Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, chtěla bych nechat dceru (16měs.) očkovat na meningokoka. A chci zeptat jestli jste svá dítka také nechali očkovat a popřípadě jestli měli nějakou reakci po tomto očkování.
Příspěvek upraven 15.03.12 v 13:20
Mám dcerku 5 let za týden a dcerku 5 měs a necháváme je očkovat na všechno co jde a doktorka schválí.Reakce jsou asi stejný jak u jiného očkování a dítě od dítěte se liší..ale nebála bych se toho
…očkování schvaluji ![]()
Ahoj, prober to se svou MUDr., nicméně u malých dětí jde nejčastěji o meningokoka typu B a proti tomu se tuším ještě neočkuje, ale je to otázka blízké budoucnosti.V ČR se vyskytuje převážně typ B,C.
Neockovala bych..ptoti tomu nejzakernejsimu,co u nas zabiji,ockovani zatim neni.Ockovani je na jine typy meningokoka,ktere se u nas prakticky vubec nevyskytuji..
Tak mi odčkovali proti meningokoku hned v roce,protože to riziko tu je hned u těch nejmenší a v tu dobu jsem zrovna slyšela o nakažených dětech.Malý po očkování v pohodě,žádná reakce,ale každý to snáší jinak.U nás se očkuje jen to základní,ale četla jsem že by měli začít očkovat i proti BaC,ale to je ještě tedy ve hvězdách.Já bych určitě naočkovala.
Ahoj, souhlas s anonymní, viz vakciny.net pro zájemce
Kojenci (do roka) nejčastěji typ B, adolescenti typ C, B, ostatní u nás máááálo - naštěstí.
Ale očkovací látka je na vše krom B.
Neočkovala bych současnou vakcínou takhle brzy (v 16 měsících byste měli mít rozočkovaný Priorix - živou vakcínu) z jednoduchého důvodu, vakcína na meningokoka chrání jenom proti kmenům, které se u malých dětí téměř nevyskytují, takže pokud vůbec očkovat tak později. Je to zbytečně silná zátěž pro takhle malé dítě ikdyž na venek reakci žádnou nemá.
Zaměřují se na posíleni přirozené imunity svých děti, neočkují ![]()
eLena F píše:
Meningokokovému onemocnění typu C můžeme předejít očkováním, které je možné provést již u dětí od dvou měsíců jejich věku. Proti onemocnění typu B a A v současné době neexistuje žádný typ očkování.
zdrojTáto věta je více než zajímavá, dítko vám naočkují ale kdyby něco, tak mají to na co svést
Podívej se na www.vakciny.net.
Očkuje se A,C,Y,W. Na B bude očkování každou chvíli.
Pokud chytneš kmen, proti kterému očkovaná nejsi, tak to není nic ve stylu „aby to měli na koho svést“ člověče. To je prostě smůla. ![]()
U takhle malého dítěte bych rozhodně neočkovala. Pravděpodobnost nákazy povazuji za menší než rizika očkováni . Už takhle se toho do těch dětiček pere až dost .....
Pokrok nezastavíš! Nedávno jsem to slyšela v rádiu: http://www.rozhlas.cz/…eni--1024516
Moje děti teď očkovat nebudu (obě přes 5 let), ale v pubertě určitě ano. Kdybych měla mimino asi bych očkovala.
Starsiho syna jsem nechala naockovat asi ve trech letech - nez mel jit do skolky. Druheho take necham ockovat jen ted cekam na tu novou vakcinu, kteoru necham preockovat i toho starsiho.
Reakci t¨zadnou nemel, ale on vsechny ockovani dobre snasel.
eLENA F: 100% jistotu máš pouze ve dvou věcech - daně a smrt. Každý si musí zvážit svoje pro a proti.