Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mroe Je úplně jedno, co by tam napsala. Za minimálně poslední rok jsem tu nenarazila na diskuzi, kde by to zakladatelka neschytala. ![]()
Mně tahle hodina na oběd přijde úplně v pohodě. Spíš mě tedy štve, když třeba na začátku školního roku obědvají třeba v 11, protože to ještě hlad nemají. Nevím, kdy tvoje děti vstávají a snídají. Ale u nás se vstává v 7, takže snídají kolem čtvrt na osm a pak mi ten oběd ve 13,30..14,00 přijde úplně adekvátní.
@mroe A zakladatelka se úplně normálně zeptala, jestli je to tak i na jiných školách. Toť vše. Ještě zdůraznila, že si kvůli tomu nehodlá jít stěžovat.
@Kakachna - ono to je tady bezpředmětný. Jen mne pouze zajímalo, jak to chodí jinde, nic víc.
Nemá se cenu hádat, a že se umím „opřít“ do ostatních
, ale raději si to vyříkám z očí do očí, ale tady nemám potřebu se navážet do „virtuálního“ člověka a dělat z něj hlupáka, co neumí udělat větší svačinu svému dítěti do školy, ba dokonce jsem se dočetla, že bych se milostivě měla přizpůsobit (což dělám bez řečí) a ke všemu z ní dělám skleníkovou kytičku … to mne vážně pobavilo ![]()
Moje děti to tak na ZŠ nemají - po 4. hodině je velká přestávka (30 minut) a děti, které mají 6 a více vyučovacích hodin o této přestávce chodí na oběd.
@lucije28 píše:
Ahoj, mám dotaz na vás, kteří máte děti školou povinné. Jde mi o to, že dcera, která chodí do 3. třídy, tak má 2× v týdnu 6 hodin a končí v 13.30 hod. A až poté jdou na oběd. Na můj vkus je to dost pozdě, jíst cca 13.45-14.00 hod.
Včera mi na třídních schůzkách, paní učitelka řekla, že si můžu jíst stěžovat. To nemám v úmyslu, ale ráda bych se optala, zda je to standard i v jiných školách nebo např. po páté vyučovací hodině jdou děti na oběd a poté je odpolední vyučovací hodina (tak jsme to měly my, když jsem navštěvovala ZŠ)…
Takovy rezim vychazi od pate tridy u nas. Dcera je patacka a 1× tydne maji 6h.
Mladsi deti jdou na obed pozdeji, kdyz maji patou a sestou hodinu krouzek.
Nase mlada mi rekne, ze chce vic svaciny a je vyreseno.
My jsme doma zvykli o vikendu, ze mezi 11:30 - 12h. spolecne obedvame.
Ve skole vychazi jiny cas. Kdyz se prehodi cas obeda, tak budou deti dyl ve skole.
Jeden rodic ma problem, ze je pozdeji obed a vetsina bude prskat, ze i male deti zustanou dyl ve skole.
U nás mají denně 5 hodin, skoro celá škola končí po páté hodině a před jídelnou j fronta na hodinu. Kdyby měl jeden den 6, oběd v klidu a jiný den by šel domů po čtvrté hodině, byla bych raději.
Takle už jsem to měla na základce i já. max. po 6 hodině na oběd, v pozdějších ročnících jsme tak jedli celý týden. Nikdo se nad tím nepozastavoval, lepší než hodina navíc. ![]()
@Kakachna píše:
@mroe A zakladatelka se úplně normálně zeptala, jestli je to tak i na jiných školách. Toť vše. Ještě zdůraznila, že si kvůli tomu nehodlá jít stěžovat.
Tak probirala to na tridni schuzce a zjevne nebyla spokojena, kdyz ji ucitelka rekla, ze si muze jit stezovat. Ovsem neni na co, je to bezne.
Ano je to běžné i u nás se chodí ve škole o půl druhé na oběd.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.