Očkování proti covid v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2690
9.7.21 16:55

Jsem 36+2tt pracuji ve zdravotnictví.. Konzultace s kolegy a nechám se očkovat po porodu… Takže za mě tak.. Malej bude mít protilátky s bude to cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
9.7.21 17:32

No já to mám ještě zajímavější řeším teď to že jsem se byla naočkovana první dávkou od neděle za týden jsem měla jít na druhou a zjistila jsem před týdnem a něco že jsem těhotná vyšel mi test pozitivní ale já budu volat v pondělí na gynekologii a řešit to teď jsem byla na dovolené tak jsem si říkala že jak se vrátím tak to vyřeším uvidím co se dozvím ale určitě to nevidím na teď ale nejdřív v druhém trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
9.7.21 17:35

@Misasisi závidím, že si tak blízko porodu…kdyby mi chybělo pár týdnů tak také počkám…ale mám rodit na podzim a to se situace bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
9.7.21 17:38

@eleVant neboj se, 💋dávej na sebe pozor a bude to ok já covid měla v 16 tt a vše ok takže nestresuj a hezké tehu🍀 👶🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
9.7.21 17:40

@lovean no asi bych také počkala…Ale evidentně teda neplodnost vakcína nezpůsobuje, protože jen tady si už druhá co otěhotněla mezi vakcinaci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
9.7.21 17:42

@Misasisi tak jestli si ho prodělala takhle nedávno tak by stejně vakcína neměla smysl. Já to chytit opravdu nechci, vím o holce co rodila po těžkém covidu mrtvé dítě v 20tt. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
9.7.21 17:49

@eleVant no to asi ne :D a to jsem s přítelem oba šli jsme ve stejný den jinak ale jsem chtěla se očkovat až po druhé dávce ale asi to osud chtěl jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
9.7.21 17:50

Tak jsem se koukala na to video a musím říct, že ten závěr mě docela potěšil a jeho přístup popravdě docela naštval nebo ironicky pobavil :lol:

Když by to fakt bylo tak jak on říká:

• že celkově očkovali 827 těhotných
  • že 127 z nich bylo v prvním trimestru
  • a že všech těch 104 potratů bylo také v prvním trimestru

No, tak to by znamenalo, že ze 700 naočkovaných ve druhem a třetím trimestru nepotratila ani jedna :palec:

Ne upřímně, mě se nelíbí, když někdo vezme studii a komentuje to takhle jednostranně “aby odradil lidi od očkování”. Zatímco skutečný výsledek toho, co říká by teda byl, že očkování ve druhém a třetím trimestru je naprosto bezpečné. Jenže tohle už neřekne… Můj názor na to video je, že buď manipulují s daty a je to celé nesmysl (tu původní studii jsem neviděla, takže to nedokážu říct) a nebo že je teda očkovaní ve druhém trimestru naprosto bezpečné :D

A můžu vám říct, že doktoři, s kým jsem se o tom bavila nikdo nemluví o očkovaní v prvním trimestru. Přeci jen hrozí teplota. Ve druhem nebo třetím to ale doporučují.

Jen tak pro info, mezitím v USA už je naočkovaných 100.000 těhotných. Když by to opravdu způsobovalo problémy, tak už by se o tom vědělo.

Takže já osobně jdu teď ve druhém trimestru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
9.7.21 17:54

@eleVant Dobrý komentář :palec: Mimochodem v těch původních studií, když vakcíny schvalovali, tak jim tam prý také několik omylem otěhotnělo. Tak pak sledovali efekt na nich a opravdu jedna žena po druhé dávce potratila - jenže to bylo zrovna ta z kontrolní skupiny, která dostala placebo a ne vakcínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
9.7.21 18:02

@eleVant já za měsíc rodim. A nebojím se toho zbytečně nečti něco co nemusíš 🤩 💋užívej tehu já sem teď na mateřské ale v nemocnici sem. Viděla i ty šťastné konce v práci 👍🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
9.7.21 18:32
@Anonymní píše:
Nebojte se, mám antifosfolipidový syndrom s cele těhotenství jsem si řešila krev Clexane, injekce a kamarádka doktorka říkala, ze ockovani bez problému uděláme. Nicméně v době kdy jsem byla těhotná ještě nebyla moc data k ockovani těhotných. Nyní už ano a druhy a třetí trimestr bez problému. Akorát v tom prvním bych nesla, kvůli možné teplotě jako reakce na ockovani. Vyšší teplota muže ohrozit plod, je to známy teratogen. Jinak těhotné jsou riziková skupina a dle odborníků benefity ockovani převažují nad riziky. Mluvím o tom druhem a třetím trimestru.

No tak to je super, to moc dekuju za info mam taky AS a clexan od zacatku. Jinak ja bych v prvnim take nesla. Chtela jsem to sama soupat na co nejdele, ale,,musime,, v srpnu na svatbu (rodina) a rada bych mela alespon prvni davku. Na horecky netrpim, ani z covidu jsem ji nemela a to sem o nem hodne vedela, nic bezpriznakoveho, tak doufam, ze to bude stejne. Zatimco tata, ktery byl mesic na covid jip, tak mel horecky a zimnice i po ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
9.7.21 18:42

@eleVant očkování nemá na plodnost vliv 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.7.21 19:12

Nechala jsem se očkovat v 27tt, akorát mě bolela ruka. Nechtělo se mi chodit furt na testy, veškeré důvěryhodné studie uvádějí že to na dítě nemá vliv, některý maj po porodu dokonce protilátky. Doktor s tím byl ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.21 20:00
@J_Doe píše:
Zajímavý odkaz: https://youtu.be/55-gzkdA0RsZe 127 žen naočkovaných v prvním trimestru jich 104 potratilo… Takže teoretický druhý a třetí by měl být v pohodě, ale kdo to chce riskovat?

Ahoj, chtěla bych říct že v té studii nic takového není a byla vyvrácena, ta potratovost je ve skutečnosti na 8% (přičemž přirozená potratovost v prvním trimestru je 10-15%). Teď se to šíří jako hoax. Kdyby po očkování v tak velkém množství ženy potrácely, asi bychom na emiminu neměli tolik diskusí, kde ženy píšou o očkování, a že se jim nic nestalo. Já jsem jedna z nich, neměla jsem skoro ani reakci a malá je v pohodě. Jsem ve 27. týdnu.

Zdroj je www.institutmodernivyzivy.cz :
https://www.institutmodernivyzivy.cz/…iny-potraty/?…

Nešiřte hoaxy, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.7.21 20:45
@Žižkovská žena píše:
Ahoj, chtěla bych říct že v té studii nic takového není a byla vyvrácena, ta potratovost je ve skutečnosti na 8% (přičemž přirozená potratovost v prvním trimestru je 10-15%). Teď se to šíří jako hoax. Kdyby po očkování v tak velkém množství ženy potrácely, asi bychom na emiminu neměli tolik diskusí, kde ženy píšou o očkování, a že se jim nic nestalo. Já jsem jedna z nich, neměla jsem skoro ani reakci a malá je v pohodě. Jsem ve 27. týdnu.

Zdroj je www.institutmodernivyzivy.cz :
https://www.institutmodernivyzivy.cz/…iny-potraty/?…

Nešiřte hoaxy, prosím.

Ten clanek je napriklad tady: https://www.nejm.org/…ejmoa2104983

MUDr. Bukovsky lezi v zaludku mnohym provladnim skupinam, takze fakt, ze jeho videa automaticky povazuji za hoax neni nic noveho…

Kazdopadne, zavery, ktere tam jsou, nejsou jeho zavery, ale nekoho, kdo podrobil tu studii podrobnejsimu zkoumani, nez dokazu ja tady. Nicmene, kdyz se podivas na odkaz vyse, pid tabulkou 4 je toto: “ Data on pregnancy loss are based on 827 participants in the v-safe pregnancy registry who received an mRNA Covid-19 vaccine (BNT162b2 [Pfizer–BioNTech] or mRNA-1273 [Moderna]) from December 14, 2020, to February 28, 2021, and who reported a completed pregnancy. A total of 700 participants (84.6%) received their first eligible dose in the third trimester. Data on neonatal outcomes are based on 724 live-born infants, including 12 sets of multiples.”

Jak tomu rozumet jinak, nez ze 700 bylo ve tretim trimestru, a celkove potratu je 104. A prave ti, kdo tuto studii zkoumali podrobneji upozornili na fakt, ze ty potraty se vazou k prvnimu trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí