Obohacení kravského mléka

402
23.5.13 13:13

Obohacení kravského mléka

Ahojky, měla bych dotaz. U dvouletého syna bych ráda přešla z UM na kravské mléko (dává si před spaním poo 120ml a před spaním večer 250ml - píšu předem pro škarohlídy, že je to hubeňour a doktorka to schvaluje - abychom se vyhnuly odpovědím, na které jsem se neptala :P ). Je nějaký přípravek, kterým se dá mléko obohatit o vitamíny a minerály tak, jako je obohaceno UM? Být to na mě, ještě bych mu Nutrilon nechala do 3 let, ale bohužel brzký příchod druhého mimi a následná finanční situace toto nedovoluje. Díky za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.5.13 13:17

@kaca.zagi v mléku se ty vitamíny objevují zcela přirozeně. Do UM jsou přidané, protože zpracováním KM na UM přijde o vitamíny a je potřeba je tam dodat uměle :lol: Pokud má dítě normální pestrou stravu, takumělé vitamíny nepotřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
23.5.13 13:18

V tomhle veku bych nechala uz jen kravsky mliko - vitaminy by mel mit uz z normalni stravy. Jinak dcerka pred spanim si taky da 100 mlika, ale spis uz ze zvyku, takze v tomhle nedsuzuji. Nebo dalsi moznost je ze muzes koupit UM treba z DM Babylove - cenove je jinde nez Nutrilon.

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
23.5.13 13:18

@kaca.zagi no myslím že asi jen klasicky Granko nebo nějaké třebas jahodové ochucovadlo mlíčka, vím že na granku je psané že jsou v tom nějaké vitamíny…
nechápu sice proč píšeš že se chceš vyhnout škarohlídům… moje malá pije UM ještě 3× denně, ráno 180, po obědě 150 a večer 210 a má rok a půl… nevidím na tom nic špatného, moc dobře mi nejí a večeře nechce a navíc dítě do dvou let by mělo pít cca 500 ml denně..
mimochodem já už dávám občas i kravské mlíčko, a ochucuji grankem, zkouším to aby si na to pomalu zvykala…

• Citovat
  • Upravit
44
23.5.13 13:20

Granko? Tuhle směsku hnusu někdo dává dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
23.5.13 13:22

Mě napadla Melta, Caro nebo nějaký ten cereální nápoj od Nestlé - dá se to dávat do vody, do vody a do mléka v různém poměru a jenom do mléka.
To už by dítě v tomto věku mohlo.
Ale o žádném přípravku na obohacení KM jsem neslyšela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.5.13 13:31

Ahoj, řekla bych, že kravské mléko není potřeba obohacovat žádnýma vitamínama-jsou tam přirozeně. Jinak moje malá večer vypije 300ml a ráno 250ml mléka-taky je hubeňour a flašku jí chci nechat co nejdýl-pak už mi z hrnku nikdy tolik mlíka nevypije. Jinak dostatek vitamínů by mělo být ze stravy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
23.5.13 13:32

@Jana206 myslíš, že je melta pro tak malý dítě?
já právě řeším od kdy to můžu dávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
23.5.13 13:34
@maggda píše:
Granko? Tuhle směsku hnusu někdo dává dítěti?

Co je na granku „nebezpecnyho“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.5.13 13:37
@74paja píše:
Co je na granku „nebezpecnyho“?
Že by 90% cukru? :poblion:
To je zbytečný. Například Caro s mlékem je mnohem lepší chuťově a i zdravější :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.5.13 13:38

Jo a škarohlídi tu budou spíš na to Granko, než na množství mléka ve dvou letech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
23.5.13 13:41

@KPKristy a od jdy může dítě caro, to je nějaký kořen čekanky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.5.13 13:41

V Granku není skoro žádné kakao, ale cukr, soja a nikotin… a spousta barviva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.5.13 13:43
@suricata píše:
@KPKristy a od jdy může dítě caro, to je nějaký kořen čekanky ne?

Já myslím, že odjakživa. Respektive prostě od té doby, co mu budeme chtít obohatit stravu. Náš Ondra ho pije zhruba od dvou let, ke snídani vymlaskne tak 250ml Cara s mlékem půl na půl. Jinak Caro obsahuje ječmen, slad z ječmene, čekanku a žito. Nic závadného naproti Granku, které je jen obarvený cukr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
23.5.13 13:44

Co vim tak meltu a bikavu muzou decka od 3 let. Detem kakao davam - ale to obyc horky + dosladim dle chuti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko