Nutit dítě aby se přivítalo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
650
29.12.20 06:58
@Kitia1 píše:
To jsem se snažila při začátku, ale otec nikdy nechce jít dovnitř, max. na chodbu, a hned na něj „tak šup šup, oblikat a jedeme“. Jenže od té doby, co se syn začal schovávat, tak je vše na mě.
Bohužel s otcem není žádná domluva, vždy pospíchá, navíc chce, abych se k synovi chovala jako on, což odmítám.
Když si ho teď bral, tak říkal, že pojedou někam na boby, ale nakonec nikde nebyli. Když něco řekne, že příště budou něco dělat a nakonec je to jinak… Já ho přeci nemůžu motivovat něčím, co nakonec ani třeba nebude.

Takhle to nejde, pospíchá na něj a pak se diví, že ho syn ani nepřivítá. Jestli si ho chce předávat jak balík mezi dveřma a ještě stylem šup šup, tak se asi změny nedočká. Jako dítě bych se v téhle situaci asi chovala stejně. Tak si holt příště na chvíli sednete do obýváku, stejně je vždy při předání dětí předat přece i nějaké základní info. Co já vím, např. včera trochu pokašlával, kdyžtak mu dej to a to, nebo xy nevim. A to nejde řešit narychlo mezi dveřmi. To dítě musí vidět, že maminka a tatínek se spolu normálně baví. Když to dítě vidí, že přišel někdo, kdo si ho chce hned odtáhnout během minuty šup šup, tak je logický, že se může sprajcnout. A jestli vždy jen slibuje a nesplní, tak to je bohužel jeho problém, tím si asi syna nezíská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
29.12.20 07:16

Zkus si přečíst něco od psychologa PhDr Klimeše, ten se zabývá psychologií rodiny, střídavou péčí a tím pádem i předáváním dětí. Ideální předání dítěte by např. dle něj mělo proběhnout tak, že druhý rodič, ve vašem případě otec, přijde a např. chvilku si jde hrát s dítětem do pokojíčku, nebo se jdou všichni i s matkou například projít na krátkou procházku, ze které už pak dítě odchází místo s matkou s otcem třeba k autu. Prostě to má být vše nenásilné, plynulé a ne ve stresu stylem šup šup. Něco si o tom přečti a pak bych to bývalému omlatila o hlavu. Tohle byly jen příklady, samozřejmě si tu situaci při předání můžete uzpůsobit podle sebe, co vám všem třem bude vyhovovat. Nebo minimálně, co bude vyhovat hlavně dítěti, ne otci. Vy jste se rozešli, to dítě za to nemůže. Už tak se muselo přizpůsobit téhle změně, takže otec by se měl aspoň v něčem přizpůsobit dítěti a zkrouhnout ten stres z předání na minimum. Jinak je to ignorant a sobec. Miluju tyhle tatínky, který si udělají na dítě čas jednou za 14 dní a čekají, že jim bude dítě skákat radostí kolem krku. Jak tatínek fungoval, když jste byli ještě spolu? Věnoval se mu nebo na něj kašlal už tehdy a všímal si ho jen když měl čas a náladu a hodilo se to jemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
29.12.20 07:32

Nás prcek se musí chvíli, otrkat,, všude se schovává a nevylezu dřív jak za 15 minut. ndchavam to tak.. až se mu bude chtít vylézt, tak přijde. 😃a tvůj ex by se měl spíš snažit, aby malej se k němu těšil. A ne ho ještě stresovat, už tak bude bez tebe. Tak to udělat co nejvíce v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
29.12.20 08:52

1× za měsíc? To je pro takhle malé dítě téměř cizí člověk. Ať si ho bere častěji, chudák kluk.

• Citovat
  • Upravit
3265
29.12.20 08:58
@Kitia1 píše:
Zdravím všechny maminky,
Mám jeden dotaz…
Mám dítě, necelé (4 roky), otec dítěte se téměř před dveřmi lety odstěhoval, ale syna si bere na víkend 1 - 2 x za měsíc. A teď k věci. Když si pro něj otec přijde, syn se uteče s řevem a brekem schovat k sobě do pokojiku už když tuka na dveře nebo zazvoní a nechce se s ním přivítat, natož s ním odjet. Otec na něj spustí, co že ho to učil, že jak se má přivítat…
Kdyz mu řeknu, at se s ním jde přivítat, nebo ho alespoň pozdravit, tak řekne že ne. Když se od otce vrátí, je jak nerizena střela a pusu mu dá normálně, když si o ní otec řekne. A teď co, mám ho nutit - přitáhnout řvouciho / breciciho, aby otce alespoň pozdravil nebo by jste nenutili? Otec chce, abych ho nutila, ale já si nedokážu představit, že ho breciciho táhnu za ním a nutím ho k pozdravu :nevim:
Jak to máte vy nebo jak by jste to řešili?

Dítě určitě nenutit!!! Spíš zjisti, proč dělá takový scény…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.20 09:37

Ja bych ho nenutila, kdyz nechce.
Spis by chci popovidala o tom, ze se to slusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.12.20 09:57
@Joyeee píše:
Zkus si přečíst něco od psychologa PhDr Klimeše, ten se zabývá psychologií rodiny, střídavou péčí a tím pádem i předáváním dětí. Ideální předání dítěte by např. dle něj mělo proběhnout tak, že druhý rodič, ve vašem případě otec, přijde a např. chvilku si jde hrát s dítětem do pokojíčku, nebo se jdou všichni i s matkou například projít na krátkou procházku, ze které už pak dítě odchází místo s matkou s otcem třeba k autu. Prostě to má být vše nenásilné, plynulé a ne ve stresu stylem šup šup. Něco si o tom přečti a pak bych to bývalému omlatila o hlavu. Tohle byly jen příklady, samozřejmě si tu situaci při předání můžete uzpůsobit podle sebe, co vám všem třem bude vyhovovat. Nebo minimálně, co bude vyhovat hlavně dítěti, ne otci. Vy jste se rozešli, to dítě za to nemůže. Už tak se muselo přizpůsobit téhle změně, takže otec by se měl aspoň v něčem přizpůsobit dítěti a zkrouhnout ten stres z předání na minimum. Jinak je to ignorant a sobec. Miluju tyhle tatínky, který si udělají na dítě čas jednou za 14 dní a čekají, že jim bude dítě skákat radostí kolem krku. Jak tatínek fungoval, když jste byli ještě spolu? Věnoval se mu nebo na něj kašlal už tehdy a všímal si ho jen když měl čas a náladu a hodilo se to jemu?

Fungoval jako suptovy táta i manžel asi do synova neceleho roka, pak otočil o 360 stupňů, se mnou se nebavil nebo na mě řval, pořád na mě hledal nějaký problém, syna si nevšímal, jen když na něj měl náladu. Řekla bych tak 5-10 minut denně že s ním zablbnoul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5004
29.12.20 10:28

Řeším teď to samé, syn tři a půl roku… Od března jezdil k tátovi rád, v pohodě… Teď v říjnu se šprajcnul a nechce, jak zazvoní už brečí a schovává se. Otec jde teda dovnitř a snaží se ho získat, přemluvit, ale moc to nezabírá… Odjíždí s brekem ale tam je pak údajně v klidu… Bere si ho jednou za čtrnáct dní na víkend, taky nechce pochopit, že by mě jezdit častěji… Když jsme byli spolu téměř se mu nevěnoval, nestaral se… teď se diví a nechápe, že sklízí co si zasel… Nevím jak z toho, je mi syna líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
29.12.20 20:39
@Kitia1 píše:
Fungoval jako suptovy táta i manžel asi do synova neceleho roka, pak otočil o 360 stupňů, se mnou se nebavil nebo na mě řval, pořád na mě hledal nějaký problém, syna si nevšímal, jen když na něj měl náladu. Řekla bych tak 5-10 minut denně že s ním zablbnoul…

Tak to se nemůže moc divit, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect