Očkování Bexsero ano nebo ne

Anonymní
8.11.24 13:23

Očkování Bexsero ano nebo ne

Holky, dávaly jste očkovat své ratolesti na meningokoka? Bexsero? A v kolika měsících?
Dala jsem očkovat na pneumokoka, ale na meningokoka váhám :think:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
8.11.24 13:31

Meningokoka jsem dávala na doporučení pediatričky oběma dcerám až před nástupem do školky ve třech letech.
Očkuji víceméně jen povinná očkování s vyjímkou právě Meningokoka, protože už jsem v práci zažila pár lidí, kteří si nákazou prošli a ani v jednom případě to nebylo bez následků bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.24 13:35

Ano, obě děti jsou očkované a obě v pořádku, myslím, že se začínalo ve 3 až 4 měsících…

• Citovat
  • Upravit
8.11.24 14:20

My jsme byli prave dnes na bexseru, dcera 10 mesicu. Naopak zatim nedavame pneumokoka, pac ten mi neprijde tak nebezpecnej, ale dame ho asi pozdeji. Z meningokoka mame strach, kdyby ho nahodou dostala, tak to je pak konecna nebo muzou byt tezke nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
8.11.24 15:03

Omlouvám se, odeslal se mi příspěvek dříve než jsem chtěla :mrgreen:
Já nedávala očkovat :think: Zjišťovala jsem hodně informací a zatím mě očkování nepřesvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
8.11.24 16:16

Z meningokoka mám hrůzu, zabijí už během par hodin, takže bexsero jednoznačně máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
8.11.24 16:17

Mmch doporucuju vygooglit lidi, jak dopadli, pokud přežili těžkou nákazu - napr přišli o končetiny apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meduza543
8.11.24 16:25

Meningokoka určitě ano, sice je to onemocnění relativně vzácné, ale když přijde, většinou se hned neodhalí, že jde právě o toto onemocnění a v tomto případě se každá hodina počítá, když má člověk štěstí a nezemře, tak dost často přijde například o končetiny nebo o zrak…

• Citovat
  • Upravit
599
8.11.24 22:25

Nechávala jsem. Mě by zajímal argument proč neočkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.12.24 20:00

Aktuální zkušenosti

Ahoj. :mavam: Máte někdo aktuální zkušenost s očkovaním Bexsero? Naše malá by na něj měla jít v 11 měsících a mi to přijde brzo, s ohledem na to, kolik dalších očkovaní má/bude mít… Přijde vám OK to nechat odložit o pár měsíců? V kolika měsících jste nechali očkovat vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek