Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pe-terka píše:
@terien to se bavíme pořád o prevenci! Ale když už situace nastala, jaká je správná reakce? Taxíkem prostě člověk čas od času jezdí, jak se má zachovat? Volat policii, až dorazí domů?
Teď už nic, maximálně ho nahlásit na dispečink!
Tak já nosím takovou malou píšťalku a pepřák. Stát se mi to ve vlaku, tak písknu a zdrhám, pokud by mě někdo napadl nějak nečekaně a nestihla bych pepřák použít, tak křičet co nejvíc nahlas, klidně nějaký nesmysl jako „Hoří!“
Díky za podněty
Na razantní obranu v té chvíli prostě neměla „koule“
Asi nejsnazší preventivní rada je sedat si dozadu, to nikoho předem nenapadlo
A práce na sebevědomí a sebeobraně je dobrý tip, jeden nikdy neví, co život přinese
Holt jsou to šokovky, nečekala to a není extra sebevědomý/rázný tip
Ale není koketa, to ne, určitě ho neprovokovala ![]()
Ještě se zeptám, vím, že taxikáři spolu komunikují skrze interní linku (vysílačku?)! Ona se bránila slovně, může to sloužit jako záznam/důkaz? Samozřejmě s takovým zpožděním asi ne, ale obecně ![]()
@pe-terka píše:
Díky za podnětyNa razantní obranu v té chvíli prostě neměla „koule“
A práce na sebevědomí a sebeobraně je dobrý tip, jeden nikdy neví, co život přinese
Ale není koketa, to ne, určitě ho neprovokovala
Ještě se zeptám, vím, že taxikáři spolu komunikují skrze interní linku (vysílačku?)! Ona se bránila slovně, může to sloužit jako záznam/důkaz? Samozřejmě s takovým zpožděním asi ne, ale obecně
Ona to natočila, nebo co by mělo sloužit jako důkaz?
@pikola píše:
Ona to natočila, nebo co by mělo sloužit jako důkaz?
ne, myslím tu linku, skrze kterou spol taxikáři komunikují
Nebo vysílačku, fakt nevím? A nevím, dochovávají - li se záznamy ![]()
@pe-terka píše:
Ještě se zeptám, vím, že taxikáři spolu komunikují skrze interní linku (vysílačku?)! Ona se bránila slovně, může to sloužit jako záznam/důkaz? Samozřejmě s takovým zpožděním asi ne, ale obecně
Otázka je jestli se to nahrává ta jejich komunikace. No upřímně, jestli jí „jen“ sáhl na nohu, nahlásila bych to na ten dispečink, ale s policií nevím no. Ono i to celkové vyšetřování bude takové bez důkazů, tvrzení proti tvrzení a nakonec z toho vyšetřování bude holka mít trauma. Nijak to nezlehčuju, ale teď už těžko něco dělat, měla se ozvat hned.
@pe-terka píše:
ne, myslím tu linku, skrze kterou spol taxikáři komunikujíNebo vysílačku, fakt nevím? A nevím, dochovávají - li se záznamy
A co by tam bylo za důkaz?
@pe-terka píše:
@terien to se bavíme pořád o prevenci! Ale když už situace nastala, jaká je správná reakce? Taxíkem prostě člověk čas od času jezdí, jak se má zachovat? Volat policii, až dorazí domů?
Stěžovala bych si na centrále. A holku poučila, že má sedět vzadu.
@aiwwa píše:
Otázka je jestli se to nahrává ta jejich komunikace. No upřímně, jestli jí „jen“ sáhl na nohu, nahlásila bych to na ten dispečink, ale s policií nevím no. Ono i to celkové vyšetřování bude takové bez důkazů, tvrzení proti tvrzení a nakonec z toho vyšetřování bude holka mít trauma. Nijak to nezlehčuju, ale teď už těžko něco dělat, měla se ozvat hned.
jj, te ex post už to nemá cenu
Spíš jako poučení do budoucna!
@pikola píše:
A co by tam bylo za důkaz?
zvukový záznam, opakovaně mu říkala, at já na tu nohu nesahá! On jí odvětil, že když sedí vedle sebe, nejsou přece cizí ![]()
@pe-terka píše:
zvukový záznam, opakovaně mu říkala, at já na tu nohu nesahá! On jí odvětil, že když sedí vedle sebe, nejsou přece cizí
No ale to by při tom musel s někým mluvit, to nezaznamenává zvuk nonstop..
@pikola píše:
No ale to by při tom musel s někým mluvit, to nezaznamenává zvuk nonstop..
to je právě to, co jsem nevěděla, neznám principy jejich provozní komunikace
@pe-terka píše:
Já jsem tím nechtěla říct, že je koketa. I když to tak asi vyznělo ![]()
CHtěla jsem tím říct, že některé holky jsou takové ty milé, hodné, že neumí reagovat ostře. A kolikrát si ti chlapi myslí, že je to „flirtování“, když je neutla.
@pe-terka píše:
zvukový záznam, opakovaně mu říkala, at já na tu nohu nesahá! On jí odvětil, že když sedí vedle sebe, nejsou přece cizí
Já bych mu nezaplatil, když není cizí, tak ji přece může svézt zadarmo a případně i založit pár tisícovkami.
![]()
Ja bych zpetne zavolala na dispecink, samozrejme za ni, pokud to ty chces resit a popsala jim situaci. Mozna to bude k nicemu, ale udelala bych to.Plus jestli maji recenze na netu, tak ji tam taky soupla urcite.Vic si myslim, ze delat nejde. Uplne chapu, ze z toho byla vykulena a neudelala nic. Tohle se ale nedela, slizak jeden ![]()