Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kristynka22 muze, ale je mnohem mensi pravdepodobnost tezkeho prubehu. A v tehotenstvi je oslabena imunita, takze se tim zvysuje riziko i u mlade zeny…
Holky tak jsem včera byla na očkování.
Další vakcína v únoru. Děkuji za názory a pěkný den ![]()
@Kristynka22 píše:
@Sněhurka18 I po očkování se můžete nakazit a nákazu přenášet na dalšíTakže i kdyby se očkovat nechala, může v těhotenství covid chytit
To ano, ale ten průběh by měl být mnohem mírnější a to je podle mě stejně důležité.
@Sněhurka18 Ano, snad to pomůže k mírnému průběhu jak proklamují
Já reagovala jen na to, jak jsi psala že lepší risknout očkování, než se pak při IVF bát nákazy.
@Kristynka22 píše:
@Sněhurka18 I po očkování se můžete nakazit a nákazu přenášet na dalšíTakže i kdyby se očkovat nechala, může v těhotenství covid chytit
Nejsem znalec, ale rozumím tomu tak, že i očkovaný člověk sice může covid přenášet, ale on sám neonemocní, takže to nemůže ohrozit případné těhotenství
Ahoj, mám před sebou IVF a informovala jsem se u paní doktorky v Gennetu Praha. Na dotaz, zda, by bylo dobré se nechat naočkovat a jaký by měl být případně interval, jsem dostala odpověď, že ANO a interval mezi očkováním a otěhotněním by měl být cca 2 měsíce. Myslím si, že třeba i 6 týdnů by nebyl takový problém. Já bohužel nepracuji ve zdravotnictví, takže se na mě dostane řada nejdříve až někdy v létě
a nechci další IVF už déle odkládat ![]()
Nicméně být Tebou, tak se očkování nebojím, když jsi ještě ve fázi plánování ![]()
Ono dostat např. v 1. trimestru 40 horečky je hodně nebezpečné, takže když máš možnost se chránit, neváhala bych
Příspěvek upraven 24.01.21 v 12:04
Holky, několik z Vás píše, že jdete v blízké době na očkování, pracujete všechny ve zdravotnictví? ![]()
@Sara 85 Očkovaný stále onemocnět může, vakcína by měla údajně snížit riziko vážného průběhu, tzn. člověk by měl mít max příznaky jako třeba u virózy, takže třeba mu bude 3 dny na nic a pak už bude moct normálně fungovat. Takže díky vakcinaci by se mělo ulevit nemocnicím. Proto se jako první očkují stáří lidé, u kterých je vysoká pravděpodobnost komplikací a s tím spojená hospitalizace.
Holky obnovují diskuzi mám za sebou první dávku vakcíny a teď jsem měla jít na druhou. Před druhým očkováním jsem řekla že plánuji IVF a oni na mě, proč jsem to neřekla dřív, že plánuji otěhotnět, že bych neměla být očkovaná
a co teď? Nechali by jste si dát druhou dávku? Prý je silnější, v těle zůstává déle, aby to nějak nevadilo s těmi léky před IVF. Děkuji za odpověď a přeji hezký den
@Borrealis Prosím poraďte mi jsem 8 dni po IUI a teď na mě vyšla rada s ockovanim, nechat se naockovat nebo ne?
@Lucca78 mohu se prosím zeptat, jak IVF dopadlo?
Jinak obnovují diskuzi. 7.12.2021 třetí dávka očkování na covid. Teď ve středu odsátí devíti vajíček, sedm zralých. A ani jedno se nepovedlo oplodnit. Přitom za poslední rok a půl se mi povedlo přirozeně otěhotnět 3× 🤔, jen vždy se špatným koncem :/
@Veverisek ahoj v prosinci jsem byla na třetí dávce a teď v lednu má Ket cca měsíc od sebe říkají, ze stačí 14 dni.
@Loreve díky za reakci. Moc se v tom ještě nevyznám, ale odběr vajíček jsi měla před očkováním, jestli to dobře chápu ![]()
@Veverisek odběr jsem měla dva mesice po očkováni druhem a transfer měsíc po třetím. Na klinice mi řekli jednoznačně naockovat ![]()
@Veverisek píše:
@Lucca78 mohu se prosím zeptat, jak IVF dopadlo?Jinak obnovují diskuzi. 7.12.2021 třetí dávka očkování na covid. Teď ve středu odsátí devíti vajíček, sedm zralých. A ani jedno se nepovedlo oplodnit. Přitom za poslední rok a půl se mi povedlo přirozeně otěhotnět 3× 🤔, jen vždy se špatným koncem :/
No tak rok a pul to je 18 mesicu, to je 18 vajicek, z toho jsi mela 3 tehotenstvi (evidentne se spatnymi vajicky). To v tech sedmi mohlo byt tak 1 zdrave max. s tvou statistikou. Ale znam par lidi co otehotni prirozene ale ivf ne, ale tam se ty vajicka aspon oplodni a pak nedojdou dal nez do 3.dne.
Co na to doktori? Spermiogram byl tentokrat jaky?