Oblečení Lidl
- Fotoalbum (11)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1
Přesně, dokonce jsem četla, že jednou byla nějaká šťára na serverech, že lidi takto nakupují a prodávají a že po tom šel FÚ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pifinka
Klidně si koupím přes někoho z Německa. Ale máme tu zákony. Každý musí odvádět daně.
Jak neumím, právě, že zákony je mé zaměstnání
, právě, že do toho silně vidím.
Nejde o jednu pani, jde o princip, o systém. Je to jen rada, upozornění, že lidi, co nakupují a prodávají se můžou dostat do tíživé situace - obecně. Nikdo je nemusí udat, ale může - lidé jsou různí. Jeden čas si lidi tohoto typu FÚ vytypovál ze serverů a pokutoval. TO je prostě fakt.
Jinak např. dnes jsem slyšela, že hledá FÚ prodavače pálenek na internetu, takže to je příklad. Jde o jiný zákon, ale příklad, že dělá podobné zátahy.
Kamarádka pronajímá v rámci rodiny byt a taky to řeší smlouvou raději, kdyby ji někdo napadl, nikdy se neví.
Každý je šáhlý svým povoláním
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osmanka píše:
@j.a.n.i1
Přesně, dokonce jsem četla, že jednou byla nějaká šťára na serverech, že lidi takto nakupují a prodávají a že po tom šel FÚ.
Ono to v podstatě není nic proti ničemu, jsem ve skupince na fcb, kde paní vozí věci z Primarku, ale má to řádně nahlášené a odevzdává daně, když se to tak vezme, dělají to i Vietnamci, kteří vykoupí akční zboží v Kauflandu a prodávají to po večerkách, ale taky to nedělají načerno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 a vy jste v tom lídlu přeprodavače někdy viděla? Prostě nepřející lidi, nic víc v tom neni.
- Citovat
- Upravit
@Pifinka běž se podívat tento týden, až budou softshellové bundy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, už to čtu, viděly jste je tam všechny, proti tomu nemám argument. Já nakupuju v lídlu obden už x let a nikdy jsem je neviděla. A i kdyby, tak mně to prostě nevadí. Někdo tráví svůj čas tím, aby vymyslel jak trochu přilepší rodině a někdo holt tím, aby napsal několik tisíc příspěvků na diskuzní servr, kde si vesměs jen stěžuje a pomlouvá, ale jistě tím přispívá k všeobecnému blahu civilizace. Jinak jestli teda pani to bude číst, ať mi pošle do zprávy odkaz na tu její stránku, chápu, že sem mezi supice to nedá, protože na FÚ už si brousej zuby, ale já se ráda kouknu co prodáváte, hlavně nějaký mikči a tepláčky, i když tím poruším zákon, půjdu proti systému, principu a asi kvůli tomu do rána pojdu na mor. Je mi to k smíchu, dámy. Hlavně aby si někdo náhodou trochu nevydělal, žejo? Hlídejte to tu, jo?
![]()
- Citovat
- Upravit
@Pifinka k smíchu jsi spíš ty, přečti si to po sobě. Tím, že nakoupíš u člověka, který má nepřihlášenou živnost, neporušíš zákon ty
Kdybys uměla hledat, tak si ten odkaz na fcb skupinu najdeš sama, paní ho normálně zveřejňuje i tady. A jestli si myslíš, že jediným jejím motivem je to, aby si všechny maminečky mohly hadříčky vybírat v pohodlí domova, tak pak už neříkám vůbec nic
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise Tak jen tak pro zajímavost.. Živnost mám a nedělám nic nelegálně!! Za druhé, když si spočtete, že za dopravu ze zahraničí ke mě domů dám v přepočtu 450kč + 195kč za převod peněz na účet v cizí měně, tak si snadno spočtete, že na prodeji je můj zisk naprosto minimální. Takže pokud si myslíte, že za pár měsíců si z výnosu koupím nového sporťáka, tak jste k smíchu a nevíte o čem mluvíte. A ještě jedna věc, určitě nemám zapotřebí vstávat v 7 ráno a čekat až otevřou Lidl a vybrakovat všechny oblečky a prodávat dráž. To uznávám, je hyenismus. Ale když to já nakoupím za 150 tak to prostě nemůžu prodávat jako Lidl za 130kc. Já beru zboží po kusech oni po stovkách. Tak si to prosím dejte dohromady a zjistíte, že to co tady všichni píšete, prostě není pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka.225
Nene, neber to osobně. Ale obecně se přeprodává z akcí a bez ŽL. Ale já psala, jak to chodí a to, že lidi prodávají věci po různých serverech je věc zcela jasná, řešil to i FÚ. Klidně prodávej věci za 200,–, které stojí v Lídlu 130,–
. Jen mě překvapuje, že to někteří vůbec nevědí, že nakupovat a prodávat zboží je závislá činnost a tudíž spadá pod daň. Rozhodně na tom nikdo nevydělá na BMW, ale jde o princip. Já bych to třeba si nelajsla bez ŽL. Znám lidi, že vše nabonzují, závist tu je a kontroly z FÚ taky - a ti nemají problém dle inzerátů lidi vytypovat. Byl o tom i nějaký článek někde na netu nebo ve zprávách, že jedno období to FÚ myslím z mimibazaru vytypovával.
Jo teď jsem o tom našla z r. 2012 nějakou zprávu
.
http://www.novinky.cz/…ternetu.html
https://webtrh.cz/…er-mimibazar
Píšu zcela obecně, ne na tebe a konkrétně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka.225 To nebylo nic proti tobě konkrétně
Prostě takový lidi, o kterých jsme tady psali, jsou a díky tomu pak spoustu věcí, které tady v ČR mají, nedostaneš, protože to vykoupí nějaký překupník.
Já mám představu, kolik stojí věci na de-eshopu, i kolik jsou náklady kolem, teď jsem odtamtud pár věcí brala. Bouráka si nekoupíš, ale neříkej, že to děláš kvůli tomu, aby měly české děti v čem chodit
Motivem každé výdělečné činnosti je zisk
Což není nic špatného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem nikde německý shop nenašla… Takže mi nezbyde nic jiného než si přivstat a letět tam pro ty tepláčky jestli teda budou… Jsou to totiž nejlepší tepláky který jsem kdy koupila lepší jsem nesehnala nikde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise
Mym motivem neni zisk, to by byli ceny jine, ale to ze me to bavi a myslim na neco jineho nez na veci co se tykaji materstvi. Pokud sis z toho eshopu vzala jen par veci, tak te opravdu vysli za levno
l
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
chci se zeptat maminek, jak velikostně odpovídají body, overaly atd z Lidlu.
V pondělí mají mít akci, v prosinci čekáme kloučka a ráda bych něco pokoupila, jen váhám, jakou velikost, aby to odpovídalo. Dospělé oblečení je mi většinou větší, proto se ptám ![]()
Moc děkuji a přeji krásný víkend!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit