Očkování na menyngokoka

333
15.3.12 12:18

očkování na meningokoka

Dobrý den maminky, chtěla bych nechat dceru (16měs.) očkovat na meningokoka. A chci zeptat jestli jste svá dítka také nechali očkovat a popřípadě jestli měli nějakou reakci po tomto očkování.

Příspěvek upraven 15.03.12 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
15.3.12 12:21

Mám dcerku 5 let za týden a dcerku 5 měs a necháváme je očkovat na všechno co jde a doktorka schválí.Reakce jsou asi stejný jak u jiného očkování a dítě od dítěte se liší..ale nebála bych se toho :* …očkování schvaluji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.12 12:24

Ahoj, prober to se svou MUDr., nicméně u malých dětí jde nejčastěji o meningokoka typu B a proti tomu se tuším ještě neočkuje, ale je to otázka blízké budoucnosti.V ČR se vyskytuje převážně typ B,C.

• Citovat
  • Upravit
21910
15.3.12 12:42

Neockovala bych..ptoti tomu nejzakernejsimu,co u nas zabiji,ockovani zatim neni.Ockovani je na jine typy meningokoka,ktere se u nas prakticky vubec nevyskytuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
15.3.12 12:48

Očkování

Tak mi odčkovali proti meningokoku hned v roce,protože to riziko tu je hned u těch nejmenší a v tu dobu jsem zrovna slyšela o nakažených dětech.Malý po očkování v pohodě,žádná reakce,ale každý to snáší jinak.U nás se očkuje jen to základní,ale četla jsem že by měli začít očkovat i proti BaC,ale to je ještě tedy ve hvězdách.Já bych určitě naočkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.12 13:02

Ahoj, souhlas s anonymní, viz vakciny.net pro zájemce
Kojenci (do roka) nejčastěji typ B, adolescenti typ C, B, ostatní u nás máááálo - naštěstí.
Ale očkovací látka je na vše krom B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
15.3.12 13:13

Neočkovala bych současnou vakcínou takhle brzy (v 16 měsících byste měli mít rozočkovaný Priorix - živou vakcínu) z jednoduchého důvodu, vakcína na meningokoka chrání jenom proti kmenům, které se u malých dětí téměř nevyskytují, takže pokud vůbec očkovat tak později. Je to zbytečně silná zátěž pro takhle malé dítě ikdyž na venek reakci žádnou nemá.

• Citovat
  • Upravit
1907
15.3.12 13:19

Příspěvek upraven 20.03.12 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
15.3.12 13:24

Zaměřují se na posíleni přirozené imunity svých děti, neočkují :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.12 13:50
eLena F píše:
Meningokokovému onemocnění typu C můžeme předejít očkováním, které je možné provést již u dětí od dvou měsíců jejich věku. Proti onemocnění typu B a A v současné době neexistuje žádný typ očkování.
zdrojTáto věta je více než zajímavá, dítko vám naočkují ale kdyby něco, tak mají to na co svést :think:

Podívej se na www.vakciny.net.
Očkuje se A,C,Y,W. Na B bude očkování každou chvíli.
Pokud chytneš kmen, proti kterému očkovaná nejsi, tak to není nic ve stylu „aby to měli na koho svést“ člověče. To je prostě smůla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
15.3.12 14:14

U takhle malého dítěte bych rozhodně neočkovala. Pravděpodobnost nákazy povazuji za menší než rizika očkováni . Už takhle se toho do těch dětiček pere až dost .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
15.3.12 14:16

Pokrok nezastavíš! Nedávno jsem to slyšela v rádiu: http://www.rozhlas.cz/…eni--1024516
Moje děti teď očkovat nebudu (obě přes 5 let), ale v pubertě určitě ano. Kdybych měla mimino asi bych očkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
15.3.12 14:17

Starsiho syna jsem nechala naockovat asi ve trech letech - nez mel jit do skolky. Druheho take necham ockovat jen ted cekam na tu novou vakcinu, kteoru necham preockovat i toho starsiho.
Reakci t¨zadnou nemel, ale on vsechny ockovani dobre snasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
15.3.12 14:32

Příspěvek upraven 20.03.12 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.12 15:33

eLENA F: 100% jistotu máš pouze ve dvou věcech - daně a smrt. Každý si musí zvážit svoje pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek