Očkování malých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
25.1.07 13:35
Ajlili píše:
Gabika a tu cukrovku, astma nebo alergie dostane dite z ockovani? Prosimte premejslej nez neco napises. :?

Nevím, co psala Gabika, ale já jsem toho názoru, že přemíra očkování v dětství i na nemoce, které nejsou smrtelně nebezpečné (které si dřív děcka normálka prodělávaly přirozeně, a tím posilovaly svůj imunitní systém) vyčerpává organismus dítěte, takže může jeho imunitní systém špatně pracovat, nebo se u něj může dřív projevit to, na co má prostě genetický vlohy a projevilo by se třeba v dospělosti nebo stáří…

V Motole mi paní dr. řekla, že zná případ úmrtí po očkování a znám osobně jednu paní s dítětem, které po očkování skončilo na jipce. Nebo průjmy…Není to sranda, navíc si nedovedem asi ani představit, kolik chemických látek konzervantů a stabilizátorů je použito v každé jedné dávce vakcíny.

Petra

• Citovat
  • Upravit
339
25.1.07 18:33

Ahoj,

no nevím, já sama bych pro svou dceru chtěla jen to nejlepší a protože si myslím, že ne všechno propagovaná a reklamované očkování, ale i léky, potraviny a další věci „pro děti“ jsou vhodné, tak studuii, dělám si nějaký názor a potom dle něj postupuji.

Proto sleduji i tuto a jiné diskuze o očkování, abych se případně dozvěděla něco nového, nějaký zajímavý odkaz či názor. Sama svůj nikomu nevnucuji a nestraším ho. Takže výrazy druhu: „Budete si rvát vlasy, až vaše dítě dostane neštovice.“ mi přijdou poněkud mimo a posunují celou diskuzi k tomu, abychom se tady navzájem hádali, jestli jsou lepší rodiče, kteří očkují každou „hovadinu“ nebo rodiče, kteří neočkují vůbec nic.

Takže by bylo asi lepší, ať každý napíše, co ví k tému, jaký je jeho názor a proč tak postupuje a třeba tím někomu pomůže.

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
25.1.07 18:35
Ajlili píše:
Gabika a tu cukrovku, astma nebo alergie dostane dite z ockovani? Prosimte premejslej nez neco napises. :?

Ano Ajlili, z toho, ze sa ockuje tak vela a v tak skorom veku. Je ine, ked nieco naockujes v 4 dnoch dietata a v 3 rokoch dietata. A ver mi, ze vela premyslam, citam, studujem… a nechcem prestat, pretoze mi na zdravi zalezi.

Marty1 - ak si nestovice nemala, preco si nenaockovala seba? A nenechala Patrika, nech ich prekona? Tak by mal imunitu dozivotnu, s ockovanim ju ma asi na 10 rokov… Takze po desiatich rokov ho nechas preockovat? Zistovala si hladinu protilatok, ci je to ockovanie ucinne? (Nemusi byt…)
Mas pravdu, moje deti este neboli tak chore, aby som sa vazne obavala o ich zivot… ale to, ze taka choroba moze byt este pre mna neznamena, ze do neho napustim vsetky vakciny, ktore vyrobili. Mimochodom, to vsetko ockovanie, ktore Patrik prekonal, ako mu pomohlo, ked mal rotavirus?

Gabika

• Citovat
  • Upravit
339
25.1.07 21:26

Tak nic, snažila jsem se být neutrální, ale tohle je na mě teda fakt síla!!! Nejlepší nemocnice a informovanost na nejvyšší úrovni se na pisatelce dle mého názoru příliš neprojevila, škoda :cry: .

Lituji všechy vyspělé státy za jeden např. Švýcarsko, kde je informovanost na tak bídné úrovni, že před některým u nás běžně doporučovaným očkováním musí člověk podepsat revers. Škoda že tam nedorazily ty informace z našeho špičkového pracoviště :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.1.07 21:49

očkování malých dětí

Suri,

proč tady tak vnucuješ názor o neočkování druhým?Nechápu,jsi jak hádavá domovnice.Já tedy nevím,ale neočkovat děti proti klíšťovce nebo meningokovi je dost nepochopitelné.

Ahoj nepřihlášená Jolana,jdu to napravit

• Citovat
  • Upravit
339
25.1.07 21:53

:lol: Tak to beru, dobrou noc.

A jak jsi se ptala, co vám chybí ještě za očkování, tak toho je teda ještě celá řada. Třeba taková žlutá zimnice, to je teda pěkný svinstvo a umírá na ní určitě denně spousta lidí, možná o tom bude někde nějaká renomovaná studie :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.1.07 22:07

Suri,
s Tebou je aspoň sranda.......
Docela se bavím!!!
 Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
25.1.07 22:12

Re: očkování malých dětí

Anonymní píše:
Já tedy nevím,ale neočkovat děti proti klíšťovce nebo meningokovi je dost nepochopitelné.

No, Ceská Republika nepatri do oblasti s castym vyskytom meningokokovych nakaz, takze pre mna je to celkom pochopitelne… (na mapke, kde sa svetlosedou a tmavosedou oznacuju krajiny s nakazami, je CR biela - menej ako 15 pripadov na 150.000 obyvatelov rocne.)

Je zaujimave, ze ludia, ktori sa neuspokoja s informaciami od pediatrov a studuju sami, sa od casteho a skoreho ockovania odklanaju, nez aby sa do neho bezhlavo pustili…

Gabika

• Citovat
  • Upravit
28414
25.1.07 22:22

Holky, nechcete si založit vlastní diskuzi o dohadování? Téma bylo očkování a kde to skončilo ?!
Každá máme jiný názor a to je jasný. Nejlépe určitě poradí pediatr našich dětí na konkrétním případu.
Jana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
25.1.07 22:32

Janinkaz - ale ved tato diskusia sa vola „ockovanie malych deti“, a o tom predsa stale piseme, nie? Diskusia JE o tom, ze kazdy mame iny nazor, inak by to bol skor monolog, aj ked z pera viacerych pisateliek :wink: Prosim, prosim, nevyhadzujte nas, my uz budeme dobre! :wink:

Inak:
janinkaz píše:
Nejlépe určitě poradí pediatr našich dětí na konkrétním případu.

Z toho uz som bohuzial vytriezvela :? Ked mi jedna pediatricka, ku ktorej som chcela deti prihlasit, na uvodnom „pokecani“ povedala, ze ockovaci kalednar je vyborne nastaveny s ohladom na potreby deti (to ockovanie TBC prakticky hned po porode ma proste irituje), tak sme sa zhodli na jedinom, a to na tom, ze si nerozumieme a rozumiet nebudeme. Podakovala som za jej cas a navzdy vypadla z jej ordinacie…
Mimochodom, ak by platilo to, co pises o pediatroch, preco mi teda kazdy hovori nieco ine?

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.5.07 11:49

ockovanie

prosim, suhlasim s gabikou, neverte vsetkemu, co pediatri vravia… mne tvrdili, z enikdy nevyliecim atop. u dcerky, a ejhle, po jednej navsteve homeo… je ekzem prec. to iste i s ockovanim, ktovie, preco je to zakonne povinne? viete, ako jasne to suvisi s politikou? farmaceuticka lobby, tie prachy, co sa tam tocia, viete, kolko si taky vyrobca vakcin nahrabe, ked pre:,–(i povinne ockovanie? a politici to za uplatok radi spravia, co myslite, ze im ide o vase zdravie?haha…otvorte oci! iny nazor na ockovanie najdete na www.rozalio.cz, www.calendula.cz, dalej si napamatam, dalej knihy:ockovani-obchod se strachem, ockovani-pro a proti…aspon na to kuknite, nech mate info i z inych zdrojov, ved pediater vam nemoze nic ine povedat, ked ma zakonnu povinnost ockovat, a odpor hlasit…ako za komancov, fuj, hnus.
btw, nemam dieta ockovane, ma 14 mes. a uvazujem len o obrne, a tetanu, ale i to ma este cas.
dakujem, sona.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.5.07 11:58

ockovanie

prosim, suhlasim s gabikou, neverte vsetkemu, co pediatri vravia… mne tvrdili, z enikdy nevyliecim atop. u dcerky, a ejhle, po jednej navsteve homeo… je ekzem prec. to iste i s ockovanim, ktovie, preco je to zakonne povinne? viete, ako jasne to suvisi s politikou? farmaceuticka lobby, tie prachy, co sa tam tocia, viete, kolko si taky vyrobca vakcin nahrabe, ked pre:,–(i povinne ockovanie? a politici to za uplatok radi spravia, co myslite, ze im ide o vase zdravie?haha…otvorte oci! iny nazor na ockovanie najdete na www.rozalio.cz, www.calendula.cz, dalej si napamatam, dalej knihy:ockovani-obchod se strachem, ockovani-pro a proti…aspon na to kuknite, nech mate info i z inych zdrojov, ved pediater vam nemoze nic ine povedat, ked ma zakonnu povinnost ockovat, a odpor hlasit…ako za komancov, fuj, hnus.
btw, nemam dieta ockovane, ma 14 mes. a uvazujem len o obrne, a tetanu, ale i to ma este cas.
dakujem, sona.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.5.07 12:03

este dobry link:http://www1.webpark.cz/…ockovani.htm , tam je vsetko inac. vela zdravia, Q.

• Citovat
  • Upravit
6
21.1.08 12:25

homeopatia

Sona,
„…po jednej navsteve homeo… je ekzem prec.“

chcel by som ti poradit aby si s homeopatiou skoncila cim skor.
Za homeopatiou je magia (jej zakladatel Samuel Hahnemann sa tym vobec netaji), a moze sa velmi negativne prejavovat na psychike.

Precitaj si osobne svedectvo lekarky o homeopatii.
HOMEOPATIA - svedectvo lekárky

HOMEOPATIA - svedectvo lekárky II.

HOMEOPATIA pod lupou

vyberam z textu:

Ako lekárka a matka malých detí som bola liečbou homeopatickými liekmi nadšená. Moje deti takmer 5 rokov nebrali antibiotiká. Infekty dýchacích ciest im prechádzali rýchle a bez komplikácií. Vysoké teploty pri virózach poklesli a ochorenie ďalej nepokračovalo. Dcére som homeopatikami vyliečila bronchitídu po tom, čo jej nezabrali na:,–(ené antibiotiká . Mne na druhý deň po podaní homeopatika zmizla bradavica. Popálenina na ruke sa po aplikácií homeopatickej masti zahojila bez jazvy. Deťom som podala konštitučný liek a pri akútnych stavoch som používala i polykompozitné prípravky. Účinky homeopatických liekov, ak boli na:,–(ené správne, boli tak evidentné, že nešlo o placebo efekt.
Vedľajšie účinky homeopatických liekov sa nikde neuvádzajú. V prvých rokoch používania homeopatie som bola tak nadšená úspechmi liečby, že som negatíva nepripúšťala. Až po dlhšom používaní som zistila, že vedľajšie účinky sú! Na telesnej úrovni veľmi ojedinelé. Ale závažné na psychickej a duchovnej úrovni! V detskom veku psychika dozrieva, preto sú následky o to ťažšie.

Roman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
21.1.08 18:21

Roman, prečítala som si tvoje odkazy, a priznám sa, že mi to pripadá skutočne neuveriteľné.
Napr: „Druhý prístroj, ktorý som kúpila bol vreckový diár - PSION. Podobá sa väčšiemu mobilnému telefónu. Na displej sa dá písať názov homeopatika, meno pacienta… Stlačením klávesy sa podá homeopatický liek priamo pacientovi, alebo sa pošle ako SMS správa priamo do organizmu pacienta.“
No, práve takýto Psion používal moj manžel (rozhodne nie je lekár, ani homeopat), a naozaj mi nie je jasné, ako sa informácia z displeja može dostať niekomu do tela a tam ho vyliečiť.

Ja sama homeopatiká občas používam, považujem ich v podstate za zriedené výťažky rastlín (nikdy som sa ale o sposob ich výroby detailne nezaujímala).
V článkoch sa nepíše o tom, alebo som to len nezaregistrovala, ako konkrétne (okrem zlých snov, no, to si pri najbližšom užívaní homeopatík možem skúsiť odpozorovať. Mimochodom, nemožu tie zlé sny jednoducho súvisieť s horúčou? Ja ako malé dieťa som mala pri teplotách veľmi zlé sny, a to bolo v dobe, keď sme o homeo ešte nechyrovali…) homeopatiká vlastne škodia. To, že ich katolícka cirkev može považovať za zlú mágiu je iná vec, a je to v podstate názor jednej cirkvi, s ktorým sa ostatné náboženstvá zhodovať nemusia…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek