Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
lokofa píše:
Normální. Je to tím, jak pracuje děloha.
Tak koukám, že ta moje jede na 100% ![]()
Liduszka píše:lokofa píše:Tak koukám, že ta moje jede na 100%
V prvním těhotenství mě bolela nejvíc.
V druhém už mín a ted skoro vůbec. Asi už je vytahaná
Holky taky si jdu pro radu. Spí vstávání že židle se mi v břichu jakoby stáhne sval, nevím jak to popsat. Prostě mám nutkání se zohnout, po narovnání se většinou ještě jednou a pak už ok. Znáte to někdo? Ještě mě v břichu občas píchne, ne dole, ale jakoby v oblasti vedle žaludku, trochu možná níž. A mám pupek takovej tvrdší. Mám si pro kontrolu zajet k dr, nebo je to normální a jedna se o to rozvahování dělohy, jak tu bylo psaný? Za blbej dotaz se omlouvám, ale je to 1.mrňous, takže vůbec nevím. Když sedím, je to skoro úplně ok.
@Seizdra : Myslím si že to je tvrdnutí břicha. Určitě bych neplašila, ale při další kontrole to řekni koktorovi, on tě vyšetří a pravděpodobně ti dá magnesium.
@socina píše:
@Seizdra : Myslím si že to je tvrdnutí břicha. Určitě bych neplašila, ale při další kontrole to řekni koktorovi, on tě vyšetří a pravděpodobně ti dá magnesium.
Ahoj, díky. Já teď volala dr, prej mám začít brát magne b6, na vyšetření jdu příští pátek. Akorát kdyby to nepřestalo nebo bylo horší tak dřív. Takže snad to bude ok a plasim fakt zbytečně.
@Seizdra : to já byla taky při první tvrdnutí pěkně vyplašená. probudilo mě to ve 2h v noci a přestalo kolem 3h. Po tom magnesku se to trochu zlepšilo, hlavně to noční ![]()
@socina píše:
@Seizdra : to já byla taky při první tvrdnutí pěkně vyplašená. probudilo mě to ve 2h v noci a přestalo kolem 3h. Po tom magnesku se to trochu zlepšilo, hlavně to noční
Hele ale ve 12.tt? Není to na tvrdnuti trochu hodně brzo?
@Seizdra : prý to může být už od 8. týdne
no jo.. slasti těhotenství ![]()
@socina píše:
@Seizdra : prý to může být už od 8. týdneno jo.. slasti těhotenství
Tak to mě pos… Já měla vždycky tvrdnuti spojeny s porodem, kontrakce…
A nemůžou to být natahující se vazy? taky to občas mám když se třeba otočím v posteli a bolí to jako čert jsem v 8 týdnu ![]()
Mám taky podobné problémy, jsem v 10 tt a u první jsem takové problémy neměla. Nepříjemné píchání a bolest v celém břiše. Objevuje se to hlavně, když se nějak více přetěžuju např. zvedám malou nebo při vytírání podlahy.
Já si myslím, že tvrdnutí to není, mě se taky občas stane, že mám tvrdé bříško, třeba když mám plnej močák, v noci se takhle probudím, ale pak je to dobrý! to píchání při vstávání, přetočení, prudším pohybu jsou vazy, co drží dělohu dle mého… taky mě furt něco píchá, tahá apod. a je to normální, nesmí to být delší bolest… holt holky prožíváme to nejkrásnější období v životě ![]()