Obědy ve škole - pozdní hodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
678
20.9.19 12:59

Ja nevim, kolik ti je, ze ti pozdejsi obed pomota pul dne 8o Dite snad neni maly, aby si nedokazalo naplanovat svacinu, je jasny, ze kdyz se nafurtuje pred posledni hodinou, ze nebude mit hlad na obed, ale to ho mas naucit, resp.ti by mel uz davno vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44211
20.9.19 12:59

Je to normální, i když to není ideální. Lepší než volná hodina na oběd a potom znovu do školy. Taky doma obedvame o půl dvanácté, deti s tím ale problémy nemaji.
Vím o případu, kdy chodilo dítě z vyššího ročníku na oběd dřív, denně ve stejnou dobu, protože je diabetik. Šlo po páté hodině a rodiče museli podepsat, že za něj v době oběda přebírají odpovědnost - krytí kdyby něco. Takže takový případ řešit lze, jinak bych do toho nestourala, kdyby důvod nebyl zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.9.19 13:19
@lucije28 píše:
Ahoj, mám dotaz na vás, kteří máte děti školou povinné. Jde mi o to, že dcera, která chodí do 3. třídy, tak má 2× v týdnu 6 hodin a končí v 13.30 hod. A až poté jdou na oběd. Na můj vkus je to dost pozdě, jíst cca 13.45-14.00 hod.
Včera mi na třídních schůzkách, paní učitelka řekla, že si můžu jíst stěžovat. To nemám v úmyslu, ale ráda bych se optala, zda je to standard i v jiných školách nebo např. po páté vyučovací hodině jdou děti na oběd a poté je odpolední vyučovací hodina (tak jsme to měly my, když jsem navštěvovala ZŠ)…

starší dcera to tak má čtyřikrát v týdnu… nepřijde mi na tom nic špatného… doma taky jíme mezi jednou a druhou hodinou… zdá se mi to lepší než to, jak má ta mladší… mají čtyři hodiny, pak hodinu volna, kdy jdou na oběd a po obědě ještě další dvě hodiny… končí v půl třetí… lepší by bylo mít 6 hodin v kuse… takhle musí chodit do kroužku o čtvrt hodiny později, protože kroužek začíná v době, kdy jim končí ta sedmá hodina… takže se akorát zbytečně honíme a ona přijde o část vyučování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
20.9.19 13:27

Jo, udělejte z toho odpoledku a dojíždějící děti z toho budou úplně nadšené. A ty, kterým kvůli tomu nevyjde kroužek, ještě víc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.19 13:30

Ja nevim, ta treti trida je takova zlomova mi prijde. Vetsina deti uz v ni nechodi do druziny, takze ja bych ten obed klidne odhlasila, dala velkou obedo-svacinu a po seste hodine muze jit dom/na krouzek.Na druhem stupni bych to neresila vubec.Ale pokud dite do druziny jeste chodi, ta druha-nekdy i treti trida, pak je lepsi mit obed tak nejak kolem poledne a pak ve vyuce pokracovat. Beztak se dite z obeda vraci do druziny, kde maji nejaky program. Oddelit vyuku obedem mi prijde fajn, deti se protahnou, odpocinou a jede se.Ale kdyz uz se dite vidi doma, tak je lepsi tu skolu nacpat v kuse no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
20.9.19 13:32
@kvaček píše:
Tak zase mě vadil opak, když chodili v 1.třídě po půl 12, když vlastně měli o půl 10 do 10 svačinu.. Pak zase děti hlad neměly..
Mě to tak pozdě nepřijde, pokud má kvalitní a větší svačinu v 10 tak, po 1 hodině jídlo stačí :nevim:

bych spíš řekla, že to blbě vychází -) ta sváča bývá pokud se nepletu kolem půl desáté a pokud oběd je před druhou (myslím že psala 13:45) je tam dost velká mezera, cca 4 hod, což už budou mít děcka hlad, tak zdlábnou další sváču kolem 12-13hod a za hodinu by měli obědvat. To ta naše by se v tom tak akorát povrtala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
20.9.19 13:34

Tak jí dej pořádnou svačinu. Divné mi to nepřijde, děti to měly taky tak a nikdy mě nenapadlo to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
20.9.19 13:39
@unuděná píše:
Ja nevim, ta treti trida je takova zlomova mi prijde. Vetsina deti uz v ni nechodi do druziny, takze ja bych ten obed klidne odhlasila, dala velkou obedo-svacinu a po seste hodine muze jit dom/na krouzek.Na druhem stupni bych to neresila vubec.Ale pokud dite do druziny jeste chodi, ta druha-nekdy i treti trida, pak je lepsi mit obed tak nejak kolem poledne a pak ve vyuce pokracovat. Beztak se dite z obeda vraci do druziny, kde maji nejaky program. Oddelit vyuku obedem mi prijde fajn, deti se protahnou, odpocinou a jede se.Ale kdyz uz se dite vidi doma, tak je lepsi tu skolu nacpat v kuse no :nevim:

Rozvrh hodin sestavit tak, aby všem vyhovoval, prostě není možné. Existuje nějaká kapacita jídelny, celkově sladit rozvrh hodin je fakt hrozná práce. Už tady půlka odpoledku chce a půlka by byla raději bez ní - nic, prostě rodiče se milostivě přizpůsobí, ptát se jich fakt není možné. Maminky dětem připraví větší svačinu a nebudou z dětí dělat skleníkové kytičky, které zvadnou, když nebudou v poledne papat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
20.9.19 13:42

Moje dite to tak ma snad od prvni tridy, maji malou jidelnu, takze prvni chodily deti, co chodily po obede domu a az pak druziny, postupne. Vzhledem k tomu, ze v druzine byla az do odpoledne, proste mela vetsi svacinu a jedla, kdyz mela hlad. Nevidim to jako problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
20.9.19 13:43

Prijde mi to naprosto normální a logické :lol: nechápu, že se nad tím někdo pozastaví. Jestli má hlad, dám větší svačinu a hotovo :lol: nehledě na to, že pokud by děti mely hodinu pauzu na oběd a vracely se na jednu hodinu po obědě, tak by jim to opravdu hodně pálilo… Najedeny, unavený, to by byly výkony :zed: a nemůžou mít každy den poslední hodinu vytvářejí nebo hudebku, aby to šlo. Někdy se stačí zamyslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
20.9.19 13:46
@Keyllah píše:
bych spíš řekla, že to blbě vychází -) ta sváča bývá pokud se nepletu kolem půl desáté a pokud oběd je před druhou (myslím že psala 13:45) je tam dost velká mezera, cca 4 hod, což už budou mít děcka hlad, tak zdlábnou další sváču kolem 12-13hod a za hodinu by měli obědvat. To ta naše by se v tom tak akorát povrtala…

Tak si tu druhou svacinu da driv, prestavka neni tak kratka, aby dite nestacilo neco snist. Jen se to musi naucit a zvyknout si. Starsi dite ma i sedm hodin v kuse a hlady mi neumrelo ani kdyz si zapomnelo svacinu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
20.9.19 14:06

Že všichni ve škole nemůžou jíst ve 12:00 chápu a nepřijde mi na tom nic divného. Zaujaly mě rady, že si má dítě dát jabko a vydrží až do odpoledne. Já když si dám na hlad jablko, tak je mi pak ještě hůř. To se fakt tím někdo zasytí? Vždycky mě znovu překvypí, jak moc se liší u dětí potřeba jídla. Zatímco moje dítě má jídla plný batoh, tak spolužačce stačí jablíčko a půlka rohlíku. Jak já bych ty cizí děti chtěla živit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.19 14:09

@lucije28 Na víceletém gymplu jsme měli 6 hodin v kuse běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
20.9.19 14:10
@lucije28 píše:
V pohodě, jen jsem se chtěla zeptat a vy jste si tu sesypali jak supi…

Z toho si nic nedělej, to je tu standard. Dopadla bys tak i kdybys založila diskuzi, že je dnes hezky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
20.9.19 14:22
@Kakachna píše:
Z toho si nic nedělej, to je tu standard. Dopadla bys tak i kdybys založila diskuzi, že je dnes hezky. :kytka:

Pokud by to, ze je dneska hezky, mel byt problem bez jednoducheho reseni, tak urcite. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin