Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, protože už máme po 3 hexa vakcínách chtěla bych nechat malého naočkovat proti TBC. Platí se něco? Někde jsem slyšela, že jo, ale nemám představu kolik by to tak mohlo být. Prý se dělá předem nějaký test?
Pokud se pohybuješ v rizikovém prostředí tak je to zdarma, jinak něco okolo tří stovek.
Ahoj, nevím, jestli nebyly nějaké změny, ale loni před létem jsem nechávala našeho malého očkovat, nic jsme neplatili, akorát jsem musela mít napsané od doktorky, že máme po povinném očkování, s očkováním proti TBC souhlasí a malému ho doporučuje, což naštěstí nebyl problém. Sestřička mu udělala test (píchla mu injekci) a za nějakou dobu (asi týden?) dostal očkování, pak už jenom kontroly. Zkus si zavolat na kalmetizační odd., určitě ti poradí:-).
já mám info, že do konce března je to zadarmo a od dubna se platí pětistovka… já kvůli třetí hexe musím čekat do 28. března, tak jsem zvědavá, jestli to stihneme ![]()
a jinak ano, nejdřív se dělá nějaký odběr na zjištění protilátek a pak je teprve samotné očkování. Kamarádka byla dneska na těch protilátkách a na očkování jde ve čtvrtek.
peggy.sl píše:
Pokud se pohybuješ v rizikovém prostředí tak je to zdarma, jinak něco okolo tří stovek.
já nic neplatila a v rizikovém prostředí se nepohybujeme.. a dr. co to malému píchala, říkala, že to normálně hradí pojišťovna..
aajulinka píše:peggy.sl píše:já nic neplatila a v rizikovém prostředí se nepohybujeme.. a dr. co to malému píchala, říkala, že to normálně hradí pojišťovna..
Tak je to asi pokaždé jinak.. ![]()
Kamarádka mi říkala, že platila tři stovky. Tak jestli to třeba bylo za aplikaci? ![]()
ano platí,mně doktorka řekla okolo 400,– pokud nejsi z rizikového prostředí. To znamená,že někdo ve vaší rodině má nebo prodělal tbc atd. Taky chci nechat očkovat.
Tak to mi řekněte, jak je možné, že někde se platí a někde ne?? ![]()
Já bych ho už teda nechtěla ani zadarmo..ale to je jiná kapitola… ![]()
no a taky je zvláštní, že mě ho dětská dr. doporučila dát malému na 7m
takže my vlastně třetí hexu budeme mít na roce v dubnu a tbc má už dávno za sebou
a bez placení teda
aajulinka píše:
no a taky je zvláštní, že mě ho dětská dr. doporučila dát malému na 7mtakže my vlastně třetí hexu budeme mít na roce v dubnu a tbc má už dávno za sebou
a bez placení teda
mně řekla taky po sedmém měsíci
janinka - tak to jsem ráda, že nejsem jediná, začala jsem mít pochybnosti. ![]()
do 31.3. 2012 je to zdarma pak se platí dle očkovacího centra kalmetizace.
nielamatka píše:
do 31.3. 2012 je to zdarma pak se platí dle očkovacího centra kalmetizace.
aha tak už tomu rozumím! a v těch centrech to mají všude jinak,že?