Kamarádka nutí sedět 5měsíčního syna - mám jí něco říct?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.8.13 15:07
@Pudloslava píše:
ty ale komicke na tom je, ze ani dnesni mlade zeny nemaji argumentaci v maliku -* jediny argument je „dneska je to takhle“, malokdo zna skutecne duvody. „Nici to zada“… "no a tychnim zase trebas rikali, ze to zada rovna. Moji tchyni pry rikali, ze ma co nejdriv odstavit, ze UM je hodnotnejsi.

ja souhlasim s tim, ze je rozumne se ridit nejmodernejsimi poznatky, ale zkusenosti s prudkosti jejich zmen me vedou k tomu, ze je hloupe brat je prilis dogmaticky. urcite by to nemelo byt neco, co by melo vyvolavat mezigeneracni spor.

a myslim si ze to srovnani s tchynemi je vice nez trefne.

díky :mrgreen:

viz rozhovor mojí neteře s její mamkou

mamka: měla bys malou mejt každý den
neteř: dneska se doporučuje obden
maka: my jsme vás myli každý den a žádné následky nemáte
neteř: a tebe tvoje mamka myla jednou tejdně a taky následky nemáš

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.13 15:34

@Bekyn ano raději, já ji o tomhle už řekla svoje a ví to ode mě i pár holek tady. Nemám čas ani náladu se „zbytečně rozčilovat“
Má i foto záznamy, uvažuju o návštěvě sociálky..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.13 15:36

@petulatko myslíš že v měsíci dítě může posadit na nočník? bez opory hlavičky atd? NE!

• Citovat
  • Upravit
36556
6.8.13 15:44
@Anonymní píše:
@Bekyn ano raději, já ji o tomhle už řekla svoje a ví to ode mě i pár holek tady. Nemám čas ani náladu se „zbytečně rozčilovat“
Má i foto záznamy, uvažuju o návštěvě sociálky..

tak na pasení koníků není nic špatného, ne? to se trénuje od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.8.13 16:42

@Pudloslava Souhlasim.

Akorat bych dodala, ze problem neni ani v tom, co tchyne rika, ale jak to rika… A to ze neni otevrena debate.

A neni to nic proti tchynim, to vztahuje na mou matku i babicku.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
6.8.13 16:47

@Bábrdl No, rozdil vidim v tematu ockoxneocko, tam jsou tak nejak argumenty na obe strany…

V gulasi do dvou let zadny argument pro nevidim :)

Chapu, ze ockovaci tchyni stve neockovaci snacha, chapu, ze „mestkskou matku“ stve BIO tchyne a chapu, ze latkovaci tchyni stve papirova snacha. To jsou myslim typicka temata…

Ale rady, ktere se mi dostavaji nejcastejsi - proc by nemohl kousek rizku a trosku soli jeste nikoho nezabilo a vy jste v jeho veku jedli vsechno… Tak ty opravdu beru jako buzeraci a demenci :)

• Citovat
  • Upravit
172
6.8.13 16:50

Ahoj, já bych jí nic neřekla. Při výchově svého syna jsem nebyla jiná. Davídkovi se strašně líbilo, když mi mohl sedět na klíně a opírat se mi o břicho. Jelikož měl sílu v ručičkách tak jsem ho vždycky posadila a on se něčeho držel např.: vanička, popřípadě jsem ho obklopila polštáři aby nepřepadl a byl nejštasnější dítě na světě… dělala to moje mamka moje babička a nic mi není tak nevím proč by v tom měl být problém… samozřejmě jsem ho nenechávala sedět půl hodiny hodinu nebo celý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.8.13 16:54

@huhlajda To, zes to delala ty, jeste neznamena, ze je to v poradku…

• Citovat
  • Upravit
33005
6.8.13 16:59

Vrátím se k tomu sezení. Manžel si pokládá malého (2 měsíce) na stehna pokrčených nohou, takže malý tam leží/sedí jako v autosedačce, nohy u táty v klíně/na břiše). Hrají si tak spolu a „povídají“ si, prckovi se to líbí, už ho nebaví jen ležet. Je to ok, nebo to mám zatrhnout? V podobné poloze je malý, když ho podepřu kojícím polštářem.
Co se vývoje motoriky týče, nějak zatím nemám přehled, budu muset někde nastudovat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
@chatwenna píše:
@huhlajda To, zes to delala ty, jeste neznamena, ze je to v poradku…

každý má svůj názor, tak jsem ho napsala… synovi jsou momentálně dva roky a je zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
@huhlajda píše:
Ahoj, já bych jí nic neřekla. Při výchově svého syna jsem nebyla jiná. Davídkovi se strašně líbilo, když mi mohl sedět na klíně a opírat se mi o břicho. Jelikož měl sílu v ručičkách tak jsem ho vždycky posadila a on se něčeho držel např.: vanička, popřípadě jsem ho obklopila polštáři aby nepřepadl a byl nejštasnější dítě na světě… dělala to moje mamka moje babička a nic mi není tak nevím proč by v tom měl být problém… samozřejmě jsem ho nenechávala sedět půl hodiny hodinu nebo celý den…

problém může být v tom, že syn bude mít v budoucnu potíže s páteří nebo se nebude správně vyvíjet. Nemělo by se předcházet fyziologickému vývoji - pětiměsíční dítě nemá prostě sedět. Před obkládání polštáři varuje snad každý pediatr a neurolog. To, že se mu to líbí neznamená, že je to pro něj dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.8.13 17:04

@huhlajda Nooo, to se teda ve zdravi dozil vysokeho veku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3993
6.8.13 17:09
@chatwenna píše:
@huhlajda Nooo, to se teda ve zdravi dozil vysokeho veku :mrgreen:
:D :D :D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
6.8.13 17:10
@chatwenna píše:
@huhlajda Nooo, to se teda ve zdravi dozil vysokeho veku :mrgreen:

napadlo mě něco podobnýho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
6.8.13 17:11
@Svistice píše:
Vrátím se k tomu sezení. Manžel si pokládá malého (2 měsíce) na stehna pokrčených nohou, takže malý tam leží/sedí jako v autosedačce, nohy u táty v klíně/na břiše). Hrají si tak spolu a „povídají“ si, prckovi se to líbí, už ho nebaví jen ležet. Je to ok, nebo to mám zatrhnout? V podobné poloze je malý, když ho podepřu kojícím polštářem.
Co se vývoje motoriky týče, nějak zatím nemám přehled, budu muset někde nastudovat. :oops:

No podle toho jak to popisuješ to „Nachvilku“ vadit nebude. Myslím že když tam je uveleben jako v autosedačce tak to není nic proti ničemu. A určitě tak nesedí hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí