Platí se očkování TBC?

401
12.3.12 20:40

Platí se očkování tbc

Ahoj, protože už máme po 3 hexa vakcínách chtěla bych nechat malého naočkovat proti TBC. Platí se něco? Někde jsem slyšela, že jo, ale nemám představu kolik by to tak mohlo být. Prý se dělá předem nějaký test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
12.3.12 20:48

Pokud se pohybuješ v rizikovém prostředí tak je to zdarma, jinak něco okolo tří stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.3.12 20:49

Ahoj, nevím, jestli nebyly nějaké změny, ale loni před létem jsem nechávala našeho malého očkovat, nic jsme neplatili, akorát jsem musela mít napsané od doktorky, že máme po povinném očkování, s očkováním proti TBC souhlasí a malému ho doporučuje, což naštěstí nebyl problém. Sestřička mu udělala test (píchla mu injekci) a za nějakou dobu (asi týden?) dostal očkování, pak už jenom kontroly. Zkus si zavolat na kalmetizační odd., určitě ti poradí:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
12.3.12 21:02

Moc děkuji za info:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.3.12 21:14

já mám info, že do konce března je to zadarmo a od dubna se platí pětistovka… já kvůli třetí hexe musím čekat do 28. března, tak jsem zvědavá, jestli to stihneme :P
a jinak ano, nejdřív se dělá nějaký odběr na zjištění protilátek a pak je teprve samotné očkování. Kamarádka byla dneska na těch protilátkách a na očkování jde ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
12.3.12 21:19
peggy.sl píše:
Pokud se pohybuješ v rizikovém prostředí tak je to zdarma, jinak něco okolo tří stovek.

já nic neplatila a v rizikovém prostředí se nepohybujeme.. a dr. co to malému píchala, říkala, že to normálně hradí pojišťovna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.3.12 21:23
aajulinka píše:
peggy.sl píše:
já nic neplatila a v rizikovém prostředí se nepohybujeme.. a dr. co to malému píchala, říkala, že to normálně hradí pojišťovna..

Tak je to asi pokaždé jinak.. :D
Kamarádka mi říkala, že platila tři stovky. Tak jestli to třeba bylo za aplikaci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
12.3.12 21:36

My nejsme v rizikové skupině a neplatila jsem nic…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
13.3.12 08:27

ano platí,mně doktorka řekla okolo 400,– pokud nejsi z rizikového prostředí. To znamená,že někdo ve vaší rodině má nebo prodělal tbc atd. Taky chci nechat očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.3.12 08:32

Tak to mi řekněte, jak je možné, že někde se platí a někde ne?? :think:
Já bych ho už teda nechtěla ani zadarmo..ale to je jiná kapitola… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
13.3.12 08:34

no a taky je zvláštní, že mě ho dětská dr. doporučila dát malému na 7m :roll: takže my vlastně třetí hexu budeme mít na roce v dubnu a tbc má už dávno za sebou :nevim: a bez placení teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
13.3.12 09:12
aajulinka píše:
no a taky je zvláštní, že mě ho dětská dr. doporučila dát malému na 7m :roll: takže my vlastně třetí hexu budeme mít na roce v dubnu a tbc má už dávno za sebou :nevim: a bez placení teda

mně řekla taky po sedmém měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
13.3.12 09:24

janinka - tak to jsem ráda, že nejsem jediná, začala jsem mít pochybnosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.3.12 10:03

do 31.3. 2012 je to zdarma pak se platí dle očkovacího centra kalmetizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
13.3.12 10:59
nielamatka píše:
do 31.3. 2012 je to zdarma pak se platí dle očkovacího centra kalmetizace.

aha tak už tomu rozumím! a v těch centrech to mají všude jinak,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek