Objednávání jídla v práci, říct si o peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4948
16.4.22 13:51

To se u nás stává zcela standardně, obzvláště jedna kolegyně je na to expert. Nedělá to naschvál, prostě je roztržitá. Všichni to víme, tak se připomínáme. Případně jí pošleme QR kód. Nemáš důvod se cítit trapně, trapně má být spíš těm, co dlužej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
16.4.22 13:54
@BlueFox píše:
@debra.morgan 20? :) Jestli to není překlep, tak to bych vůbec neřešila, i když jsou to samozřejmě taky peníze. Mně jde o 6 stovek( od dvou lidí).

Joo, o 20, šlo o sladké jidlo, které jsme si po obědě rozdělily mezi 3 lidi jako dezert, celkem stalo 60, byly to buchty tvarohový :mrgreen: už je to min 5 let a pořád si to pamatuji :mrgreen:

Ja bych si o ty prachy řekla, jak jsem psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
16.4.22 13:54

@unuděná
Já mám právě pocit, že nezapomněl
Jednak jsem to lehce na konci pracovního dne připomněla a taky je to člověk, který mi už jednou nějaký, sic drobný obnos, nevrátil.
Příští týden se prostě připomenu, i když se budu citit trapně a už na hromadné objednávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.4.22 13:55
@Sadman píše:
@Kelsey Máte ho jíst u stolu v restauraci. Já vím, nemáte čas.

V posledním zaměstnání bylo na oběd 30 minut. A ač jsem pracovala přímo na náměstí, tak popojít do restaurace, čekat na objednání, pak čekat na jídlo, najíst se (a to už člověk většinou kvůli času platil rovnou při objednávce) a vrátit se zpátky, to je časový maratón jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.22 13:55
@BlueFox píše:
@unuděná
Já mám právě pocit, že nezapomněl
Jednak jsem to lehce na konci pracovního dne připomněla a taky je to člověk, který mi už jednou nějaký, sic drobný obnos, nevrátil.
Příští týden se prostě připomenu, i když se budu citit trapně a už na hromadné objednávky…

No jestli na něj máš číslo, tak mu pošli zprávu a číslem účtu klidně hned. Nesnáším lidi, co jsou vyčůraný jako díra do sněhu a to fakt nemám problém semtam nějaký oběd za kolegyni zatáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.4.22 13:59
@BlueFox píše:
Hezký den,
Zajímal by mě názor na tuto situaci…
V práci si občas ve více lidech objednáváme nějaké jídlo přes dovážkové služby. Vždycky to jeden člověk zaplatí a ostatní mu to dají cash nebo pošlou na účet. Už podruhé se mi stalo, že mi někdo peníze neposlal. Já sama jsem zvyklá vždy s každým hned vyrovnat. Dotyčnému jsem to ten den připomněla a nic. Nejde o to, že bych samotné peníze asi nakonec nedostala, ale proč mám čekat kdoví kolik dní a taky je mi trapné se připomínat. Je normální, že mi to vadí nebo jsem moc "náročná ". Díky :)

To bych fakt nedělala, dneska jídlo stojí 200 to není rohlík 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
16.4.22 14:01
@BlueFox píše:
@hospodki Tak to dělám taky a většina lidí. Asi prostě třeba týden počkám a když nic, tak se budu muset ozvat, i když je to trapné. Jedná se o pár stovek a i když mám své kolegy ráda, tak zase to má hranice.

No to jo. Klidně bych řekla přede vsemi, že kdy to pošlou. Tohle se nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
16.4.22 14:09

@unuděná Moje číslo účtu má. Posílala jsem mu z něj peníze, když objednával on. Hned. :D
A jak jsem psala. Počkám po svátcích a když nic, tak mu to normálně řeknu. A mám ponaučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33799
16.4.22 14:09
@BlueFox píše:
Hezký den,
Zajímal by mě názor na tuto situaci…
V práci si občas ve více lidech objednáváme nějaké jídlo přes dovážkové služby. Vždycky to jeden člověk zaplatí a ostatní mu to dají cash nebo pošlou na účet. Už podruhé se mi stalo, že mi někdo peníze neposlal. Já sama jsem zvyklá vždy s každým hned vyrovnat. Dotyčnému jsem to ten den připomněla a nic. Nejde o to, že bych samotné peníze asi nakonec nedostala, ale proč mám čekat kdoví kolik dní ataky je mi trapné se připomínat. Je normální, že mi to vadí nebo jsem moc "náročná ". Díky :)

Trapné by to mělo být jemu, že ti ty peníze nedal. Náročná nejsi, já bych si o ty peníze už dávno řekla. Víš jak, pořádek dělá přátelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.4.22 14:10
@BlueFox píše:
@unuděná Moje číslo účtu má. Posílala jsem mu z něj peníze, když objednával on. Hned. :D
A jak jsem psala. Počkám po svátcích a když nic, tak mu to normálně řeknu. A mám ponaučení.

Hanba by ho měla fackovat. Příště, ať si jídlo objedná sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.22 14:11

@BlueFox Tak můžeš mu napsat „pořád mi od tebe nepřišlo těch xxx korun, můžeš ověřit, žes to skutečně poslal na můj účet?“. Tak se nemusíš cítit trapně, prostě jen ověřuješ, jestli to omylem neposlal někomu jinému, on nenabyde dojmu, že ho podezíráš :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
16.4.22 14:19

@BlueFox u nás se dávaly peníze, popřípadě stravenky rovnou na hromadu před placením a tím se platilo, předešlo se pak těmto situacím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
16.4.22 14:31
@unuděná píše:
@BlueFox Tak můžeš mu napsat „pořád mi od tebe nepřišlo těch xxx korun, můžeš ověřit, žes to skutečně poslal na můj účet?“. Tak se nemusíš cítit trapně, prostě jen ověřuješ, jestli to omylem neposlal někomu jinému, on nenabyde dojmu, že ho podezíráš :jazyk:

Dobrá finta :jazyk:
Ale už jsem se rozhodla, že počkám do úterý a pak mu to normálně řeknu.
Já jsem trochu pochybovala, jestli nejsem úzkoprsá. To jste mi tu vyvrátili, za což děkuji :).
A už fakt žádné hromadné objednávky platit svou kartou nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
16.4.22 14:54

Určitě se připomeňte a příště, ať to dává cash předem, nebo platí sám. Tohle fakt nesnáším. Nadlábnout se zadarmo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.4.22 19:37
@Sadman píše:
@Kelsey Máte ho jíst u stolu v restauraci. Já vím, nemáte čas.

Já ten čas třeba teoreticky mám. Ale to bych si to pak musela tak nějak napracovat. :D Takže možnost „krabička u stolu a odchod v 14:30 domů“ mi přijde lepší než „pohodový obídek v restauraci (bohužel jim pomalu), a odchod až v 17“. Ale jako jasně - když někdo nemá píchačky, tak proč ne, no. :nevim:

Jinak my si takhle jídlo neobjednáváme, ale normálně bych mu poslala pokyn k platbě do chatu, klidně do společného. :) Nevidím na tom nic nevhodného, stane se, lehce se to vyřeší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat