Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, co si o tom myslíte? Je zde nějaká z nás, která je očkovaná, byla na KET nebo ET a vyšlo to? Potřebuju povzbudit.
Díky ![]()
@Moonpie ja se hacknu. My se snažíme a možná pujdeme v srpnu do ivf a ani ja ani partner se kvůli tomu nechceme ockovat. Tak jsem taky zvedava, co řeknou jiné.
Klidně se hackni:)
Já jsem právě slyšela že spousta matek co očekávali potomka a chytla kovid, tak potratila. Je to velký strašák..
@Moonpie prosimtě, to jsou nepotvrzené hoaxy. Prvně na to dej nějaký odkaz, kde se to píše, než to tady budeš tvrdit. Akorát vyvoláváš zbytečnou paniku. Potrat v 1. trimestru je bohužel častý, ale může se to stát z milionu dalších důvodů.
Já jsem sama těhotná v 1. trimestru, očkovat se nepůjdu, ale ve 2. už bych šla. Budu o tom ještě diskutovat se svým lékařem.
A mimoto si to stačí zadat do googlu a všude doporučí všeobecně očkovat se po ukončeném 1. trimestru z důvodu vyvíjení orgánů plodu do té doby. O KETu zase píšou, že je dobré se očkovat před a pak 3 měsíce počkat.
A když jsme se o tom a doktorem bavili, jestli manžel před KET může jít nebo ne, tak spíš vůbec nechápal, proč by nemohl. Kvalitu spermií to nemá jak ovlivnit, maximálně by mohl být nemocný a posunout termíny KET.
Moje dr v Gennetu řekla, ze rozestup mezi očko a KETem u mě chce 3 týdny. Že mi na to termínově nevychází okno, je věc druhá 😁
Ale prý není nic horšího, než otěhotnět složitě díky IVF a pak chytit covid s blbým průběhem…
Konzultovala jsem v CAR a se svým gynekologem. Oba lékaři očkování doporučili, dokončeno minimálně 14 dní před KET, nakonec to bylo 3 týdny. Momentálně jsem v 6tt.