Oblečení prvňáka
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@unuděná píše:
Ja vidam v Narodnim divadle lidi v dzinechJe to o mentalite. Teplaky jsou obleceni na sport a volny cas. Skola je skolato. V pyzamu tam asi taky nechodi.Taky vidam kluky v teplakach, ale prijde mi to velmi neslusne.
Mně to taky přijde neslušné. Ale opravdu se to děje, až jsem si říkala, že dnes je to asi normální. A nejedná se o žádnou národnostní menšinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Hele mivaji i v Lidlu, my kupujeme vel. 140,ted uz spis o cislo vetsi a da se. Vetsinou jsou mu treba trosku kratsi, ale porad lepsi, nez teplakyJeste je fajn dole do gumy, vybrat slim strih a o cislo vetsi.Ted se zase musim vydat na lov, pres leto se hrozne vytahl
Ale Lidl má zrovna oblečení docela široké. Dcera je také hubená, jak píše zakladatelka a z lidlu kalhoty ma tak, že by se tam vešla 2× ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Kamarádka ma syna hubeňoura a nakupuje mu rifle v HM, vím, že má vždy dvoje na ten školkní rok a střída to s tepláky taky z HM. Jsou to takové ty šmrncovní, je v nich frajer. Ale ceny jsou vyšší jak za rifle, tak tepláky.
Tepláky jsem do školy nedávala, jen na převlečení do družiny. Ale jak píšeš dvoje kalhoty na školní rok, to je u nás scifi. Syn jich zničil tolik, myslím, že měl určitě víc než 10- 15 za ten školní rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás tedy do školy nikdo v teplicích nechodí, kluci v kalhotách, holky taky plus v sukynkach nebo leginkach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stevia píše:
Jj, to jsme na tom stejněJá jsem je ustřihla, založila a na léto jsme nekupovali jediný kraťasy, vlastní zdroje
to dělám s teplákama a u holky s legínama ![]()
ale prostě rifle do ted měl snad vždy jen jedna a ty nosil na focení. Jinak ne no..chodil v softkách, nebo takových těch sportovních kalhotách - grace a tak..
- Citovat
- Upravit
Já budu dětem oblečenído školky i školy) šít takže naštěstí neřeším, kde shánět takové nebo jiné
ale čtu Vás, škola je pro nás nová věc ![]()
- Citovat
- Upravit
@Petronilla u nás taky. Já nechápu jak někdo vystačí se 2-3 kalhotama na rok
syn je schopný jedny, dvoje zřídit za měsíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
A co v zimě? dáváte zimní ( podšité - hrubé ) kalhoty a pod to něco na převlečení? co?
nebo jak to řešíte, aby pak se nepotil, jestli mají ve třídě teplo, ale zase aby po cestě do školy nezmrzl a nešel jen v nějakých lehčích riflích?
Nedávám zimní kalhoty do školy, bylo by jim pak horko. Dávám jedny do družiny, ale v zimě moc ven nechodí. Od podzimu do jara střídají rifle a takové jakoby semišové kalhoty kostkovane. Jdou jen z domu kousek na bus a pak pár minut do školy. Nikde dlouho nečekají. Mladší syn navíc rád nosí podkolenky, tak zima mu není. V 1 třídě v teplakach chodil v dny kdy měli TV, lépe se to převlékalo. Ale jen v teplejším období, ty první měsíce první třídy.
Na tv mají celoročně kraťasy a tričko.
Jinak my máme opačný problém, starší syn, teď bude Třeťák, je silnější a všechny kalhoty stahuje pod pupek. Takže jemu sehnat kalhoty je kumšt větší než na hubeňoura. A když už tak drahé jak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už je to hodně let, co šel syn do první třídy, nosil měkké rifle s gumou v pase, triko nebo polokosili. Od první třídy měl skříňku a v zimě nosil podšité rifle, ve škole se prevlekl do těch lehkých. Naše děti chodí pěšky 15 minut. Holky kombinují různe leginy, tuniky, šaty, i punčocháče bez slapek, podle počasí. Taky skříňky a dcera, která ukončila první třídu, má zázemí jak ve školce, šatnu se skrinkami, hernu. Starší děti koberec vzadu a hračky. Jsem ráda, že to zázemí je. My autem nevozime, v teplotách pod nulou by jim umrzly zadky nebo by jim bylo ve třídě horko, kompromis není ![]()
Oblečení by mělo být pohodlné. I v klasické škole se hodně využívá koberec, komunikační kruh atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já budu dětem oblečenído školky i školy) šít takže naštěstí neřeším, kde shánět takové nebo jinéale čtu Vás, škola je pro nás nová věc
no kdybych to uměla to by bylo nejlepší a bez stresu.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Mam zatim skolacky a ty nosi obvykle leginy, saty, sukne, rifle. Takze to ti nepomuze.
Hodne u kluku vidam pohodlne kalhoty nebo i ty teplaky. Kdyz to nejde jinak, ze kazdy kluk nevydrzi cely den ve dzinach, pak se osivaji ruzne a popotahuji, ze vime, kde je to tlaci. Mi se u kluku libi ty teplaky, ktere maji drzinovy vzhled. Asi budou drahe
.
Ale vypadaji mnohem lip. Budu to resit pristi rok pro syna do skoly.
Pokud je nesezenu v obchode nikde, tak koupim latku a sezenu svadlenu, ktera mi je usije. Na Fler je hodne sikovnych svadlen. Jedna mi sila i zimni pogumovane kalhoty pro decka.
Klasika teplaky nechci, aby do skoly nosil. Na sportovni den, na telocvik ano. Ale bezne mi to prijde nevhodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey no uvažovala jsem že hodím nějaký inzerát na švadlenu ve městě..
z fleru jsem také brala, ale tam prostě to nedělají na míru no..mají jeden střih a ten jedou, takže nakonec to má třeba širší nebo má nízký sed a tak.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smurfka Nevím jak pro děti, ale pro starší už se dají sehnat kalhoty na styl tepláků moc pěkné, jogger se jim říká. Ale pro prvňáčka nevím jestli seženeš, přeji hodně štěstí v hledání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mam vytahle hubenoury. Teplaky meli jenom na TV a v druzine jako nahradni obleceni, kdyby se promocili na hristi; chodili ven za kazdeho pocasi. Jinak nosili rifle nebo ruzne kapsace, kalhoty jsem vzdycky kupovala v Lindexu, jedine z tech nevypadli. Obcas jsem nejake uzsi sehnala i v HM nebo TerraNova nebo Takku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem ta matka, co jí dítě chodí do školy v teplácích
jako na prvním stupni se to ještě dalo regulovat, to kluk z domu odešel v tom, co jsem mu připravila, tedy džíny do gumy (že pak třeba v prosinci chodil po zbytek dne v kraťasech, protože měli tělocvik a on po něm byl líný se převlékat, to je něco, už jsem nebyla schopná ovlivnit). na druhém stupni už ale natvrdo džíny odmítal (konečně, z těch do gumy už vyrostl a u ostatních si stěžoval na nepohodlnost a jiné kalhoty taky odmítal) a chodí v teplácích. i když tedy po vašich odkazech koukám, že mezi tepláky má i jogger, což se považuje za kalhoty (já je brala jako „lepší tepláky“
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit