Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, jen se chci zeptat, zdali jsem pochopila správně co se píše např. u Synflorixu… máme 4měsíčního synka, kterého jsme pochopitelně chtěli nechat také naočkovat. Dr. má Synflorix, jenže problém je ten že zatím nemáme ani jedno očkování hexou protože stále nemá malý zahojený vpich na TBC na ramínku… správně by měl dostat již druhou hexu ale nemáme nic.
Na stránkách Synflorixu se píše že je plně hrazený pojišťovnou jen v případě že se poslední (3.dávka) naočkuje do konce 7m… takže pokud budeme mít štěstí a malý se jím naočkuje např. v 5m… budu si muset poslední dávku asi hradit sama že? nebo jsou nějaké výjimky? Stejně je to divné jak to zas vymysleli, proplácet jen do 7měsíce..... děkuji pokud odpovíte…
janicko, já tě nechci zklamat, ale mám pocit, že pokud to nestihneš v té zákonem stanovené lhůtě, tak to nemáš asi vůbec hrazené…že je to balíček na celé to očkování. Zeptej se na to ve zdravotní pojišťovně…je to smůla, že se vám to nehojí a že nemůžete očkovat včas, ale něco se asi u malého děje, tak je lepší počkat…
Nám jsou taky 4měsíce včera nás očkovali neměly jsem též zahojené TBC,ale doktorka to může odložit kvůly zdravotním problémům a to potom nic nedoplácíte.Tak mi to bylo řečeno ale musíte to stihnout očkovat do půl roku života mimča.