Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alifie píše:
A co nechat raději naočkovat sebe půl roku před plánovaným těhotenstvím, nebo to nejde?
A proc sebe. Myslim si ze @evíček 84 to prodelala. Akorat to resi u mimca kdyz by mela.
@evíček 84 : pokud jsi je prodelala tak je uz z nejvetsi pravdepodobnosti nechytnes.NEch si udelat test jestli mas dostek protilatek. Pokud to bude v pradku tak jsi chranena. V dobe kojeni by mel mit prcek protilatky od tebe jeste. Nekdy se stane ze je chytnou i mimca.Ale ne zas tak casto.
Pokud bys nemela protilatky nechala bych naockovat sebe dite ne…
@kattkka píše:
A proc sebe. Myslim si ze @evíček 84 to prodelala. Akorat to resi u mimca kdyz by mela.
@evíček 84 : pokud jsi je prodelala tak je uz z nejvetsi pravdepodobnosti nechytnes.NEch si udelat test jestli mas dostek protilatek. Pokud to bude v pradku tak jsi chranena. V dobe kojeni by mel mit prcek protilatky od tebe jeste. Nekdy se stane ze je chytnou i mimca.Ale ne zas tak casto.
Pokud bys nemela protilatky nechala bych naockovat sebe dite ne…
Pokud je prodělala, tak asi není co řešit - nehrozí, že je chytne v těhotenství a mimino by mělo mít prvních pár týdnů po narození protilátky stejné jako matka. ![]()
@alifie píše:
Pokud je prodělala, tak asi není co řešit - nehrozí, že je chytne v těhotenství a mimino by mělo mít prvních pár týdnů po narození protilátky stejné jako matka.
No nehrozi ale obcas se stane.Pro klid v dusi… ![]()
@kattkka píše:
No nehrozi ale obcas se stane.Pro klid v dusi…
Odběr protilátek to zajistí. ![]()
Abych dokončila - nakonec jsem očkovat na neštovice nechala a jsem ráda. Takto nám proběhly kontrolovaně a bez potíží (jedinou reakcí na priorix tetra byla jednodenní horečka kolem 38 stupnů). Teď máme exém docela rozjetej a kdyby ještě do toho měl neštovice.. děs běs.
@alifie píše:
Odběr protilátek to zajistí.
Ne vzdycky se pro prodelani vytvori dostatek protilatek nevytvori se vubec. Takze jako pro klid si muze nechat udelat testy a pak uvidi…Hlavne u tech co meli lehci prubeh…Takze nechapu co ti prijde smesne…
@kattkka píše:
Ne vzdycky se pro prodelani vytvori dostatek protilatek nevytvori se vubec. Takze jako pro klid si muze nechat udelat testy a pak uvidi…
U očkování je to taky tak - ne vzdycky se vytvori dostatek protilátek.
V každém případě jsem ráda, že moje děti neštovice prodělaly bez problémů a mazání pupínků považovaly za zábavu. ![]()
@evíček 84 píše:
To nevim
Tak se zeptej doktorky.Mela by jsi to mit v zaznamech. POkud ne tak si ench nabrat protilatky…
@alifie píše:
U očkování je to taky tak - ne vzdycky se vytvori dostatek protilátek.V každém případě jsem ráda, že moje děti neštovice prodělaly bez problémů a mazání pupínků považovaly za zábavu.
No to jo.Ale rozhodne spis nez dite bych v tom pripade naockovala sebe…
Ja doufam ze nase mala je dostane.
Poptam se nejdriv mámy pokud si to ona bude vubec pamatovat zda jsem je mela nebo ne je to let ![]()
@evíček 84 píše:
Poptam se nejdriv mámy pokud si to ona bude vubec pamatovat zda jsem je mela nebo ne je to let
Tak zrovna tohle si moje mama pamatuje.
Ale i ja…Poptej a uvidis
@kattkka píše:
No to jo.Ale rozhodne spis nez dite bych v tom pripade naockovala sebe…
Ja doufam ze nase mala je dostane.
Taky bych raději naočkovala sebe než dítě.
A když chceš pro dítko neštovice dej ho do školky - v té naší řádí epidemie neštovic pravidelně každý druhý rok.
@alifie píše:
Taky bych raději naočkovala sebe než dítě.A když chceš pro dítko neštovice dej ho do školky - v té naší řádí epidemie neštovic pravidelně každý druhý rok.
Tak máma nevi je to 29let a my byly 3deti takze se ji ani nedivim ![]()