Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
JanaK88 píše:miranda72 píše:Grrr, netušímJanaK88 píše:byl bych rád, kdyby nebylo třeba něčeho ztékati…miranda72 píše:Mé srdéčko plesá nad těmito hláškami
jo a ještě …perfidní rachomejtle…Mnohé ostatní neznám
no? hádej odkud
Tohle není hláška, ale spíš situace: Přítel mého tátu (svého budoucího tchána), zde na sokolské slety a na tajný výlet. Ale táta nechce aby neskončil nemocen. Z kterého filmu je taková situace, která dopadla ovšem u tchána špatně a budoucí švagr, se pak bál za svou láskou?
no přece Otec Kondelík a ženich Vejvara, né?
a ta moje byla z Tajemného hradu v Karpatech
![]()
z tohotéž - zamřelá zvěřina…
![]()
miranda72 píše:cilly píše: … já jsem z Brnaty jo, já taky![]()
neznáme se odněkud? Leda že bychom spolu seděli na Pankráci (Černí baroni)
![]()
miranda72 píše:cilly píše: … já jsem z Brnaty jo, já taky![]()
to já taky
![]()
miranda72 píše:JanaK88 píše:no přece Otec Kondelík a ženich Vejvara, né?miranda72 píše:Grrr, netušímJanaK88 píše:byl bych rád, kdyby nebylo třeba něčeho ztékati…miranda72 píše:Mé srdéčko plesá nad těmito hláškami
no? hádej odkud
Tohle není hláška, ale spíš situace: Přítel mého tátu (svého budoucího tchána), zde na sokolské slety a na tajný výlet. Ale táta nechce aby neskončil nemocen. Z kterého filmu je taková situace, která dopadla ovšem u tchána špatně a budoucí švagr, se pak bál za svou láskou?
a ta moje byla z Tajemného hradu v Karpatech![]()
z tohotéž - zamřelá zvěřina…![]()
Jsem idiot, nepamatuju si, budu si to muset zase pustit ![]()
Ale mám bonusovou otázku. Nejde o film, ale knihu a hodí se tato hláška na spousty situací: (zejm. když se vás někdo zeptá na něco co nevíte)
„Být mrtvý neznamená být lexikon.“
A v případě, že se mě někdo zeptá o co mi jde, tak ze stejné knihy/povídky odpovím (nejde nejspíš o přesnou citaci):
„Nejde o nic, nemůže o nic jít, jen ukončení života je nevyhnutelné, snažit se, či nesnažit, nemůže na tomto faktu nic změnit. Snažit se je namáhavější.“
miranda72 píše:JanaK88 píše:no přece Otec Kondelík a ženich Vejvara, né?miranda72 píše:Grrr, netušímJanaK88 píše:byl bych rád, kdyby nebylo třeba něčeho ztékati…miranda72 píše:Mé srdéčko plesá nad těmito hláškami
no? hádej odkud
Tajemného hradu v Karpatech, nebo Tajemství hradu v Karpatech? Trochu rozdílné žánry ![]()
JanaK88 píše:čéče asi Tajemství, Brdečkův film samože, lexikon nevímmiranda72 píše:Tajemného hradu v Karpatech, nebo Tajemství hradu v Karpatech? Trochu rozdílné žánryJanaK88 píše:no přece Otec Kondelík a ženich Vejvara, né?miranda72 píše:Grrr, netušímJanaK88 píše:byl bych rád, kdyby nebylo třeba něčeho ztékati…miranda72 píše:Mé srdéčko plesá nad těmito hláškami
no? hádej odkud
miranda72 píše:JanaK88 píše:čéče asi Tajemství, Brdečkův film samože, lexikon nevímmiranda72 píše:Tajemného hradu v Karpatech, nebo Tajemství hradu v Karpatech? Trochu rozdílné žánryJanaK88 píše:no přece Otec Kondelík a ženich Vejvara, né?miranda72 píše:Grrr, netušímJanaK88 píše:byl bych rád, kdyby nebylo třeba něčeho ztékati…miranda72 píše:Mé srdéčko plesá nad těmito hláškami
no? hádej odkud
![]()
To je taková moje libůstka - tahle kniha. Hrozně neznámá, ale povídka Mrtvá kočka je podle dokonalá. Je tak pravdivá na všechny doby. Občas bych chtěla být mrtvou kočkou, abych mohla štvát lidi ![]()
Ksakru já si snad nic nepamatuju z filmů, už mě napadá jen při cestě mhd, kdy mi někdo ze známých řekne posuň se a já se těším na to kdy můžu říct: Celou cestu stojím na jedné noze a to ještě ne na své."
(opět nepřesná citace)
to janak
to nevím, s tou nohou… ![]()
ale dobrá mrtvá kočka je v knize myslím že se jmenuje Bubáci pro všední den, povídka asi Mrtvá kočka doporučuji
Stěrače stírají! Ostřikovače stříkají!
Sanko, jsi mrtvej? - Jo, vole!
To je hadrák, ten neublíží! Ten leští!
jinak ty co už byly řečeny.. =)
miranda72 píše:
to janak
to nevím, s tou nohou…
ale dobrá mrtvá kočka je v knize myslím že se jmenuje Bubáci pro všední den, povídka asi Mrtvá kočka doporučuji
Supééééééééééér, nejsem jediný úchyl (s tátou a nyní i s přítelem - u přítele povinné předčítání), který tuto super povídku zná
![]()
Noha je povídka Š+G Moje jízda tramvají ![]()
A tato divadelní,víte?Domů,do Prahy,do Podolí,do lékárny,doprdele to je mi smutno
luciezesvetic píše:
A tato divadelní,víte?Domů,do Prahy,do Podolí,do lékárny,doprdele to je mi smutno
Dobytí severního polu ![]()
luciezesvetic píše:
Lovely
Znám. Cimrmani jsou super. „Skleničky skleněné, skleničky skleněné, padáte mi z ruky, padáte mi z ruky z ručičky.“