Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ewule0712 píše:
Ještě nic, zlobila se vždycky, že přibírá hodně, ale já mu nic extra na tloušťku nedávám, tak nevím, teď jsme byli na očkování a nic neříkala na to jak je velkej, ale to nevěděla kolik váží a já v té době taky ne. No zkusím ho zvážit ještě jednou.
na druhou stranu ti strašlivě závidím, že ti tak pěkně papá
![]()
Tak je to cca 16,5kg a to je najezenej a ještě dneska nekakal ![]()
Ahoj,tak podle fotky je malej jen trosku mohutnejsi,ale ze by byl tlustej,to bych teda nerekla!
Ale ted jak jsi psala,ze pribral za 3 mesice 4 kila,to mi moc normalni neprijde,urcite bych to probrala s doktorkou!
Moje neter mela v roce 13kg a ve dvou letech 20kg! Ale taky nebyla primo tlusta,ona byla i hodne vysoka.
Ted ji je 2,5 a stale se drzi na tech 20kg,vic lita a docela se i zas vytahla.
Ahojda. Jen se zeptám neměl malej někdy rotaviry nebo jen takzvanou kakací blinkací? Nějakou takovou virozu? Kamarádka má chlapečka dneska jsou mu 4,5 roku a má 28kg při 120cm. Byl maličkej když se narodil 3,3 kg a do roka a půl dobrý, přibíral normálně. Pak začali virozy při kterých několkrát skončil v nemocnici na kapačkách. No a najednou začala strašně pořibírat. Je opravdu dost oplácanej i když je vysokej. Byli na všech možných vyšetřenícha nic. Shrnuli to tak že zřejmě jak měl ty virozy tak si tělo ukládá do zásoby, aby v případě další nemoci mohlo fungovat.
Jinak abych tě uklidnila, jak lítali po těch vyšetřeních tak jim bylo řečeno že to tak hrozný zase není a že rozhodně žádný diety nasazovat nebudou že je to u těhle malých dětí pak ještě horší.
Moje malá se taky narodila s porodní váhou 4,2kg a 52cm. Přibírala opravdu hodně, na půl roce 8,4kg /což je teda přesně dvounásobek takže vlastně to bylo akorát/ ale pak se to nějak zaseklo a paradoxně přestala přibírat v době kdy jsme přešli na UM. Teď je jí skoro 9měsíců a pořád se drží pod 10kg. Takže jsem za to ráda, taky jsem se bála aby to nebyl nějakej obr. Kor když je to holka že jo.
Držím palce aby to nic nebylo, nejspíš to je opravdu dědičná věc, když jste oba velcí.
Joo a to je oblečenej a s plínou, musím ho zvážit večer nahatýho.
Pajule, ale nebyla nijak neteř nemocná, ne? rodiče jsou taky velký, ne?
Ewule0712 píše:
Tak už to zase řeším! Mareček má v 15-ti měs. 17kg, teď je to ani ne týden co začal chodit, ale přemýšlím, jestli není nějak nemocný. Nechci pořád panikařit, nebo hledat problémy, kde nejsou, ale je toto normální?
ahoj já si nemyslím, že by byl obézní, každý dítko je jiný, jestli pije mlíko tak může vážit tolik, moje 28.měsíční dcerka má 17kg a taky nevypadá obézně, pije hodně mlíka, a oproti stejně starým vrstevníkům vypada, že je o rok starší, nebuď z toho nešťastná, uvidíš, že z toho vyroste ![]()
PETRUCHA píše:
Ahojda. Jen se zeptám neměl malej někdy rotaviry nebo jen takzvanou kakací blinkací? Nějakou takovou virozu? Kamarádka má chlapečka dneska jsou mu 4,5 roku a má 28kg při 120cm. Byl maličkej když se narodil 3,3 kg a do roka a půl dobrý, přibíral normálně. Pak začali virozy při kterých několkrát skončil v nemocnici na kapačkách. No a najednou začala strašně pořibírat. Je opravdu dost oplácanej i když je vysokej. Byli na všech možných vyšetřenícha nic. Shrnuli to tak že zřejmě jak měl ty virozy tak si tělo ukládá do zásoby, aby v případě další nemoci mohlo fungovat.
Jinak abych tě uklidnila, jak lítali po těch vyšetřeních tak jim bylo řečeno že to tak hrozný zase není a že rozhodně žádný diety nasazovat nebudou že je to u těhle malých dětí pak ještě horší.
Moje malá se taky narodila s porodní váhou 4,2kg a 52cm. Přibírala opravdu hodně, na půl roce 8,4kg /což je teda přesně dvounásobek takže vlastně to bylo akorát/ ale pak se to nějak zaseklo a paradoxně přestala přibírat v době kdy jsme přešli na UM. Teď je jí skoro 9měsíců a pořád se drží pod 10kg. Takže jsem za to ráda, taky jsem se bála aby to nebyl nějakej obr. Kor když je to holka že jo.
Držím palce aby to nic nebylo, nejspíš to je opravdu dědičná věc, když jste oba velcí.
nene, naštěstí nikdy žádnou nemoc neměl.
Ewule neter nemocna nebyva,ale rodice velky jsou,svara ma urcite pres 190 cm,ale je to tycka,je hubenej.A segra ma pres 170cm,sice hubena uplne neni,ale tlusta taky ne.
Pajule22 píše:
Ewule neter nemocna nebyva,ale rodice velky jsou,svara ma urcite pres 190 cm,ale je to tycka,je hubenej.A segra ma pres 170cm,sice hubena uplne neni,ale tlusta taky ne.
takž přesně jako my, já 176 a manžel 192
MaryClementine píše:Ewule0712 píše:Necetla jsem prispevky, jen chci rict, ze dite ma v roce mit cca trojnasobek porodni vahy, coz mate plus pul kila, takze bud uplne v klidu. Jinak my jdeme na rocni zitra, v 10 mesicich mel 11 kg,tak su zvedava na vysledek. Porodni 3,8 kg. A to basti min nez tvuj.
Na dnešní preventivní prohlídce jsem byla nařčena, že překrmuju Marečka. Má 13,310kg a 81cm (porodní váha 4,200kg a 53cm). Nemám pocit, že ho překrmuju:
v 5:00 150ml mlíka
8:00 většinou chleba lehce namazaný máslem nebo lučinou
11:00 zeleninové jídlo + maso, cca 250g (nesolím, nedoslazuju)
14:00 bílý jogurt nebo ovoce s jogurtem, výjmečně kupovaná přesnídávka
18:00 kaše nebo zbytek oběda
19:00 180-210ml mlíka![]()
Někdy dostane v kočáře kousek rohlíku (ne celý) občas nějaký piškot…
Je pravda, že vždycky všechno sní, nikdy nám nezbyde
Co děláme špatně a je opravdu tak tlustý?Když vidí jídlo, tak se ho elmi hlasitě dožaduje, došlo to tak daleko, že jím jen když mě nevidí nebo spí
v roce 3 násobek porodní váhy?melej měl 2,79 a ted v necelých 4 měsících má 7.20 tak to se do toho asi nevejdem ![]()
Tak nám je 21 měsíců a máme cca 14kg, Ondra je pořádný kus chlapa, když se postaví vedle sebe se svou o půl roku starší sestřenicí, tak má daleko mohutnější stavbu těla, pořádný ruce a svalnatý nohy. Prostě je ho kus chlapa. Co se týče stravy, moc bych to co jíte neměnila. Já mám doma totálního jedlíka, na druhou stranu nevezme do pusy nic sladkého (párkrát to zkusil a hned to vyplivnul) teda kromě ovoce a i to má radši kyselejší. V ničem ho neomezuju, když volá hami, tak ho dostane. Je fakt, že je k neutahání, hodně živej, ale oběd jí stejné porce jako já (teda jen hustou polévku, my to máme rozdělené) a k večeři ujídá maso ještě z mého talíře, no prostě jí tak jak chce a to tělo potřebuje. Například jsem mu ještě nikdy nedala ani kousek uzeniny a to je pro mě daleko důležitější, než to, že někdy sní přes den banány klidně dva a někdy ho nechce, tak ho nejí. Holky buďme rády za jedlíky!, nejedlíci jsou horší a tam si myslím, že člověk nakonec často chtě nechtě ustupuje ze zdravých stravovacích návyků jen proto, aby to dítě něco snědlo. ![]()
Rohlíky neřeš, nějak se s tím dítětem nakoupit musí, já jsem šťastná, když Ondra rohlík chce, protože jinak má radši chleba a někdy ho na nákupu nechce a pak to podle toho vypadá, odcházíme s totálním řevem a já s půlkou nákupu.
Co se týče váhy, tak já mám pocit, že to u nás taky občas takhle skáče, chce to vážit ve stejnu dobu a stejně oblečeného, protože i to dělá hodně. Já jsem třeba koukala, jaký je rozdíl ve váze ráno a večer (klidně i kilo a půl) jen pro upřesnění, ne že bych na váhu Ondru pořád dávala, ale on se váží rád, takže si ji často vytahuje sám, když se koupu a váží se pořád dokola
.