Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@matkabagristy píše:
Jo? Ty se nechces ockovat uz dlouho. Takze kdyby vsechno kolem ockovani utichlo, sla by ses ockovat?
Fakt nevidis rozpory ve sve argumentaci? Tahle moudra si sirite mezi sebou po fejsu, nebo jak?
Komedie kolem očkování, ta tu byla dávno před reklamou. Když máš tak zmapovánío co píšu, tak asi víš, že toho odpirače
ze mě vyrobila ta podivná dobrovolnost vakcinace a spousta drobností, o kterých se říkalo, že jsou to konspirace. Už nejsou. A FB vůbec nemám, nikdy jsem neměla.
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 Nemám okolo sebe
nikoho z žádnými následky…aspoň nikdo nic takového neříkal…jen jedné osobě se pořád nevrátil čich…
Po lehkém průběhu mám brutální problémy s pamětí, nespavost se naštěstí srovnala, čich se nevrátil úplně a navíc se změnil. V rodině máme bohužel poškozené plíce, trvalou únavu a bolehlav. O covidu si myslím svoje, o tyjátru kolem něj jakbysmet, ale nechtěla bych ho chytit znovu stejně jako tisíc jiných nemocí.
@Monchichik píše:
@Anna766 No a v tomhle právě vidím ten rozdíl…na tohle děti neumírají a procento nakažených se pohybuje v naprosto minimálních číslech…za to případné nežádoucí účinky nejsou dobré…a děti mám naočkované vším povinným…bez debat.,.tohle do něj píchnout ale nenechám…jsem pro proočkování rizikových skupin…ale nemají ještě naočkované ani zájemce 80+…a ty tanečky, jak jednotlivé státy odmítají očkovat různé věkové skupiny kvůli trombózám tomu taky nepomáhají…
Taky to tak vidim. Covid neni pediatricka nemoc, deti mavaji casto asymtomatickou formu, teda jsou velmi malo infekcne, benefit z ockovani temer nulovy a rizika nejde vyloucit.
Příspěvek upraven 26.06.21 v 15:38
@Uslava píše:
Hele, to je vážná věc.Ta paní se může dostat do problémů, protože u ní třeba nikdo nebude nakupovat. Už máte nějak vyřešenou podporu pro tyhle lidi, kteří vám jdou příkladem, i kdyby neměli co jíst? Na to by bylo třeba upřít vaši pozornost. Taky se může stát, že jim do obchodu přijde někdo, kdo je očkovaný a neřekne to na sebe. Už máte vymyšlené, jak tohle budete vyhodnocovat? Každá odpíračka nemá u sebe doma psychoneuroimunologa, jako paní Michálková.
![]()
Ta pani je mimo. Ale tak takhle fanaticke postoje jsou videt na obou stranach.
@šklíbakočka píše:
Zajímaly by mne ty vedlejší účinky očkování, statisticky podložené, dokázané. Ne, že někoho bolela ruka nebo 2 dny hlava nebo se týden necítil OK. Účinky, které jsou srovnatelné s těmi dnes již 30296 mrtvými. Na jedné straně tento strašný počet mrtvých, který se již nesmí opakovat a na straně druhé co? Zarudlé místo po vpichu? Co je to, čeho se bojíte?
V mém blízkém okolí jsou naočkovaní všichni, už i druhou dávkou. Vedlejší účinky jen bolest ruky a jeden případ jednodenní zimnice. Z doslechu vím o teplotách, ale zatím jen od lidí, co covid před očkováním měli. Následky nemoci znám osobně 3 daleko horší.
@šklíbakočka píše:
Ale jistě, že proočkování zamezuje tvorbě nových mutací, bylo by to na poněkud delší text. Ale chce to k tomu nějaké další znalosti, a na to asi zde není prostor.
Já doufám, že bude očkování povinné a podobných her se zbavíme.
Jinak by mne zajímalo, zda místní znalkyně také třeba vyžadují diskuzi k dalším tématům, o kterých také nevědí nic.
Ockovani se tyce nasho zdravi, proto je debata vic jak zadana. Nekde jsem cetla, ze toto ockovani vykazuje podstatne vic vedlejsich ucinku, jak jina ockovani, ( pokud budes chtit, muzu to jit pozdjei pohledat), mame skratka naproste pravo klast otazky a hledat odpovede.
Zijeme v demokracii ( zatim) a demokraticka debata je o davani prostoru zuznym nazorum. V pripade ockovani, ktere primo zasahuje nase zdravi, je vic jak zadouci o tom debatovat. Debatovat, ne delat propagandu, jak to delaji media.
@My Melody píše:
Ta pani je mimo. Ale tak takhle fanaticke postoje jsou videt na obou stranach.
Dala jsem si do vyhledavače „vstup jen očkovaným“ a nic mi to nenašlo. Buď neumím hledat a nebo to tam není. Ale není to pro mě důležité. ![]()
Znám, tedy již neznám, někoho, kdo již není mezi námi. A 80 jim nebylo. Očkovaných lidí znám mraky, občas nějaká teplota, občas pár dní ne zcela dobře. A jsou všichni mezi námi. Podle mne není o čem hovořit. Jen očkovat co nejrychleji. Ale snad těch více než 100 000 denně vydrží.
A jen pro odlehčení, ta bláznivá ženská (vstup jen očkovaným) to jasně pozná, očkovaní budou svítit
a budou mít tykadla.
@Popeladym píše:
Komedie kolem očkování, ta tu byla dávno před reklamou. Když máš tak zmapovánío co píšu, tak asi víš, že toho odpiračeze mě vyrobila ta podivná dobrovolnost vakcinace a spousta drobností, o kterých se říkalo, že jsou to konspirace. Už nejsou. A FB vůbec nemám, nikdy jsem neměla.
takze kdyby zadna kampan nebyla, nechala by ses ockovat?
@šklíbakočka píše:
Znám, tedy již neznám, někoho, kdo již není mezi námi. A 80 jim nebylo. Očkovaných lidí znám mraky, občas nějaká teplota, občas pár dní ne zcela dobře. A jsou všichni mezi námi. Podle mne není o čem hovořit. Jen očkovat co nejrychleji. Ale snad těch více než 100 000 denně vydrží.
A jen pro odlehčení, ta bláznivá ženská (vstup jen očkovaným) to jasně pozná, očkovaní budou svítita budou mít tykadla.
ma hned zkraje kramu nastrazeny magnet ![]()
@Uslava píše:
Dala jsem si do vyhledavače „vstup jen očkovaným“ a nic mi to nenašlo. Buď neumím hledat a nebo to tam není. Ale není to pro mě důležité.
Uz jsem sem psala o interview s lekarem z Izraela, ktereho dceru nechteli pustit na zkousku, protoze nebyla ockovana. Angazovali pravnika, ktery rediteli skoly vysvetlil, ze je to protipravne, nakonec ji pusttili.
Fanatizmus je na obou stranach.
@My Melody píše:
Uz jsem sem psala o interview s lekarem z Izraela, ktereho dceru nechteli pustit na skousku, protoze nebyla ockovana. Angazovali pravnika, ktery rediteli skoly vysvtlil, ze je to protipravne, nakonec ji pusttili.
Fanatizmus je na obou stranach.
Myslím u nás a soukromé osoby. Co nařídí stát, do toho nepočítám. V cizině je to zcela možné. Ale nemusíš to hledat, je mi to jedno. ![]()
@matkabagristy píše:
ma hned zkraje kramu nastrazeny magnet
Jakmile se priblizi ockovany, zhasnou svetla a přestane fungovat mobilni signal ![]()
@Popeladym píše:
Komedie kolem očkování, ta tu byla dávno před reklamou. Když máš tak zmapovánío co píšu, tak asi víš, že toho odpiračeze mě vyrobila ta podivná dobrovolnost vakcinace a spousta drobností, o kterých se říkalo, že jsou to konspirace. Už nejsou. A FB vůbec nemám, nikdy jsem neměla.
To je dobrý.
![]()
Hele, to je vážná věc.
Ta paní se může dostat do problémů, protože u ní třeba nikdo nebude nakupovat. Už máte nějak vyřešenou podporu pro tyhle lidi, kteří vám jdou příkladem, i kdyby neměli co jíst? Na to by bylo třeba upřít vaši pozornost. Taky se může stát, že jim do obchodu přijde někdo, kdo je očkovaný a neřekne to na sebe. Už máte vymyšlené, jak tohle budete vyhodnocovat? Každá odpíračka nemá u sebe doma psychoneuroimunologa, jako paní Michálková.