Oblečení prvňáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4285
13.8.24 08:01
@Keyllah píše: Více

Ani vidím to každý den, musíš taky koupit úzký střih kalhot, syn má dobře 145 cm a víc jak 30 kg mít nebude… spodní prádlo nosí 122/128 stejně tak kraťasy na léto do tělocviku. Kalhoty má standardně o jednu konfekční velikost menší, než měří…
Ale vyznavači teplákova souprava to nemá smysl vysvětlovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
13.8.24 08:04
@Jaňouchová píše: Více

Ano, džíny byly oblečení farmářů, kovbojů. Ale ta doba už je trochu mimo. Spíš jde o to, aby dítě umělo rozpoznat, že do školy nosím něco jiného než na hřiště a také se tam dle toho adekvátně chovám. A nevím, jak tu někdo psal, naše škola sdílí také dost fotek a děti v teplákách tam nevídám. Stejně jako nevídám rodiče v teplákách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
13.8.24 08:20

Já sama učím a tepláky u děcek neřeším. Ale štve mě to z nějakého estetického a společenského hlediska. Že rodiče děti neučí, co se kde hodí a nehodí. Kam si co vzít na sebe a kde se můžou a nemůžou nějak chovat. Všechno se to obhajuje pohodlím 🤷🏻‍♀️ Jsme národ hulvátů a ještě se za to plácáme po zádech. Nikdy jsem svoje děti neposlala v teplácích do školy, stejně jak bych nešla v riflích do divadla, nedala bych si silonky do otevřených bot a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
13.8.24 09:09
@cverunka píše: Více

Ono je to spíš tím, že základní školu každý nevnímá jako INSTITUCI 8o, ale něco jako druhý domov. Nestavím školu na úroveň divadla nebo zaměstnání, kde mám předepsaný dresscode. Je to místo, kde se má dítě cítit dobře a pohodlně. Jsem ráda, že u nás nejsou učitelky, co rodiče a děti posuzují podle oblečení ve škole, ale mají pro děti jiná kritéria. Nechtěla bych učitelku, co nazve někoho hulvátem jen proto, že se neobléká podle jeho škrobených představ. A to jsem člověk, co dresscode dodržuje vždy. Ale základní škola a zvlášť první stupeň………

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
13.8.24 09:21
@Jaňouchová píše: Více

Já hned na začátku psala, že u dětí tepláky neřeším, tudíž je podle toho ani neposuzuji a též nekladu školu na úroveň divadla. Ale to by chtělo pochopení psanému textu a nebo neobracet text manipulativně tak, jak se vám to hodí. A ať každý říká co chce, ale neumět se obléknout vhodně do společnosti - hulvátství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.8.24 09:22
@Menton píše: Více

jasně, jak nesouhlasím s tvým, jediným správným názorem, už jsem vyznavač teplákových souprav, které nemá smysl to vysvětlovat :mrgreen: tak jo, měj se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.8.24 09:24

@Jaňouchová Pohodlně se dítě může cítit i bez toho, aby mělo vytahaná kolena na teplácích a díru v rozkroku. A ano, i tohle je ve škole k vidění. A je jedno, kolik času tam člověk tráví a jak uvolněně se tam cítí - pořád je mezi lidmi ve státní instituci. Prdět a krkat tam snad taky nebude, i když to doma normálně dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.8.24 09:24
@Cuddy píše: Více

nechci už do toho nějak rýpat, ale ty myslíš, že by jsi to poznala z fotky? :think: jasně, tepláky na sport určitě, ale my máme doma jedny, který jsou z „teplákoviny“, ale vizuálně vypadají jako rifle a z fotky bych to určitě nepoznala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
13.8.24 09:32

@Keyllah . Teď jsem si projížděla znovu fotky ve skupině a minimálně tam ty tepláky nepřevládají. Ani u holek legíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.8.24 09:39

to je klidně možný, že nepřevládají. Jen jsem chtěla říct, že některý ty teplákoviny od riflí fakt nerozeznáš. To stejný legíny, malá kdysi měla jedny, co měly z kamínků naznačené kapsy, zip atd. navíc z takové pevnější tlustčí látky, takže taky nevypadaly jako typické legíny…dnes je těch možností spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
13.8.24 09:41

@Keyllah leginy tedy stopro poznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
13.8.24 09:42

@Keyllah spíš je spousta možností pohodlného oblečení, než jen ty tepláky. Ty džíny již nejsou tvrdé s knoflíkem, úprav pasu je několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.8.24 09:43

ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
13.8.24 11:09
@Keyllah píše: Více

Přesně. Mladší je sportovec, pohodlnost nade vše. I ty tepláky byly poslední roky problém. Protože hubený není, má zadek, stehna, lýtka, není tintitko, ale tlustý už taky ne ( hodně skokově přibral za covidu, to po třech měsících, když šel do školy neměl co na sebe). Běžné tepláky i kalhoty měl jak legíny. Koupit větší, delší nemělo smysl, zkrátit by to šlo, ale ono to pak nesedí jinde. Nejlepší nejstarší. Ten tehdy ty kalhoty, elastické nebo plátěné, volné, ale dole na " gumu" neoblékl ani přes nárt.
No fakt už mám z toho osypky. Se starším mě to čeká tento týden, s mladším příští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.8.24 02:09
@smurfka píše: Více

Zdravím, nezkoušela jsi lacláčky? Syn jde taky do první a dost si přes léto oblíbil riflový kraťasy s laclem :roll: no, takže chce nosit tohle a já mu v tom bránit nebudu… Do družiny se nebude převlékat, ale rozumím ti jak píšeš… je to výhra když konečně něco nosí a neprotestuje, nebo když mu je něco malé nebo něco vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat