Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@j.a.n.i1 píše:
A na to si přišla jak?
Staci si precist par diskuzi a nemyslim jen na emiminu. Vetsina to tak bere, nerikam ze uplne vsichni, ale co se tak docitam: necham se ockovat abych mohl jit na pivo kdy chci, necham se ockovat, abychom mohli jet k mori, necham se ockovat, aby me v praci dali pokoj od testovani atd atd atd.
@Natty90 píše:
Staci si precist par diskuzi a nemyslim jen na emiminu. Vetsina to tak bere, nerikam ze uplne vsichni, ale co se tak docitam: necham se ockovat abych mohl jit na pivo kdy chci, necham se ockovat, abychom mohli jet k mori, necham se ockovat, aby me v praci dali pokoj od testovani atd atd atd.
Aha, takže podle pár diskuzí usuzuješ, z jaké důvodu se nechávají všichni lidi očkovat, jo, tak to pak jo, to má rozhodně vypovídající hodnotu.
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže podle pár diskuzí usuzuješ, z jaké důvodu se nechávají všichni lidi očkovat, jo, tak to pak jo, to má rozhodně vypovídající hodnotu.
Psala jsem, ze ne vsichni. Ale muzes si takove diskuze taky precist, aby sis udelala obrazek jak smysli prevazne kategorie 20-60 let.
@Natty90 jeste, ze mame svobodu se sebou nalozit, jak chceme na zaklade pohnutek, ktere muzou byt ostatnim fuk
@matkabagristy píše:
@Natty90 jeste, ze mame svobodu se sebou nalozit, jak chcemena zaklade pohnutek, ktere muzou byt ostatnim fuk
Vtip dne ![]()
@Natty90 píše:
No a?
@Natty90 píše:
a není to jedno, z jakého důvodu se nechají naočkovat? myslíš, že vakcína funguje v tělech naočkovaných kvůli dovolené jinak než u těch, kteří se nechali naočkovat kvůli strachu z nemoci? ![]()
@Natty90 píše:
Vtip dne
ty se necitis osobne svobodna? To je jen tvuj problem. ![]()
@summersun píše:
Zakladatelko, píšu z pohledu člověka, kterému málem covid vzal oba rodiče…člověka, který 14 dnů volal na JIP, jesti táta (šedesátník, před covidem v plné síle) zvládl noc.
Já se tedy očkovat nechám, ten šílený strach už zažít pokud možno nechci.. a je to moje svobodné rozhodnutí (se všemi pro a proti)…a jako ovce na pastvě se vážně necítím.
Jsi hold frajerka, která spoléhá na to, že jí 70% očkované populace ochrání. Good luck. A vážně Ti nepřeji, aby jsi musela zažít něco podobného jako se stalo u nás. A to ještě děkuji tam nahoře, že to dopadlo nakonec „happy endem“.Příspěvek upraven 21.05.21 v 22:50
Mam to taky tak. Sama jsem covidem nakazila meho manzela, ktery pak malem umrel, lezel 4 tydny v umelem spanku na plicni ventilaci. Do te doby zdravy, silny chlap v dobre kondici, byvaly trener jogy. Uz jsem ockovana 1.davkou a stejne tak vsichni z rodiny i meho okoli, kteri uz se ockovat mohli. Byla to hrozna zkusenost, ale zase diky ni nikdo z naseho okoli, at z rodiny nebo z prace, s ockovanim nevahal. Kdo zazije, co muze covid udelat i zdravemu cloveku, ma rozhodovani snadne. Ti, kteri si mysli, ze je to nemoc, ktera kosi jen slabe seniory, meli stesti, ze se jim zatim covid nepredstavil se vsim co umi. A pokud ted ten klidnejsi cas nevyuziji k tomu, aby se nechali naockovat, je pravdepodobne, ze prave jim covid v podzimni vlne (pokud bude) ukaze, co umi.
@Natty90 píše:
Psala jsem, ze ne vsichni. Ale muzes si takove diskuze taky precist, aby sis udelala obrazek jak smysli prevazne kategorie 20-60 let.
Rekla bych, ze nectes moc pozorne.
Nerozumím tomu, proč je smutné, že se někdo nechá očkovat kvůli pivu. Tak má rád pivo a klid. Co je na tom smutného?
@Natty90 píše:
Diskuzi jsem celou necetla, ale naprosto souhlasim. Je mi smutno z toho, ze se lidi nechavaji ockovat jen kvuli pohodli, ale ne kvuli zdravi. Kam jsme to dopracovali…
Je mi smutno… kam jsme to dopracovali…
Další tragédka ![]()
Vidíš, a mně je úplně fuk, proč se kdo nechá/nenechá očkovat.
@Natty90
Takže dle tebe není v pořádku, když máme/ mají lidé důvod, že se očkujeme/jí. Ale nemít důvod je v pořádku.
Moji kolegyni teď malém zemřel muž. On sice prošel covidem a přežil. Ale měl ty následky po. I pod kudlu šel. Par dní prožívala těžké chvíle. Nebylo jisté, že to dá. Ani teď nemá vyhráno. Zotavuje se v nemocnici.
Když se nechce někdo očkovat, ať se neočkuje. Ale raději drží zobák. Může ublížit slovy lidem, které covid nějak zasáhnul nebo jejich blízké.
@Natty90 píše:
Vtip dne
A myslíš, že někde jinde existuje neomezená svoboda bez limitů? Tak hodně štěstí v hledání těch štastných končin.
@Anonymní píše:
Maminky,chci se zeptat jestli je tu ještě někdo, kdo se nechystá na očkování proti Covidu a proc? Už jsme asi za exoty, že nejdeme jako jedni z mála. My vakcíne nevěříme. Spíš čekáme, co se z toho vyvrbi do budoucna a nechceme riskovat své zdraví.
Dnes to na mě padlo. Nejvíc mě dorazil můj bratr, který od začátku covidu vede (za klávesnici samozřejmě) protipoliticky kecy a teď otevřeli očkování, tak honem registrace. Samozřejmě jeho věc, ale celou dobu je proti vše a pak běží jako ovce.
Nedostanou mě tam ani heverem, není to vakcína jako taková, ale především je to klinická studie, do které jdou lidi dobrovolně, aby se zjistili během let vedlejší účinky. Zakázalo se testovat na zvířatech, protože všechny umřeli, proč bych měla součástí studie něčeho, o čem nikdo nic neví?