Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ewule0712 píše:verenika píše:Ewule0712 píše:Já myslerla,že banán je Okkattkka píše:To ano, svačina chybí, ale tím, že má ráno UM-150ml a snídáme kolem 8, tak následuje oběd. Malej od 9-11 spí.BohunkaP píše:Bohunko kdyz se podivas tak jim tam chybi dopoledni svacina.
Náš Marek má v roce 9,5 kg, Helenka měla kdysi rovných deset. Takže je to možná o trošinku víc, ale to se může za půl roku srovnat, v tomhle věku bych se obezitou fakt nestresovala. Každé dítě roste jinak.Ale musím říct, že ač děvčata tady Váš jídelníček schválila, mně se na něm nelíbí jedna věc. Ta položka „ovoce nebo bílý jogurt“. Myslím, že by za den měl mít pokud možno obojí… já osobně bych vyřadila položku „chleba s máslem“ a nahradila ji právě jogurtem nebo ovocem. Chleba může být na střídačku k večeři.
Ale to už je samozřejmě věc názoru, ani nevím, zda jsou na to v tomhle věku nějaká obecná doporučení…
Jinak jíme prakticky stejně, s tím, že mléka ráno v pět vypije náš mladý rovných 300 ml…
Jaký jídelníček máte vy?
Ještě dodám, že mezi jídli dostane do ruky hrušku nebo jablíčko, hrušku většinou, ta se mu líp kouše a někdy banán, ten je ale hodně sladký, tak nedávám často.Kdyť obsahuje přírodní cukr nebo se pletu?
Říkala mi kamarádka, že jí jejich mudra řekla, že banán se má dávat jen jednou týdně, že po něm děti tloustnou. Nám když jsme byli malý cpali skoro pořád banány, že?
Jinak přidává fotku cvaldy
Tím, že je Mareček cvalda, tak ho opravdu moc nedávám, tak max 2× týdně.
Tak ja nevim ale me jako cvalda nepripada.
Jé ten je krásně vyfešákovanej a vůbec nevypadá tlustě..( no ono ve vaně je to jiný kafe, vid??)
BohunkaP píše:Ewule0712 píše:
takže jak tak koukám, tak mu nedávám nic, po čem by měl nijak tloustnout, zásadní chyby v jídelníčku tedy nemáme, jen hold prostě víc přibíráco s tím nadělám no. Začne běhat a snad se to zastaví.
Víš, já myslím, že mu určitě nedáváš nic „na tloustnutí“, to je blbost.
Ale podle mne má toho jídla možná přece jen hodně. Jestli k tomu jídelníčku, co jsi napsala, dostane ještě navíc do ruky třeba banán a rohlík, okamžitě se to posouvá někam jinam… Zrovna tohle jsou energeticky hodně náročné věci, něco jiného je pár kukuřičných křupek, ale toto
Neber to prosím ve zlém, opravdu to tak nemyslím - jen Ty víš, kdy a jak má hlad, jak moc se pohybuje, prostě Ty ho znáš.
Já vím no, to je možná ono, jak píšu: banán dostane fakt jen výjmečně, protože je opravdu hodně sladký, hrušky, ty miluje, denně půl někdy celou taky sní a rohlík-pokud máme hodně běhání po městě, tak půlku sní a mezitím doma třeba druhou, když potřebuju, aby mi nevysel na nohavici a chvilku mě nechal třeba vařit. To bude asi ono, tak hold musíme aspoň toto trochu omezit.
Ewule-mě taky jako cvalda nepřijde
Náš Adam banány miluje,takže je má několikrát týdně
A obézní rozhodně není.17kg/105cm ![]()
Liz-tak se asi dám teda na mrkev ![]()
Lizbeth píše:
Jé ten je krásně vyfešákovanej a vůbec nevypadá tlustě..( no ono ve vaně je to jiný kafe, vid??)
No ve vaně si nevidí mezi nohy, tak vždycky vtáhne bříško, aby se koukl, jestli je tam všechno jak má být
)) No v sedě mu plínku nerozepnu
)))
Banán a rohlík je už opravdu další jídlo. Na druhou stranu tam ta jedna svačina chybí. Tak prostě zařaď další jídlo, kde bude mít stabilně ovoce, snaž se dávat ovoce s nižším glykemickým indexem (jablko, hruška) a mezi jídlem už nic jiného, aby si nevzykl jís celý den. Vím, že je to těžké, u nás na nejedení pomáhá být pořád venku, tam si na jídlo nevzpomene, maximálně tu křupku. Doma furt visí na židličce se slovy hamamam. 10 minut po obědě vyrazí k lince a řve leba a když řeknu, že není, tak už stojí u stolu s mísou ovoce a jede „babán“. ![]()
Jo jo, naše má taky cejchu.. ![]()
Jo a sní rohlík i tak 3× týdně banán..No ale nejí žádné omáčky, sladkosti, sušenky, piškoty, sladké jogurty, nepije slazené nápoje atd..Takže mi to žíly netrhá ![]()
děkuju všem za pochvalu cvaldy
)))
Holky on ani nemá faldy na stehnech! takový ty záhyby! vůbec, normální rovný nožky, jen to břicho má jak somáleček
)))
Ewule0712 píše:
Já vím no, to je možná ono, jak píšu: banán dostane fakt jen výjmečně, protože je opravdu hodně sladký, hrušky, ty miluje, denně půl někdy celou taky sní a rohlík-pokud máme hodně běhání po městě, tak půlku sní a mezitím doma třeba druhou, když potřebuju, aby mi nevysel na nohavici a chvilku mě nechal třeba vařit. To bude asi ono, tak hold musíme aspoň toto trochu omezit.
Tam bude asi zakopaný pes. Základ jí málo, ale přes den toho vysomruje spoustu. Už jsem se stala řevuvzdorná. Dostane na mističku pět křupek a ač zprvu ohrnuje nos, že chce radši „babán“, tak je nakonec vezme na milost.
neczuz píše:Ewule0712 píše:Tam bude asi zakopaný pes. Základ jí málo, ale přes den toho vysomruje spoustu. Už jsem se stala řevuvzdorná. Dostane na mističku pět křupek a ač zprvu ohrnuje nos, že chce radši „babán“, tak je nakonec vezme na milost.
Přesně tak. ![]()
neczuz píše:Ewule0712 píše:Tam bude asi zakopaný pes. Základ jí málo, ale přes den toho vysomruje spoustu. Už jsem se stala řevuvzdorná. Dostane na mističku pět křupek a ač zprvu ohrnuje nos, že chce radši „babán“, tak je nakonec vezme na milost.
Ano ano, křupky moc nechce, tak hold nabídku křupky a nic víc nemáme a hotovo. zkoušela jsem i ty rýžový polistyrenový chleby, aby neměl ten rohlík, ovšem to samozřejmě není tak dobrý, že?
))) Ale když už mu nabídnu něco takového a on nechce, tak mu nedávám automaticky něco jiného, to ne, vybírat si nebude, ale ten rohlajz v obchodě už nezatajím
)))
Ewule0712 píše:janikpupik píše:
To jsou ty jejich slavny tabulky a grafy jak ma podle dr.dite vypadat,vubec bych to neresila.Ja sla taky z posledni preventivky rozcilena,protoze dr.memu synovi pretahla predkozku tak,ze si ted na pindika nenecha sahnout.Fakt me ty dr.uz stvou s tema jejich zasadama a predpisama z minuleho stoleti.
Duvod mela ten,ze mi to jako chtela odborne ukazat jak to mam delat kazdy den,i pres to,ze jsem byla rozhodnuta,ze to nebudu do 3 let resit a stejne to ted neresim kdyz se nenecha.Proste to byla takovy rychlovka,ze jsem nestacila ani mrknout,ale jak se me dr.na pristi kontrole zepta jestli stahujeme tak ji to reknu,ze diky ni bohuzel ne.Ale to jsme pekne vybocily od tematu
Můj bože, to je teda dobrý a měla nějaký důvod k tomu stažení předkožky? Vždyť říkají, že se to minimálně do 2 let dělat nemá
neczuz píše:
Já od začátku najela na to, že rohlík v obchodě není náš.
Tak teď už mu to asi nevysvětlím
))) Mareček je od narození velmi uplakané dítě, v kočáře se mu hrozně nelíbí, takže když chci v klidu nakoupit, tak hold špičku rohlíku dostane, moje chyba, přiznávám ![]()
Ewule0712 píše:neczuz píše:Tak teď už mu to asi nevysvětlím
Já od začátku najela na to, že rohlík v obchodě není náš.))) Mareček je od narození velmi uplakané dítě, v kočáře se mu hrozně nelíbí, takže když chci v klidu nakoupit, tak hold špičku rohlíku dostane, moje chyba, přiznávám
znám, znám, já se s kočárem ani neodvažuji do obchodu jít. chodím jedině se šátkem.