Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
očkovat jsem nedala,starší dcera rotaviry neměla,tak jsem to nepokládala za nutné,dvjčata to chytli v 9.měs. a byl to masakr,4 dny na kapačkách,přestali močit a jak do nich lili vodu tak otýkali,zvraceli i lžičku vody,vzpamatovávali se z toho dva měsíce,zhubli,že ztráceli při lezení tepláky,kdybych věděla,co nás čeká(ještě dvojmo)neváhala bych a očkovala .A plně kojený byli 5 měs a pak ještě 2 měs,a měli to i děti v okolí,který kojený byly i v době nákazy,takže na to bych teda nespoléhala
Příspěvek upraven 25.08.11 v 20:09
Kámošky mrňous prodělal rotavirovou infekci a leželi v nemocnici na kapačkách. Po jejím děsivým vyprávění jsem očkovat nechala. Náhoda je blbec.
Nechala jsem. Ale jen na doporučení dr. Náš malej měl reflux a díky tomu byl hodně vychrtlej a dost často nemocnej (i při kojení). Kdyby dostal ještě rotavira tak by to bylo asi v pr…
Zdravé a dobře stavěné mimino bych asi neočkovala.
My jsme je měli dvakrát.. Pokaždé jsme jeli rychlou. Je to záhul jak při nemoci, kdy dítě opravdu v největším zvrací každých 10 min, tak v nemocnici, ale hlavně pak i rozjídání, protože v těch nemocnicích pak ty děti jsou spíš že se bojí jíst a pít, takže kolikrát už jsou v poho, ale pořád mamí v hlavě, že jídlo ne.. Takže i doma14 dní boje s jídlem…
Nesouhlasím, že je to jak běžná střevní chřipka, na tu zabírají kapsy, SMekta, Kulíček, Hylak, atd. ale na toto, nezabere nic, takže u malého dítěte je nemocnice skoro na sto procent..
Ale i tak u druhého to očkování budu zvažovat, protože si člověk prodělá asi 14 dní starostí a pak je klid.Tak uvidíme
Semisek píše:
Nechala jsem. Ale jen na doporučení dr. Náš malej měl reflux a díky tomu byl hodně vychrtlej a dost často nemocnej (i při kojení). Kdyby dostal ještě rotavira tak by to bylo asi v pr…
malej se narodil a mel 3850gramu a 52 cm, pri propusteni mel 3800 gramu a ted na mesicni kontrole mel 4850 gramu a 56 cm..a pry prospiva…
Ahoj, my žijeme v zemi, kde je očkování proti rotavirům povinné a malá žádné problémy neměla.. teda z krátkodobého hlediska..
majsinka píše:Semisek píše:malej se narodil a mel 3850gramu a 52 cm, pri propusteni mel 3800 gramu a ted na mesicni kontrole mel 4850 gramu a 56 cm..a pry prospiva…
No Vojta byl (je) váhově vždy na spodní nebo pod spodní hranicí. Výškově tak průměr. Tuto váhu měl někdy kolem 4tého měsíce. Kdyby to chytil tak nevím co z něj zůstane. Je mi jasné, že i s očkováním to chytit může, ale snad se mu to vyhne.
Opravdu záleží hlavně na tobě jak to cítíš. Jestli se ti to zdá víc zbytečné nebo ne.
Příspěvek upraven 25.08.11 v 20:50
Semisek píše:majsinka píše:No Vojta byl (je) váhově vždy na spodní nebo pod spodní hranicí. Výškově tak průměr. Tuto váhu měl někdy kolem 4tého měsíce. Kdyby to chytil tak nevím co z něj zůstane. Je mi jasné, že i s očkováním to chytit může, ale snad se mu to vyhne.Semisek píše:malej se narodil a mel 3850gramu a 52 cm, pri propusteni mel 3800 gramu a ted na mesicni kontrole mel 4850 gramu a 56 cm..a pry prospiva…
nj hold mam otesanka..ale jsem rada ze pribira..prvni dva dny v nemocnici mi shodil a i kdyz rikali ze muze ztratit 10% vahy, tak jak ztratil 200 gramu, tak do nej nutili prikrm krome kojeni a ten prikrm mi vzdy vyzvracel…a pak se mi rozjely prsa na plno a zacal to byt zase otesanek…
ted uz je malej ok?
majsinka píše:Semisek píše:majsinka píše:No Vojta byl (je) váhově vždy na spodní nebo pod spodní hranicí. Výškově tak průměr. Tuto váhu měl někdy kolem 4tého měsíce. Kdyby to chytil tak nevím co z něj zůstane. Je mi jasné, že i s očkováním to chytit může, ale snad se mu to vyhne.Semisek píše:malej se narodil a mel 3850gramu a 52 cm, pri propusteni mel 3800 gramu a ted na mesicni kontrole mel 4850 gramu a 56 cm..a pry prospiva…
Zdravé a dobře stavěné mimino bych asi neočkovala.nj hold mam otesanka..ale jsem rada ze pribira..prvni dva dny v nemocnici mi shodil a i kdyz rikali ze muze ztratit 10% vahy, tak jak ztratil 200 gramu, tak do nej nutili prikrm krome kojeni a ten prikrm mi vzdy vyzvracel…a pak se mi rozjely prsa na plno a zacal to byt zase otesanek…
ted uz je malej ok?
JJ bude mu rok a tak se reflux celkem spravil, blinká už jen občas. Váhově se vyrovná tak o čtvrt roku mladším dětem, ale už má i bříško. A konečně nevypadá jako bychom ho trápili hlady, jen je hubenej.
P.S. poslední příspěvek jsem ještě editovala
My nechali ockovat, sice je vic viru, co prujmy zpusobuji, a rotaviry jsou jen jedny z nich, a muze to mit nezadouci ucinky - travici potize, taky ale urcite, i pokud by je chytl, tak to bude mit prubeh lehci a hlavne bych si neodpustila, kdybych ho pred tim neochranila a on to chytl a v tom spitale fakt skoncil
Lidi jsou cunata, neumyvaji si ruce ani kdyz jdou z WC, tak to radi ve vlnach furt dokola ![]()
Semisek píše:majsinka píše:Semisek píše:majsinka píše:No Vojta byl (je) váhově vždy na spodní nebo pod spodní hranicí. Výškově tak průměr. Tuto váhu měl někdy kolem 4tého měsíce. Kdyby to chytil tak nevím co z něj zůstane. Je mi jasné, že i s očkováním to chytit může, ale snad se mu to vyhne.Semisek píše:malej se narodil a mel 3850gramu a 52 cm, pri propusteni mel 3800 gramu a ted na mesicni kontrole mel 4850 gramu a 56 cm..a pry prospiva…
Zdravé a dobře stavěné mimino bych asi neočkovala.nj hold mam otesanka..ale jsem rada ze pribira..prvni dva dny v nemocnici mi shodil a i kdyz rikali ze muze ztratit 10% vahy, tak jak ztratil 200 gramu, tak do nej nutili prikrm krome kojeni a ten prikrm mi vzdy vyzvracel…a pak se mi rozjely prsa na plno a zacal to byt zase otesanek…
ted uz je malej ok?JJ bude mu rok a tak se reflux celkem spravil, blinká už jen občas. Váhově se vyrovná tak o čtvrt roku mladším dětem, ale už má i bříško. A konečně nevypadá jako bychom ho trápili hlady, jen je hubenej.
P.S. poslední příspěvek jsem ještě editovala
to muselo byt taky masakrovy..chudak malej, tak hlavne ze se lespi a preju aby to bylo jen a jen lepsi
majsinka píše:
to muselo byt taky masakrovy..chudak malej, tak hlavne ze se lespi a preju aby to bylo jen a jen lepsi
Díky moc. Ze začátku to bylo trošku psycho, ale jsou určitě mnohem horší věci, který nás naštěstí nepotkaly.
A ty buď ráda, že Vám takto krásně roste
a pak dej vědět jak jste se rozhodli s tím očkováním.
semisek..ja na to ockovani asi hodim prdku…sestrenk ataky maly neockovala…a malej je plne kojen a ma ty lactobacilky…asi necham jen ty pneumokoky…nejde o penize ale spis o to ze kdyz bude mit v sobe chemii, tak nebude snad mit zadnou imunitu..jiny to je pokud dite neni ok a ma nejaky problem…
semisek jeste uvidim co na to manzel a asi jeste neco procteme na netku
FDA doporučila zastavení používání vakcíny Rotarix (vakcína proti rotavirovým nákazám, výrobce GSK, dostupná i na našem trhu) z důvodu podezření její virové kontaminace. Nezávislý vědecký tým zjistil, že vakcína Rotarix obsahuje PCV-1 (Porcine circovirus typu 1). Toto odhalení posléze prokázal nejen výrobce vakcíny ale i FDA. Podle výrobce vakcína Rotarix tento virus obsahovala i v minulosti (pravděpodobně i během klinického testování). Není třeba se tedy obávat zhoršení bezpečnosti této vakcíny, neboť dosavadní sledování nežádoucích účinků nepotvrdilo jejich zvýšené riziko.
Ostatní rotavirové vakcíny tento prasečí virus neobsahují, tj. vakcína Rotateq. FDA během 5 týdnů zhodnotí vliv přítomnosti tohoto viru na účinnosti a bezpečnosti vakcíny Rotarix, do té doby pozastavila její používání v USA.