Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Meningokoka jsem dávala na doporučení pediatričky oběma dcerám až před nástupem do školky ve třech letech.
Očkuji víceméně jen povinná očkování s vyjímkou právě Meningokoka, protože už jsem v práci zažila pár lidí, kteří si nákazou prošli a ani v jednom případě to nebylo bez následků bohužel ![]()
Ano, obě děti jsou očkované a obě v pořádku, myslím, že se začínalo ve 3 až 4 měsících…
My jsme byli prave dnes na bexseru, dcera 10 mesicu. Naopak zatim nedavame pneumokoka, pac ten mi neprijde tak nebezpecnej, ale dame ho asi pozdeji. Z meningokoka mame strach, kdyby ho nahodou dostala, tak to je pak konecna nebo muzou byt tezke nasledky.
Omlouvám se, odeslal se mi příspěvek dříve než jsem chtěla ![]()
Já nedávala očkovat
Zjišťovala jsem hodně informací a zatím mě očkování nepřesvědčilo.
Z meningokoka mám hrůzu, zabijí už během par hodin, takže bexsero jednoznačně máme
Mmch doporucuju vygooglit lidi, jak dopadli, pokud přežili těžkou nákazu - napr přišli o končetiny apod
Meningokoka určitě ano, sice je to onemocnění relativně vzácné, ale když přijde, většinou se hned neodhalí, že jde právě o toto onemocnění a v tomto případě se každá hodina počítá, když má člověk štěstí a nezemře, tak dost často přijde například o končetiny nebo o zrak…
Ahoj.
Máte někdo aktuální zkušenost s očkovaním Bexsero? Naše malá by na něj měla jít v 11 měsících a mi to přijde brzo, s ohledem na to, kolik dalších očkovaní má/bude mít… Přijde vám OK to nechat odložit o pár měsíců? V kolika měsících jste nechali očkovat vaše děti?
Holky, dávaly jste očkovat své ratolesti na meningokoka? Bexsero? A v kolika měsících?
Dala jsem očkovat na pneumokoka, ale na meningokoka váhám