Očkovaní - plané neštovice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
25.7.13 11:49
@alifie píše:
A co nechat raději naočkovat sebe půl roku před plánovaným těhotenstvím, nebo to nejde? :think:

A proc sebe. Myslim si ze @evíček 84 to prodelala. Akorat to resi u mimca kdyz by mela.
@evíček 84 : pokud jsi je prodelala tak je uz z nejvetsi pravdepodobnosti nechytnes.NEch si udelat test jestli mas dostek protilatek. Pokud to bude v pradku tak jsi chranena. V dobe kojeni by mel mit prcek protilatky od tebe jeste. Nekdy se stane ze je chytnou i mimca.Ale ne zas tak casto.
Pokud bys nemela protilatky nechala bych naockovat sebe dite ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.7.13 12:05
@kattkka píše:
A proc sebe. Myslim si ze @evíček 84 to prodelala. Akorat to resi u mimca kdyz by mela.
@evíček 84 : pokud jsi je prodelala tak je uz z nejvetsi pravdepodobnosti nechytnes.NEch si udelat test jestli mas dostek protilatek. Pokud to bude v pradku tak jsi chranena. V dobe kojeni by mel mit prcek protilatky od tebe jeste. Nekdy se stane ze je chytnou i mimca.Ale ne zas tak casto.
Pokud bys nemela protilatky nechala bych naockovat sebe dite ne…

Pokud je prodělala, tak asi není co řešit - nehrozí, že je chytne v těhotenství a mimino by mělo mít prvních pár týdnů po narození protilátky stejné jako matka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.7.13 12:08
@alifie píše:
Pokud je prodělala, tak asi není co řešit - nehrozí, že je chytne v těhotenství a mimino by mělo mít prvních pár týdnů po narození protilátky stejné jako matka. :nevim:

No nehrozi ale obcas se stane.Pro klid v dusi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.7.13 12:10
@kattkka píše:
No nehrozi ale obcas se stane.Pro klid v dusi… ;)

Odběr protilátek to zajistí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.7.13 12:14

Abych dokončila - nakonec jsem očkovat na neštovice nechala a jsem ráda. Takto nám proběhly kontrolovaně a bez potíží (jedinou reakcí na priorix tetra byla jednodenní horečka kolem 38 stupnů). Teď máme exém docela rozjetej a kdyby ještě do toho měl neštovice.. děs běs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.7.13 12:18
@alifie píše:
Odběr protilátek to zajistí. :lol:

Ne vzdycky se pro prodelani vytvori dostatek protilatek nevytvori se vubec. Takze jako pro klid si muze nechat udelat testy a pak uvidi…Hlavne u tech co meli lehci prubeh…Takze nechapu co ti prijde smesne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.7.13 12:23
@kattkka píše:
Ne vzdycky se pro prodelani vytvori dostatek protilatek nevytvori se vubec. Takze jako pro klid si muze nechat udelat testy a pak uvidi…

U očkování je to taky tak - ne vzdycky se vytvori dostatek protilátek. :nevim: V každém případě jsem ráda, že moje děti neštovice prodělaly bez problémů a mazání pupínků považovaly za zábavu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
25.7.13 12:24

To nevim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.7.13 12:30
@evíček 84 píše:
To nevim :lol:

Tak se zeptej doktorky.Mela by jsi to mit v zaznamech. POkud ne tak si ench nabrat protilatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.7.13 12:31
@alifie píše:
U očkování je to taky tak - ne vzdycky se vytvori dostatek protilátek. :nevim: V každém případě jsem ráda, že moje děti neštovice prodělaly bez problémů a mazání pupínků považovaly za zábavu. :)

No to jo.Ale rozhodne spis nez dite bych v tom pripade naockovala sebe…
Ja doufam ze nase mala je dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
25.7.13 12:51

Poptam se nejdriv mámy pokud si to ona bude vubec pamatovat zda jsem je mela nebo ne je to let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.7.13 12:57
@evíček 84 píše:
Poptam se nejdriv mámy pokud si to ona bude vubec pamatovat zda jsem je mela nebo ne je to let :lol:

Tak zrovna tohle si moje mama pamatuje. ;) Ale i ja…Poptej a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.7.13 13:18
@kattkka píše:
No to jo.Ale rozhodne spis nez dite bych v tom pripade naockovala sebe…
Ja doufam ze nase mala je dostane.

Taky bych raději naočkovala sebe než dítě. :D A když chceš pro dítko neštovice dej ho do školky - v té naší řádí epidemie neštovic pravidelně každý druhý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.7.13 13:39
@alifie píše:
Taky bych raději naočkovala sebe než dítě. :D A když chceš pro dítko neštovice dej ho do školky - v té naší řádí epidemie neštovic pravidelně každý druhý rok.
:lol: :lol:.Mala chodi do skolky.Ale letos tam nebyli. A ani jsme je nechytli od kamaradek proste jkoby proti nim mela imunitu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
27.7.13 08:49

Tak máma nevi je to 29let a my byly 3deti takze se ji ani nedivim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie