Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj , potřebuji poradit. je nám 7 měsíců a kojím 6×/24 hod. večer ale před spaním už měsíc dávám hotový výrobek hami mlíčko s kaší vanilkové (není to klasická kaše). ted už mi ale malá u prsu piští i přes den, podle mě už mi ubývá mlíko a je i líná občas sát. dr mi řekla, že si mám koupit nutrilon, kdyby mi tedy ubylo. nicméně moc nechápu ty dávky. je tam že 4 dávky v 6-8 měsíců. ale já přeci kojím častěji - tak si ty dávky mám podle toho zmenšit a upravit? zavádíme i příkrmy ted v poledne a odpoledne přesnídávku - ale stále ještě dokojuji, protože nesní velké množství. večer hami mlíčko s kaší vypije 150ml. můžete mi prosím poradit co s tím nutrilonem -? mám si dávky nějak upravit ?děkuji
uprav si je podle sebe teda spíš dítka nemusí vypít tolik a nemusí být krmeno jen 4× prostě jak kojo,ale dávku musíš odzkoušet
Já jsem začala přikrmovat Nutrilonem v 5ti měsících. Ze začátku mi doktorka poradila nakojit a pak přikrmit třeba jen 60 ml. Nebo později jsem třeba jedno celé kojení nahradila dávkou Nutrilonu, tak jsem aspoň měla přehled, kolik toho syn vypil.
Vzala bych tu maximální denní dávku a rozpočítala na počet kojení. Nevíš, kolik ti malá pije, když kojíš.
OT: Jak zvládáš 6 kojení za den? My jsme s vypětím mých sil na 4 za den (jí 7× denně 3× přírkm + 4 mlíka)…
Ahoj malá má 5 měsíců, a taky ji přestalo stačit kojení, zavedla jsem nutrilon, taky jsem si ty dávky upravila abych zjistila kolik malá vypije a nedělala jsem zbytečně moc mlíčka jak výrobce uvádí, nejprve jsem nakojila a pak dokrmila nutrilonem většinou vypila tak kolem 60 max. 80, ale teď už vypije více, už nekojím skoro vůbec jen ráno, mlíčko se mi téměř ztratilo už tam mám fakt pár kapek takže mi nutrilonu vypije 110 přes den a večer i 180 záleží jak spinká a jak vydá energii, ale pro jistotu vždycky udělám trochu víc většinou mi tam 20 vždycky zůstane
![]()