Jak naučit malého pít UM?

668
4.6.12 09:12

Prosím o radu ohledně pití a mléka..

Aho holky, prosím potřebovala bych poradit. Malý má bez máola 11 měsíců a já musela přestat kojit.. teď ale bych potřebovala jak malého naučit pít UM?? On do teď ani nepil čaj nic.. ten pije ted minimálně ale aspon něco..a jen z hrníčku takového toho co sme měly ještě my za mlada :-) Ale problém je že nemá žádné mléko (k pití…) a v noci jak se vzbudí a má hlad tak mu musím dát kaši pže um nechcce a za boha si ho nevezme.. nevím co s ním… ale bez mlíka být asi nemůže ne?? Díky za rady holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
4.6.12 09:18

a jinou značku UM jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AAJAA
4.6.12 09:19

Mela by mit tusim 500 ml mlecnych vyrobku a mleko to byt nemusi, tzn. pokud UM nechce, neni to nutne, ale je nutne to doplnit jogurty a mlecnymi kasemi. Ani jedno z mych deti po odstaveni nepilo UM - zadnou znacku. :lol: v tomhle veku uz muzes zkouset i chlebik s lucinou.

• Citovat
  • Upravit
31594
4.6.12 09:22

Pokud to naženeš jinými mléčnými výrobky, tak bych UM jako takové neřešila. Můžeš zkusit nějaké příchuťové, třeba sunar dělá vanilkový, banánový…
Ale teda v noci bych mu kaši nedávala, protože bych mu nedávala ani mlíko, z nutričního hlediska jídlo v noci nepotřebuje, zaděláváš si na pěkný zlozvyk :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
4.6.12 09:23
@mooch píše:
a jinou značku UM jsi zkoušela?

no to jdu koupit dneska.. ale já pochybuju… horko těžko vypije 3dcl nějaké jiné tekutiny a mlíko to jen jak pozná že je tak je konec,ale zkusím.. jen nevím jaké.. ted sme měli nutra defens (jinak on ho pil - jak sem chodila ven a nechávala ho muzži nebo babičce tak mu dali um to normalně pil ale asi dva měsíce a pak jako když utne přestal a vubec nechce flašku s dudlem.. a to jich mám doma asi 10… :-( )

@AAJAA píše:
Mela by mit tusim 500 ml mlecnych vyrobku a mleko to byt nemusi, tzn. pokud UM nechce, neni to nutne, ale je nutne to doplnit jogurty a mlecnymi kasemi. Ani jedno z mych deti po odstaveni nepilo UM - zadnou znacku. :lol: v tomhle veku uz muzes zkouset i chlebik s lucinou.

Tak já mu dávám různé jogurty, i teda mléčnou rýži - nevím jestli je to nejzdravější ale tak nejsem zase tak upjatá že to nemůže do dvou a tak.. a jinak jí i sýry a dávám i právě ten chlebík s luinou plus různé kaše, ty jí v pohodě.. tak myslíš teda že už to neva že nebude pít mlíko?? Mi to mamka taky říkala ale nebyla sem si jistá no… a není na něj moc těčká ta kaše v noci?? Myslíš že to neva??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
4.6.12 09:25
@Gladys píše:
Pokud to naženeš jinými mléčnými výrobky, tak bych UM jako takové neřešila. Můžeš zkusit nějaké příchuťové, třeba sunar dělá vanilkový, banánový…
Ale teda v noci bych mu kaši nedávala, protože bych mu nedávala ani mlíko, z nutričního hlediska jídlo v noci nepotřebuje, zaděláváš si na pěkný zlozvyk :|

No jde o to že jak sem kojila tak sem ho kojila třeba co hodinu a bez prsa neusl..nekojím teprve tři dny a řádně sem to obrečela tak nevím ted co a jak.. tak sem vytáhla prso a bylo.. no takže mu mám dát jen čaj třeba??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 09:29
@Terezska píše:
No jde o to že jak sem kojila tak sem ho kojila třeba co hodinu a bez prsa neusl..nekojím teprve tři dny a řádně sem to obrečela tak nevím ted co a jak.. tak sem vytáhla prso a bylo.. no takže mu mám dát jen čaj třeba??

proč čaj? Vodu. Já jsem odmítla kojit v noci 9měsíčního, buzení po hodině, já na odstřel, tak jsem se šprajcla a nekojila v noci, dostal cucnout vody a nazdar bazar. Po týdnu už se budil maximálně 1× za noc a pak už ani to ne a spal krásně celou noc. Tu kaši rychle utni, dej mu ji před spním, nech ho to pořádně zapít, ale v noci se spí a nejí. Máte teď velkou změnu, tak si nezadělávej na problém s noční kaší, v noci ho hezky ukonejši, ať zase spí, on to během pár nocí pochopí a ty zase poznáš, co to je propaná celá noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
4.6.12 09:31
@Gladys píše:
proč čaj? Vodu. Já jsem odmítla kojit v noci 9měsíčního, buzení po hodině, já na odstřel, tak jsem se šprajcla a nekojila v noci, dostal cucnout vody a nazdar bazar. Po týdnu už se budil maximálně 1× za noc a pak už ani to ne a spal krásně celou noc. Tu kaši rychle utni, dej mu ji před spním, nech ho to pořádně zapít, ale v noci se spí a nejí. Máte teď velkou změnu, tak si nezadělávej na problém s noční kaší, v noci ho hezky ukonejši, ať zase spí, on to během pár nocí pochopí a ty zase poznáš, co to je propaná celá noc :mrgreen:

to by bylo velmi příjemné :-D On je strašně hodné dítě on vubec nepláče,ale večer podle mě když mu nedám tak začne plakat a řvát jak dábel.. a to já nevydržím ani minutu :-D No to bude zajímavé… zkusím to tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.6.12 09:38

zkoušela jsi to UM ochutit odměrkou kaše? Mrňous se ho tak naučil pít.

• Citovat
  • Upravit
9454
4.6.12 10:01

me terka prestala pit mliko v roce…pak si jeste obcas dala kozi cerstvy…ale to tak hrnicek za tyden..ani kakao ani nic..proste mliko ji nejede..ale jogurtu sni dost..asi ne 500g denne..ale neco ma..krupicna kasa ji jede, syry ma rada..takze to mliko tam je..jen uz ho nechce v tekutem skupenstvi..a to fakt nekdy od roka bojkotuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
4.6.12 10:24

Ahoj obě moje děti se odstavily od mléka kolem roku a mudr mi řekla že neva vápník a tak se dá doplnit i jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.6.12 10:50

Kamarádka musela dávat místo mléka také kaše, malej ji nic nepil. Hlavně, že jsou mléčné a mléko to nahradí. A od roka bych mu do mléka zkusila kakao, syn ho jinak pak už nepil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.6.12 10:51

A doktor mi řekl, že jeden pacholík nahradí 1 lahev mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 10:58
@ivodička píše:
A doktor mi řekl, že jeden pacholík nahradí 1 lahev mléka.

No tak to bych teda radši dala jeden jogurt, pribináčky a spol jsou slazené, tvarohové a smetanové, tudíž hůř stravitelné… Je to zkrátka pochutina a ne něco, co by se mělo dávat každodenně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.6.12 11:03
@Gladys píše:
No tak to bych teda radši dala jeden jogurt, pribináčky a spol jsou slazené, tvarohové a smetanové, tudíž hůř stravitelné… Je to zkrátka pochutina a ne něco, co by se mělo dávat každodenně

Nemusí to být zrovna pacholík, ale jakýkoliv jiný mléčný výrobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová