Očkování Covid před IVF

Anonymní
16.1.21 09:04

Očkování Covid před ivf

Dobrý den všem. Chtěla bych se zeptat. Příští týden mě čeká očkování proti Covidu (zdravotnictví) a nějak se mně to rozlezelo v hlavě. Mám problém otěhotnět, asi mě bude čekat ivf (uvidí se dle výsledků) a moje otázka zní, je tu na tom někdo stejně a nechá se očkovat proti Covidu? Nikdo vám na to totiž neodpoví, jestli vám vakcína nějak ublíží při ivf, nebo při následném otěhotnění. Anonym rodina ani kamarádi neví o snaze otěhotnět. Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
16.1.21 09:09

Zdravím, nejde o živou vakcínu, takže bych se toho nijak neobávala.

A než na případné ivf dojde, dávno bude vakcína v těle rozložena, zpracována a vyřešena, takže osobně bych se toho fakt nijak nebála.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.21 09:13

Taky jsem ze zdravotnictví, taky jsem před IVF a očkovat jsem se nechala.

• Citovat
  • Upravit
2209
16.1.21 09:15

Já osobně bych do toho sla… vezmi si, že pak v těhotenství nemůžeš, při kojení taky ne… takže teď máš teoreticky na dlouhou dobu poslední sanci:) Moje švagrová je ve stejné situaci jako ty a naopak se rozhodla do toho nejít… je to věci nazoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
16.1.21 09:47

Z mého pohledu je lepší nechat se naočkovat před IVF než chytit covid po (úspěšném) IVF, tzn při vymodleném těhotenství…
Naprostý souhlas s @Borrealis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
16.1.21 09:55

Osobne zatim podstupuju IUI, pokud nevyjde tak pak IVF.. v praci jsem mela moznost podstoupit ockovani na covid, ale nesla jsem do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
16.1.21 10:18

Ja rozhodně před ivf nejdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
16.1.21 10:23

Ja bych do toho nesla, navic po ockovani se nedoporucuje otehotnet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.21 10:31

Právě, že jsem četla, že před očkování se nedoporučuje otěhotnět. Holky děkuji za názory. Je to na prd že v této situaci Vám nikdo žádný lékař neřekne jestli ano nebo ne. Asi se nechám očkovat, už kvůli pacientům a budu doufat, že na případné otěhotnění to nebude mít vliv :mavam:

• Citovat
  • Upravit
68965
16.1.21 10:34

Pokud jinak s očkováním nemáš problém, šla bych. Stádium „dle výsledků mě asi čeká IVF“ vidím výhledově spíš na měsíce než týdny, to není pár dní před začátkem stimulace, aby to s IVF nějak zamávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
16.1.21 16:24

Jestli bys jinak na očkování šla, tak bych na něj šla před IVF… Než k IVF dojde, tak to bude chvíli trvat, takže si myslím, že už nebudeš v nějaké „ochranné době“ po vakcíně. A celkově myslím, že je lepší být očkovaná než řešit nákazu během IVF nebo v těhotenství… Já jsem v průběhu IVF měla kontakt s nakaženým (nakonec jsem byla negativní) a ty nervy s tím spojené, žádná sranda. Raději bych byla naočkovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.1.21 19:45
@Anonymní píše:
Dobrý den všem. Chtěla bych se zeptat. Příští týden mě čeká očkování proti Covidu (zdravotnictví) a nějak se mně to rozlezelo v hlavě. Mám problém otěhotnět, asi mě bude čekat ivf (uvidí se dle výsledků) a moje otázka zní, je tu na tom někdo stejně a nechá se očkovat proti Covidu? Nikdo vám na to totiž neodpoví, jestli vám vakcína nějak ublíží při ivf, nebo při následném otěhotnění. Anonym rodina ani kamarádi neví o snaze otěhotnět. Děkuji za názory.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.1.21 19:56

Ahoj, před týdnem jsem byla na očkování proti Covidu a ten den jsem dostala menses a začala stimulovat hormony, takže jsem začala léčbu IFV, po týdnu jsem šla na ultrazvuk a v pátek jdu na odběr vajíček. A pokud vše dopadne dobře, tak by ve středu měl proběhnout transfer embryí nebo zamražení, uvidíme kolik se jich chytne. No a za dva týdny bych měla jít na další druhou vakcínu proti Covidu, ale to už hodně uvažuji, jestli na ni jít, pokud by se embryo uchytilo, tak už nepůjdu, nejsem si 100% jistá jestli ano nebo ne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.21 20:15

Ahoj, ja bych na tvem miste urcite na ockovani pred ivf sla. Jsem v 13tt a co bych dala za to, kdybych stihla pred tehotenstvim ockovani. Doted jsem se kovidu moc nebala, ale odkdy je se mnou i prcek, tak mam fakt stresy a modlim se abych to nikde necapla… po porodu se budu snazit co nejdriv domluvit se svym lekarem na vakcine. Kojeni nekojeni… jsem farmaceut a uprimne v tom nevidim zadne riziko pro mimco… spis vyhodu, ze bych mu mohla predat protilatky pres mliko…
Anonym prosim, udaj o zamestnani.

• Citovat
  • Upravit
1332
20.1.21 20:20

@Sněhurka18 I po očkování se můžete nakazit a nákazu přenášet na další :palec: Takže i kdyby se očkovat nechala, může v těhotenství covid chytit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí