Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat jestli máte očkované děti na žloutenku typu A? Já to teď celkem zvažuji ale sama úplně nevím Starsi dcera očkovaná je tamto ale bylo víceméně z nutnosti. U mladší váhám. Znáte například někoho, kdo žloutenku typu A chytil? Tušíte jak vysoká je pravděpodobnost žloutenku typu A chytit? Upřesnim, že bydlíme v Čechách ve velkoměstě jen třeba pro dokreslení situace.
Zase na druhou stranu představa toho že pak je dítě chudák X měsíců na jaterní dietě z toho třeba jeden až dva tydny v nemocnici, tak to mi taky úplně dobře nedělá, ale zase když to vezmu z jiné strany tak nemocí, které jsou infekční a které jsou také nic moc, je spousta tak nevím zda zrovna vybrat hepatitidu A jako tu kterou očkovat budeme?
Jo a dceři by v době očkování bylo 18 měsíců, bude chodit i do jesli.
@sofie_13579 píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli máte očkované děti na žloutenku typu A? Já to teď celkem zvažuji ale sama úplně nevím Starsi dcera očkovaná je tamto ale bylo víceméně z nutnosti. U mladší váhám. Znáte například někoho, kdo žloutenku typu A chytil? Tušíte jak vysoká je pravděpodobnost žloutenku typu A chytit? Upřesnim, že bydlíme v Čechách ve velkoměstě jen třeba pro dokreslení situace.
Zase na druhou stranu představa toho že pak je dítě chudák X měsíců na jaterní dietě z toho třeba jeden až dva tydny v nemocnici, tak to mi taky úplně dobře nedělá, ale zase když to vezmu z jiné strany tak nemocí, které jsou infekční a které jsou také nic moc, je spousta tak nevím zda zrovna vybrat hepatitidu A jako tu kterou očkovat budeme?
Jo a dceři by v době očkování bylo 18 měsíců, bude chodit i do jesli.
Já jsem dala, dost cestujeme a žijeme v Praze, já mám taky, někdy od 15, když se ještě očkovalo A+B dohromady, dobrovolně…
Za mě prostě nevíš na co a po kom to dítě třeba v tramvaji nebo na letišti sáhne…
Znam dva lidi, co to prodelali, zadna hruza to nebyla, spis trochu opruz (nesmis nejakou dobu do kolektivu).
Zato znam dva dospele, kteri jsou presvedceni, ze jim to rozjelo velmi vazny neuro problem (oba o tom mluvili nezavisle na sobe). Samozrejme lekari tvrdi, ze ockovanim to neni
.
Bydlíme v Praze, jezdíme s dětmi na dovolené do zahraničí. Obě děti očkované jsou. Neměla jsem jedinou pochybnost
Zrovna minuly tyden syn dostal 1.davku. jsou mu 3 roky. Urcite do budoucna planujeme dovoleny i mimo evropu a podcenit nic nechci. Znam jen 1 dospeleho, ktery zloutenku A mel. Ze zacatku vypadal silene. Bylo mu fakt hrozne prvnich par dni.
Dobrý den, chtela bych se zeptat zda ockujete malé děti na zloutenku A a zda byla nějaká reakce na ockovani?
Prosim a muze ni jeste nekdo rict jedna davka, pak druha po roce = do smrti? Nebo se chodi nejak opakovane?? Moc dekuji
@LP4 píše: Více
Já teď taky zvažuji očkování pro syna (4 roky). Sama jsem byla v dětství očkovaná a ochrana prý vydrží celý život. Na jaře jsem si nechávala testovat protilátky na různá stará očkování (hlavně kvůli tetanu) a protilátek bylo dost.