Antikoncepční kroužek Nuvaring - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
10.11.13 13:36
@quinny píše:
Pominme fakt, ze to neni uplne koser prodavat lek na predpis po internetu… Az na to admin prijde stejne ti to smaznou (tusim je to tu i v pravidlech)… Ale nevadi ti skutecnost, ze nuva ma byt v lednicce, coz asi pri posilani postou jen tezko zajistis :think: @janape

Nemusí být v lednici ;) viz info z příbalového letáku…

¨5. Jak přípravek NUVARING uchovávAT
Uchovávejte přípravek NuvaRing mimo dosah a dohled dětí!
Jestliže zjistíte, že Vaše dítě bylo vystaveno působení hormonů z přípravku NuvaRing, poraďte se se svým lékařem.
Uchovávejte přípravek NuvaRing v původním obalu při teplotě do 30°C.
Přípravek NuvaRing nepoužívejte, jestliže Vám byl vydán před více jak 4 měsíci, nebo jestliže doba použitelnosti prošla. Datum výdeje a doba použitelnosti jsou uvedeny na krabičce a sáčku. Nepoužívejte kroužek, jestliže má změněnou barvu nebo nějakou jinou viditelnou známku znehodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.11.13 14:39

@Lenka512 a to je prave ono, ze mimo tu lednici muze byt jenom ty 4mesice 8) a to si asi neoberim, jak dlouho mimo tu lednici byl ze 8) nicmene to nevidim jako hlavni problem. Pro me je proste moralni problem to, ze prodavas lek na predpis do rukou nekomu komu treba nepatri :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.11.13 14:51

Kdo by to chtel koupit dost riskuje, a ten kdo to prodava taky, presto ze si to asi neuvedomuje.
Nehlede k tomu ze je to nelegalni a hrozi za to celkem tucna pokuta :mavam:

„Za nedovolené zacházení s léčivými přípravky je možné uložit pokutu dle zákona o léčivech až ve výši tří milionů korun. V trestním zákoně však doposud neexistuje definice nelegálního zacházení s léčivými přípravky, a tak soudy nemohou ukládat pachatelům přísnější tresty,“ přiblížila problematiku Lucie Šustková, mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Čtěte více na: http://moravskoslezsky.denik.cz/…0120320.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EliškaB
11.11.13 15:44

Nuvaring ma byt v lednicce? to jsem jaksi nikde v navodu nenasla. je tam „uchovavejte pripravek NuvaRing v puvodnim obalu pri teplote do 30 stupnu, aby byl pripravek chranen pred svetle ma vlkosti.“o lednicce tam nic neni.
Plus bych mela dotaz - prvni krouzek jsem pouzila pred dvemi tydny v patek vecer - ted krouzek vyndavam ve ctvrtek vecer nebo az v patek vecer? dekuji za radu

• Citovat
  • Upravit
16365
13.11.13 22:24
@EliškaB píše:
Nuvaring ma byt v lednicce? to jsem jaksi nikde v navodu nenasla. je tam „uchovavejte pripravek NuvaRing v puvodnim obalu pri teplote do 30 stupnu, aby byl pripravek chranen pred svetle ma vlkosti.“o lednicce tam nic neni.
Plus bych mela dotaz - prvni krouzek jsem pouzila pred dvemi tydny v patek vecer - ted krouzek vyndavam ve ctvrtek vecer nebo az v patek vecer? dekuji za radu

krabicka zezadu cituji. Pred vydanim pacientce uchovavejte pri teplote 2-8st C. Po vydani pacientce se muze uchovavat 4m pri teplote do 30stC.
Z toho je to dle me naprosto jasne co s tim kdyz je chci mit doma dyl nez ty 4m ;)

Zavedes v patek vecer tak vyndas v patek vecer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EliškaB
16.11.13 09:52

Prvni mesic s NuvaRingem

Holky takže mám první měsíc spolupráce s NuvaRingem - vůbec jsem o něm nevěděla(jak jste tady některé psaly, že jste ho cítily),ale každá jsme jiná takže možná proto. Naštěsti(odklepat)žádné špinění nic - přecházela jsem z trochu méně hormonální antikoncepce takže možná proto.
Takže po měsíci užívání spokojenost =) snad jsem to nezakřikla=)

• Citovat
  • Upravit
cheyanne
18.11.13 11:02

Můžu přidat svoji zkušenost.. Stejně jako některé jiné uživatelky jsem po nuvaringu nepřibrala, řekla bych že spíše naopak. Ted jsem měla s antikoncepcí tříměsíční pauzu a zase najíždím, no a vubec nemam chut k jidlu, tak uvidime jestli se to spraví. Jinak při sexu vůbec nevadí a přijde mi, že mám možná i větší chut :) (užívám nuvaring přes rok).

Nemáte někdo zkušenosti s kvasinkama ve spojitosti s nuvaringem? Trošku se mi objevily a upřímně řečeno uplne nevim, jestli to nemuze byt tim, ze je uvnitř vlastně neustále cizí těleso (kromě ms) a nepoškozuje přirozené prostředí. Bodlo by mi, kdyby někdo napsal zkušenost ;)

• Citovat
  • Upravit
16365
18.11.13 11:26

@cheyanne prirozene prostredi by poskozovat nemel, je neutralni, ale na druhou stranu nejake drazdeni cizim telesem tam samozrejme byt muze. Nepozorovala jsem jinou frekvenci techto problemu s krouzkem a bez nej ;) tot ma zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cheyanne
18.11.13 12:48

@quinny tak to jsi mě potěšila. když už tím musím trpět, tak at muzu mít alespon antikoncepci takovou, jaká mi vyhovuje :). Dík za radu!

• Citovat
  • Upravit
16365
18.11.13 14:38

@cheyanne doporucuje se vitagyn c ale vyzkouseno jeste nemam je to spis prevence. Jinak me zabral vzdy rosalgin ale trpim tak jednu za rok max ;)
Me doufam bude taky opet vyhovat, uz ceka v lednici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cheyanne
19.11.13 13:45

@quinny Jdu pro vitagyn :D :palec:

• Citovat
  • Upravit
EliškaB
19.11.13 15:27

Holky kdy po vytazeni krouzku dostavate mesicky? ja jsem ho vytahla v patek a zatim nic.ani nemam ten predmesickovy pocit. Diky

• Citovat
  • Upravit
16666
19.11.13 15:31
@EliškaB píše:
Holky kdy po vytazeni krouzku dostavate mesicky? ja jsem ho vytahla v patek a zatim nic.ani nemam ten predmesickovy pocit. Diky

ja ho mela jednou, MS jsem dostala na druhy den. bez ohledu na to, ze jsem jeste nemela ani „termin“, kdy jsem je mela dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
19.11.13 15:33

Já vždy až pátý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.11.13 08:16

@cheyanne tak pak ocekavam referenci :palec:

@EliškaB píše:
Holky kdy po vytazeni krouzku dostavate mesicky? ja jsem ho vytahla v patek a zatim nic.ani nemam ten predmesickovy pocit. Diky

Ten ctvrty den nejdriv, spis i pozdeji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí