Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@markytka3 píše:
tak v tomto s tebou nesouhlasim. asi jsi nikdy nebyla na neonatologickem oddeleni predcasne narozenych deti, jinak by jsi toto nevypustila do eteru
Tak co se týče předčasně narozených dětí tak ty tam přece nejsou kvůli tichu, to by je mohli léčit rodiče doma. Jsou tam přece hlavně kvůli tomu že potřebují inkubátor, podporu dýchání
A to neber jako rýpání, je to jen můj pohled na věc ![]()
@Lucie_Sx očkování berou jak doktoři tak i obyčejné sestry, jinak by je do té nemocnice ani nepustili ![]()
@Ravedd píše:
Tak co se týče předčasně narozených dětí tak ty tam přece nejsou kvůli tichu, to by je mohli léčit rodiče doma. Jsou tam přece hlavně kvůli tomu že potřebují inkubátor, podporu dýcháníA to neber jako rýpání, je to jen můj pohled na věc
budu ti oponovat bo mam realne zkusenosti - me deti tam byly 2×14 dni a ani jednou nepotrebovali podporu dychani a inkubator prvnich 6dni po porodu. pak jen se „vyhrivali“ na luzku, v tichu, opecovavane laskou a cekalo se na dostacujici vahu, denni kontroly doktoru, zda je vse ok nez slo se domu
vedle lezelo ditko s neuzavrenou duceji a rovnez to spravil jen cas, zadna medikace, zasahy doktoru.
@markytka3 píše:
budu ti oponovat bo mam realne zkusenosti - me deti tam byly 2×14 dni a ani jednou nepotrebovali podporu dychani a inkubator prvnich 6dni po porodu. pak jen se „vyhrivali“ na luzku, v tichu, opecovavane laskou a cekalo se na dostacujici vahu, denni kontroly doktoru, zda je vse ok nez slo se domuvedle lezelo ditko s neuzavrenou duceji a rovnez to spravil jen cas, zadna medikace, zasahy doktoru.
Nedonošený děti mám okolo sebe 4 první narozený 27tt druhý ještě o pár dní dřív to jsou od kamaráda a pak kamarádka ta rodila v 31 týdnu a fakt děti nebyly v nemocnici aby se léčily tichem a klidem. Nejdřív inkubátor a i pak byly na vyhřívací dečce a to až do doby než měly váhu na propuštění. Takže v nemocnici měly péči kterou jim narozdíl od ticha rodiče nemohli poskytnout ![]()
@Ravedd píše:
Nedonošený děti mám okolo sebe 4 první narozený 27tt druhý ještě o pár dní dřív to jsou od kamaráda a pak kamarádka ta rodila v 31 týdnu a fakt děti nebyly v nemocnici aby se léčily tichem a klidem. Nejdřív inkubátor a i pak byly na vyhřívací dečce a to až do doby než měly váhu na propuštění. Takže v nemocnici měly péči kterou jim narozdíl od ticha rodiče nemohli poskytnout
to nepopiram, moje maji vyssi gestacni tyden, ti se lecili z ruznych nedonoseneckych neduhu jen pomoci ticha, lasky a casu. jak se nekdo tomu zde divil, opravdu takova situace muze nastat
ostatne, soudim, ze i detem tvych znamych posleze stacil klid a cas ![]()
@Ravedd píše:
OT ale já fakt musím, svůj názor otáčíš jak se ti to zrovna hodí do krámu![]()
myslím tu část jsme zodpovědní za své životy a podle toho se chováme a z předchozího příspěvku tu část že nás mají zajímat jen čísla z ČR
v jiný diskusi (určitě víš kterou myslím) to takhle neříkáš
Nějak vůbec nechápu, co tím myslíš.
Proč by nás neměli zajímat čísla z ČR? Jako jo, existuje možnost, že pojedu do Afriky, budu tam žít, budu tam mít dítě, ale pak zase budu vycházet z jejich čísel, ne?
@Annia45 píše:
Cože? Neberou do detailu? Tak to si radši vyhledej sylabus lékařské fakulty, než vytrhávat z kontextu věty od vystudovaný antropoložky, z ulhaný WHO, která ani nemluvila ke konkrétní zemi, ale obecně, už to je dost nedůvěryhodný, a navíc to je pouze její názor, nemá to podepřený absolutně žádnými daty.
Hele, když přijdu k otropedovi s tím, že mě bolí ucho, tak si bude ťukat na čelo, že o uších toho ví velký prd.
Stejně tak doktor, pokud to není vakcinolog, toho o očkování zase tolik neví.
No a pokud to vakcinolog je, tak je většinou zaměstnancem nějaké firmy vyrábějící vakcíny.
Už tohle všechno samo o sobě je dost zapeklité hledání nezávislého odborníka. Protože takoví prostě nejsou
.
@robínek píše:
Ovce! Bože, už zas! Aspoň v těch zvířátkách byste už mohli být originálnější. Co třeba neonky? Ty taky plavou v hejnu.
Co přesně je na daném textu špatně?
Ty se u lékaře nechceš rozhodovat sama? Má někdo rozodnout za tebe? Pokud ti doktor řekne tři možné varianty léčby, ty mu řekneš „nechám to na vás, pane doktore?“
(btw on za tebe ani rozhodnout nesmí)
@anička65 píše:
@Lucie_Sx očkování berou jak doktoři tak i obyčejné sestry, jinak by je do té nemocnice ani nepustili
Ale v jakém rozsahu? Nezbytně nutné seznámení s tématem. Toť vše.
@Ravedd předčasné narozené děti jistě potřebují inkubátor, nejmíň. Proto mne zaujala formulace lecime klidem, tichém a láskou. Protože to je zkreslené. Ale o to zde nejde.
Pro zakladatelku bych řekla, ať si užívá těhotenství, chystá v klidu vybavicku a necpe si do hlavy nesmysly. Až bude mít krásné zdravé miminko, poradí se s pediatrem a uvidí. A když bude všechno ok, nechá naočkovat. Na autismus ať zapomene, souvislost s očkováním nikdy nebyla prokázána.
To by se taky mohlo třeba říkat, že kojení způsobuje autismus. Protože 99% autistickYch dětí bylo kojeno. Je to stejná blbost jako očkování.
@Lucie_Sx A víš že jo? Já většinou říkám jednoduše, vy jste lékař, vy jste to studoval, co byste mi vybral vy? Já se vám do toho motat nebudu. Právě proto, že vim, jak mají lidi věci nastudované z internetu.
@Anonymní píše:
Zdravím, za chvíli se mi blíží termín porodu a mě celkem začalo trápit téma očkování. 2 páry v našem okolí mají dítě, údajně kvůli očkování, trpící autismem. Prý bylo očkováno všechno rychle po sobě. Chtěla bych se zeptat, jak tedy miminko očkovat a které očkování vynechat
Jestli je dotaz myšlen vážně, odpovím otázkou : dneska tomuto ještě někdo věří? Jediná studie, která potvrzovala souvislost očkování s autismem je již známý fake…
Samozřejmě jsou odpůrci očkování a mají různé důvody, ale zrovna autismus bych v této souvislosti nezminovala
jinak osobně ockuji dle kalendáře a obcas i něco navic, ja s tim problém nemam, problém bych měla s případným onemocněním dítěte. Staršímu jsem ted nechala dát klíšťovku například. Rok co rok má klíště a encefalitidu doma fakt nechceme…
@Lucie_Sx píše:
Co přesně je na daném textu špatně?
Ty se u lékaře nechceš rozhodovat sama? Má někdo rozodnout za tebe? Pokud ti doktor řekne tři možné varianty léčby, ty mu řekneš „nechám to na vás, pane doktore?“
(btw on za tebe ani rozhodnout nesmí)
Prosímtě, nadechni se a přečti si ještě jednou, na co reaguješ. Reaguješ úplně mimózně. První můj příspěvek zde byl o tom, že je zbytečné, aby si laik „nastudoval“ vakcíny, protože to prostě nenastuduje. Ty jsi toho zářný příklad, pořád tvrdíš, jak studuješ, ale plácáš pátě přes deváte bez ladu a skladu. A manipuluješ diskuzi do toho svého zajetého „nejsme ovce“. A vůbec, kde je zakladatelka? A kdo to vůbec je? ![]()
Ja odkladala, ockovaci kalendar me nechava chladnou. Ano, lekarka mela kecy, ale mela smulu, proti rozhodnuti rodice jit nemuze. Takze prvni hexa na sedmi mesicich, druha o pul roku dele, treti o dalsich pet mesicu dele. Mmr na 27 mesicich. Ockovani vnimam trochu jako lobby, kdyz chces neco zdarma, musis naockovat do roka, ve dvou letech, mezi 13 -14 lety. Na to jim z vysoka…, radsi si nejake nepovinne zaplatim sama, a ockuji az dele. Jak tu bylo zmineno, nedoporucuji ockovat vice vakcin najednou, nemusi to delat dobrotu. A cti, cti, cti…vakciny nejsou bez rizika, je to riziko vs prinos.
@Lucie_Sx myslím to tak že proč například u spalniček nás mají zajímat čísla jen z ČR ale u jiných nemocí nás má zajímat jak je to ve světě, buď nás zajímá jen ČR ale pak teda u všech nemocí a nebo nás zajímá i svět ale zase u všech nemocí, ty si všechno přizpůsobuješ tak aby ti to vyhovovalo ![]()
Co se týče toho že doktoři nerozumí očkování
pokud mám pocit že doktor něčemu co je pro mě důležitý nerozumí tak ho můžu vyměnit ne? Jsou doktoři kteří mají jen základní znalosti o očkování což je ale pořád dostačující, ale taky jsou doktoři kteří mají znalostí o očkování hodně ![]()
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx A víš že jo? Já většinou říkám jednoduše, vy jste lékař, vy jste to studoval, co byste mi vybral vy? Já se vám do toho motat nebudu. Právě proto, že vim, jak mají lidi věci nastudované z internetu.
Ale oni fakt nemůžou rozhodnout za tebe. Spousta lékařů nechce ani doporučovat. Někteří doporučí, ale pouze stylem „kdybych se rozhodoval já, tak bych…“.
@robínek píše:
Prosímtě, nadechni se a přečti si ještě jednou, na co reaguješ. Reaguješ úplně mimózně. První můj příspěvek zde byl o tom, že je zbytečné, aby si laik „nastudoval“ vakcíny, protože to prostě nenastuduje. Ty jsi toho zářný příklad, pořád tvrdíš, jak studuješ, ale plácáš pátě přes deváte bez ladu a skladu. A manipuluješ diskuzi do toho svého zajetého „nejsme ovce“. A vůbec, kde je zakladatelka? A kdo to vůbec je?
Hele, nemyslím si. Ale klidně si to mysli ty.
@Ravedd píše:
@Lucie_Sx myslím to tak že proč například u spalniček nás mají zajímat čísla jen z ČR ale u jiných nemocí nás má zajímat jak je to ve světě, buď nás zajímá jen ČR ale pak teda u všech nemocí a nebo nás zajímá i svět ale zase u všech nemocí, ty si všechno přizpůsobuješ tak aby ti to vyhovovaloCo se týče toho že doktoři nerozumí očkování
pokud mám pocit že doktor něčemu co je pro mě důležitý nerozumí tak ho můžu vyměnit ne? Jsou doktoři kteří mají jen základní znalosti o očkování což je ale pořád dostačující, ale taky jsou doktoři kteří mají znalostí o očkování hodně
Jenže každá nemoc je jiná, u každé ta fakta budou jiná. Nejde říct „načti si to a to a bude to“. A každý člověk je jiný, každý bydlí někde jinde, každý cestuje jinam a jinak.
Já osobně mám radši pediatra, který nerozumí očkování, ale je dobrý praktik se spoustou zkušeností.