Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ted jsem tady na centrum. cz četla že uzvařeli nějaké město v Číně, že se tam lidi nakazili tou Indickou- i očkovaní..
Je to v Číně, ale tehdy to taky začalo Čínou.. Nevím, prostě jeslti to očkování vůbec funguje.. sice máme jiné vakcíny, ale stejně o nich moc neví, co bude..
Já to napíšu blbě, a le my počkáme co to udělá s lidmi okolo, nebo jeslti se nakazí atd..
Nebude se hrnout mezi prvníma.
@Janasas píše:
Ted jsem tady na centrum. cz četla že uzvařeli nějaké město v Číně, že se tam lidi nakazili tou Indickou- i očkovaní..
Je to v Číně, ale tehdy to taky začalo Čínou.. Nevím, prostě jeslti to očkování vůbec funguje.. sice máme jiné vakcíny, ale stejně o nich moc neví, co bude..
Já to napíšu blbě, a le my počkáme co to udělá s lidmi okolo, nebo jeslti se nakazí atd..
Nebude se hrnout mezi prvníma.
Ono to očkování prostě na ty mutace fungovat nebude. Můj názor. Nechci se očkovat několikrát do roka. A ne vše, co je nabízeno, je dobré. To zřejmě víme všichni. Vakciny jsou zboží, jako každé jiné a jde hlavně o peníze. Tato tragikomedie kolem očkování, to jen dokazuje. Mně toto zboží nevyhovuje. Počkám si na lepší. Nebo se bez něj obejdu.
@Popeladym my to ted jako rodina prodělala, britskou.. Napíšu to tak, děti nic, jenm sem ta kašel. manžel viroza, a já jsem myslela, že vypustím duši, třikrtá sjem byla sbalená, že pojedu. nemola jsem dýchat.
MOžná jsem měla jet, netrápit se doma.. máma takto odjela, a na druhý den už ji bylo lepší napichali ji nějaké věci,.měla teda zápal plic, ale prostě ji pomohli
Ted jsme celá rodina 14 dní po karanténě a obě s mámou funíme, nemůžem se dodýchat, ale zvládlo se to, i přesto přemýšlíme, prostě zatím v to nemáme důvěru..
Máme teda 3 měsíce na to se rozhodnout.
@Janasas píše:
@Popeladym my to ted jako rodina prodělala, britskou.. Napíšu to tak, děti nic, jenm sem ta kašel. manžel viroza, a já jsem myslela, že vypustím duši, třikrtá sjem byla sbalená, že pojedu. nemola jsem dýchat.
MOžná jsem měla jet, netrápit se doma.. máma takto odjela, a na druhý den už ji bylo lepší napichali ji nějaké věci,.měla teda zápal plic, ale prostě ji pomohli
Ted jsme celá rodina 14 dní po karanténě a obě s mámou funíme, nemůžem se dodýchat, ale zvládlo se to, i přesto přemýšlíme, prostě zatím v to nemáme důvěru..
Máme teda 3 měsíce na to se rozhodnout.
Myslím, že k tomu stejně budou, při vší dobrovolnosti, všichni donucení. Je to plán, nikterak tajný, naočkovat celou planetu. Žádná konspirace. Já to hodlám aspoň protahovat, co to půjde.
@Mango_Lassi píše:
Nezlob se, ale ty pracuješ v sociálních službách a někde v terénu, čili práce s lidmi. Co tak asi čekáš?
Moje militantní tchyně rovnou prohlásila, že lidi bez očkování by neměli vůbec sociální práci vykonávat. Já jsem hodná a schovivavá - umožnila bych jim to za podmínek pravidelného testování.
A řekla ta militantní tchýně, koho tam místo těch neočkovaných pracovníků pošle? Udává se, že ve zdravotnictví a soc službách je 40% neočkovaných
. To bylo v zimě fňukání, jak jsou všude podstavy kvalifikovaných pracovníků, honem dobrovolníci pojďte pomáhat, tolik tleskání a teď je budeme vesele vyhazovat
. Sice mají respirator, ten chrání, sice jsou pravidelně testování, mají prodělaný covid, klienti jsou naočkovaní nebo testováni, ale pořád je to málo.
Tvá rozumná podmínka pravidelného testování splněna je. Jak u pracovníků, tak u klientů, kteří také nejsou všichni naočkováni, ne všichni totiž chtějí(nebo jejich rodiny). Oni totiž někteří brzy zemřou covid necovid.
V domově, který znám blíž já, měli covid zónu, kam se dávali na 14 dnů do karantény klienti vracející se z nemocnice. Zóna byla nedávno i přes nesouhlas personálu zrušena. Protože prachy, nebudou zbytečně držet několik pokojů prázdných, z toho peníze netečou.
@Zlatývoči píše:
A řekla ta militantní tchýně, koho tam místo těch neočkovaných pracovníků pošle? Udává se, že ve zdravotnictví a soc službách je 40% neočkovaných. To bylo v zimě fňukání, jak jsou všude podstavy kvalifikovaných pracovníků, honem dobrovolníci pojďte pomáhat, tolik tleskání a teď je budeme vesele vyhazovat
. Sice mají respirator, ten chrání, sice jsou pravidelně testování, mají prodělaný covid, klienti jsou naočkovaní nebo testováni, ale pořád je to málo.
Tvá rozumná podmínka pravidelného testování splněna je. Jak u pracovníků, tak u klientů, kteří také nejsou všichni naočkováni, ne všichni totiž chtějí(nebo jejich rodiny). Oni totiž někteří brzy zemřou covid necovid.
V domově, který znám blíž já, měli covid zónu, kam se dávali na 14 dnů do karantény klienti vracející se z nemocnice. Zóna byla nedávno i přes nesouhlas personálu zrušena. Protože prachy, nebudou zbytečně držet několik pokojů prázdných, z toho peníze netečou.
Zkoušela jsem, ale dostala jsem držkovou, že se zastávám neočkovačů.
málem byla z toho rodinná hádka
příště jí pošlu link na tuto diskuzi, abych se ospravedlnila ![]()
Tchyně by všechny neočkovače nejradši střílela
já bych je akorát testovala ![]()
@Mango_Lassi píše:
Zkoušela jsem, ale dostala jsem držkovou, že se zastávám neočkovačů.málem byla z toho rodinná hádka
příště jí pošlu link na tuto diskuzi, abych se ospravedlnila
my měli tuhle debatu na talíři včera. Dopadla podobně… a to nejsem žádný odpírač či popírač, jen se snažím chápat obě strany.
@Zlatývoči píše:
A řekla ta militantní tchýně, koho tam místo těch neočkovaných pracovníků pošle? Udává se, že ve zdravotnictví a soc službách je 40% neočkovaných. To bylo v zimě fňukání, jak jsou všude podstavy kvalifikovaných pracovníků, honem dobrovolníci pojďte pomáhat, tolik tleskání a teď je budeme vesele vyhazovat
Jak jsi dosla k tomu cislu? Podle me je 40 % nerealne a nesmysl. V podstate uz neznam v okoli nikoho, kdo by nebyl ockovan, pokud nemel v posledni dobe Covid.
@mroe píše:
Jak jsi dosla k tomu cislu? Podle me je 40 % nerealne a nesmysl. V podstate uz neznam v okoli nikoho, kdo by nebyl ockovan, pokud nemel v posledni dobe Covid.
Bylo to v nějakém článku, ruku do ohně za to nedám
. I kdyby to bylo 20 %, pořád jsou to lidi, co budou chybět. A ruku na srdce v soc službách, v přímé péči je nedostatek pořád, ta práce se dlouhodobě dělat nedá. A na klientech, co je drží při životě dobrá péče a vlídný přístup pracovníků, se i menší změna k horšímu podepíše. Nejde totiž jen o to manuálno, ale velkou roli hraje komunikace a laskavý přístup ke klientovi. Což, kdo někdy dělal, ví, že je to s nimi občas hodně těžké.
Jo tady to bylo, je tam teda o soc. službách https://www. seznamzpravy. cz/clanek/kauza-nenaockovane-pecovatelky-z-domova-duchodcu-odhalila-rozsahly-problem-167104#seq_no=3&source=hp&dop_id=167104&dop_ab_variant=0&dop_req_id=lx0NsoF5S4M-202106141156&dop_source_zone_name=zpravy. sznhp. box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Příspěvek upraven 14.06.21 v 14:19
Úplná totalita! ![]()
Americký soudce zamítl žalobu 117 zaměstnanců soukromé Metodistické nemocnice v Houstonu, kteří odmítali přistoupit na povinné očkování. V argumentaci se přirovnali k Židům, na kterých v průběhu druhé světové války nacisté vědecky experimentovali, informuje CNN. Jenže podle texaského zákona jsou zaměstnanci před vyhazovem chráněni, pouze pokud odmítají vykonat trestný čin. A to očkování není.
https://www.novinky.cz/…ici-40363224
Holky jsem ve 20. týdnů a nechala jsem se očkovat (Pfizer) minulý týden. Neměla jsem žádné vedlejší účinky, pouze mě lekce bolela ruka (to je ale normální).
Proč jsem do toho šla? Termín mám na podzim a ta rizika spojená v onemocněním covid před porodem jsou docela veliká. Ale je to věc každého zvlášť. Nikdo neví, co to udělá za 3 roky. Nicméně žijeme v 21. století a medicína je na dost vysoké úrovni. Kdyby byla vakcinace problémová, tak už je dávno zastavená.
Na druhou stranu je to jen vakcína. Špatnou životosprávou a stresem si škodíme mnohem více! ![]()
Takže respektujme názor ostatních, ale rozhodněme se každá na základě vlastního uvážení. A razantní odpůrce i přívržence ignorujte. ![]()
To samé bychom přece mohli řešit při očkování proti klíšťové encefalitidě atd.
![]()
@mroe píše:
v souvislosti s umrtim toho seniora z hamru jsem tez cetla, ze ockovanych je 6 z 10 socialnich pracovniku, ale nekteri z nich jsou po covidu.
@matkabagristy píše:
v souvislosti s umrtim toho seniora z hamru jsem tez cetla, ze ockovanych je 6 z 10 socialnich pracovniku, ale nekteri z nich jsou po covidu.
Pise ve zdravotnictvi a socialnich sluzbach. A ja zas cetla, ze je ockovano 90procent lekaru, a je to uz delsi cas. Ve zdravotnictvi to bude jiste vic nez 60 procent a taky hodne zalezi, koho vsechno do toho pocitaji. Naprosta vetsina odborneho zdravotnickeho personalu je ockovana, nebo v ochranne lhute po Covidu.
@mroe píše:
Pise ve zdravotnictvi a socialnich sluzbach. A ja zas cetla, ze je ockovano 90procent lekaru, a je to uz delsi cas. Ve zdravotnictvi to bude jiste vic nez 60 procent a taky hodne zalezi, koho vsechno do toho pocitaji. Naprosta vetsina odborneho zdravotnickeho personalu je ockovana, nebo v ochranne lhute po Covidu.
jj, psalo se tam jen o socialnich pracovnicich, ze malo osvety, veri hoaxum apod. O dochtorech nic.