
každý má svůj názor, tak jsem ho napsala… synovi jsou momentálně dva roky a je zdravý
@huhlajda píše:
Ahoj, já bych jí nic neřekla. Při výchově svého syna jsem nebyla jiná. Davídkovi se strašně líbilo, když mi mohl sedět na klíně a opírat se mi o břicho. Jelikož měl sílu v ručičkách tak jsem ho vždycky posadila a on se něčeho držel např.: vanička, popřípadě jsem ho obklopila polštáři aby nepřepadl a byl nejštasnější dítě na světě… dělala to moje mamka moje babička a nic mi není tak nevím proč by v tom měl být problém… samozřejmě jsem ho nenechávala sedět půl hodiny hodinu nebo celý den…
problém může být v tom, že syn bude mít v budoucnu potíže s páteří nebo se nebude správně vyvíjet. Nemělo by se předcházet fyziologickému vývoji - pětiměsíční dítě nemá prostě sedět. Před obkládání polštáři varuje snad každý pediatr a neurolog. To, že se mu to líbí neznamená, že je to pro něj dobré.
@chatwenna píše:
@huhlajda Nooo, to se teda ve zdravi dozil vysokeho veku
napadlo mě něco podobnýho ![]()
@Svistice píše:
Vrátím se k tomu sezení. Manžel si pokládá malého (2 měsíce) na stehna pokrčených nohou, takže malý tam leží/sedí jako v autosedačce, nohy u táty v klíně/na břiše). Hrají si tak spolu a „povídají“ si, prckovi se to líbí, už ho nebaví jen ležet. Je to ok, nebo to mám zatrhnout? V podobné poloze je malý, když ho podepřu kojícím polštářem.
Co se vývoje motoriky týče, nějak zatím nemám přehled, budu muset někde nastudovat.
No podle toho jak to popisuješ to „Nachvilku“ vadit nebude. Myslím že když tam je uveleben jako v autosedačce tak to není nic proti ničemu. A určitě tak nesedí hodinu…