Očkování - trojkombinace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
2.2.05 08:20

Ahoj holky, já jdu s broučkem na očkování 28.2. a protože jsme předčasně narozeni (34+4), má nárok na tu lepší vakcínu, kterou prý hradí plně VZP. Jen jsme potřebovali písemné doporučení z neonatologické poradny, kam s malým chodíme na kontroly. Takže pokud jste z Brna, na Obilňáku vám to doktorka Kovářová nebo MUDr. Vacuška napíší. I když mě to psali automaticky bez žádání :)

Mějte se, Ilona + Tomášek 5m.

• Citovat
  • Upravit
198
15.2.05 14:40

tak jsme dneska byli u paní doktorky na očkování tou hexavakcínou a zvládli jsme to skvěle malá malinko plakala,ale dál se nic nedělo proběhlo to ůplně parádně takže všem moc doporučujia dodávám,že mi máme tu šestikombinaci za 2800kč a třetí je zdarma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.2.05 18:14

Ahojky, taky jsme se rozhodli pro hexavakcínu, první očkování máme za sebou a vše proběhlo v pohodě. Chtěla jsem se zeptat u jaké jste pojišťovny, že máte třetí vakcínu zadarmo. Já o tom nevím a docela by to bodlo. Díky

• Citovat
  • Upravit
198
15.2.05 18:36

Ahoj jsme u VZP a záleží asi hlavně na dodavateli,protože jak jsem tady všude četla tak ty ceny se pohybují všelijak my máme tedy první dvě vakcíny za 2800kč a ta třetí je zdarma taky jsem byla moc ráda měla jsem už připravené 4200kč a pak mi Dr. řekla tohle tak to bodlo :D ,ale malá to asi prospí ,protože už mi spí přes dvě hodinky a to je u ní velmi neobvyklé ani jsem jí nekoupala,ale třeba se probudí ve dvě v noci a bude mít vyspáno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.2.05 18:46

Holky, jak to, že máte 3dávku zdarma? Necháváte si to psát najednou? Nebo i vy, které to máte psané každou dávku zvlášť? Já si nechávám psát každou zvlášť, protože je to finančně únosnější, aleo tom, že by 3dávka Hexavacu měla být zdarma, dr nic neříkal. Teď nás čeká druhé očkování.
Gabča a Barča, 20týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.2.05 18:54

ahoj no já fakt nevím,ale my opravdu mám třetí dávku zdarma,ale musela jsem je zaplatit najednou ikdyž prej ta firma zaslala zatím jen tu první ,na druhou jdeme až za měsíc,ale mám je už tedy zaplacené tak se na to Dr.zeptejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.2.05 19:09

Ahoj, my jsme si zaplatili placenou vakcinu a musim rict, ze reakce nebyla zadna. Prvni jsme meli hrazenou pojistovnou a Kristynka mela reakci, velkou bouli a hodne brecela. Myslim, ze nema cenu setrit na diteti. Zalezi ovsem ale na tom, jak na tom rodina financne je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.3.05 16:11

My jdeme na první očkování za týden, taky jsme radši koupili Hexavac. Že by byl 3 zdarma o tom nikdo u nás na středisku neví. Normální cena je 1450, sehnala jsem ho ale za 1250 ( lékarny Lloyd např. v Tesku v Praze Letňanech)

Zdraví Linda

• Citovat
  • Upravit
6545
1.3.05 17:05

Tak jsem se ptala doktora a už vím, jak to je. Ty hexavac vakcíny musí být asi 2typy. Jeden, za cca 1450,–- (Hexavac, platili jsme my), si platíte všechny dávky samy. Jedná se o tom, že jej od příštího roku bude hradit stát (podle doktora to zatím ještě schválené není) a ta druhá, co stojí těch asi 1800,–-, to je právě ta, na kterou zdrav. poj. přispívá (ta 2+1zdarma). Tak to jsou naše informace.
Jinak min týden byla malá očkovaná podruhé, měla v noci horečku, jinak byla OK. Připisuji to tomu, že bylo blbé počasí a navíc měla malá tou dobou zhoršený ekzém. První očkování totiž tělo sneslo dobře.
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
1.3.05 17:34

Ahoj, nevíte jaký je rozdíl mezi vakcínou hexavac a infanrix hib? Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.3.05 19:24

Po návratu od dr jsem dostala papír, kde mi psal i, jaké injekce se dávají a k tomu píše:
Očkování v prvním roce a půl Tetra-Hib a HBV.
Tetra-Hib = záškrt, tetanus, černý kašel, Haemophylus infl. typu B
HBV = žloutenka typu B

Očkovací látky:
Infanrix-Hib = nahrazuje očkování Tetra-Hib, potřeba 4dávky v průběhu 1,5roku. Orientační doplatek cca 1100,–-
HexaVac = nahrazuje Tetra-Hib a HBV a navíc i dětskou obrnu. Její výhodou je, že dítě místo 7 injekcí dostane pouze 4injekce v průběhu 1,5roku. Orientační doplatek cca 1400,–-
Tu poslední očkovací látku, kde 3 dávku doplácí pojišťovna, tu nemám, tu nám nabízel až později, kdy už jsme se rozhodli pro HexaVac.
Z toho plyne, že při Infanrixu budete ještě očkování na žloutenku (někteří dr očkují oboje při jednom, někteří nejdřív Tetra-Hib a pak žloutenku), kdežto při Hexavacu to je vše v jedné injekci. Myslím, že pakliže někteří dr očkují oboje najednou, vůbec se v případě Hexavacu nejedná o moc látek najednou, protože je to jen v jedné stříkačce a je jen jeden vpich.
Obrna se dává, pokud vím, kolem roku na lžičce, kdežto takhle po Hexa už jí nebudem muset. To je jediná složka navíc.
Tolik moje informace.
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
1.3.05 22:29

Gábi mockrát děkuju. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.3.06 15:41

Ahojky,
už tu toho bylo napsáno tolik a možná se budu opakovat :oops:

Chtěli bychom Infanrix Hexavakcínu, ale každý tu píše něco trošku jiného-kde zjistím, jestli mají akci 2 + 1 zdarma? Myslíte, že by mi pomohli na pojišťovně? Asi jí dáme i kdyby ta poslední nebyla zdarma, ale co si budem povídat-každá koruna dobrá :wink:

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
16.3.06 13:21

Ahoj,
jen aktuálně : dnes mi dětská doktroka sdělila, že nyní vakcína INFANRIX HEXA stojí cca 1.600/dávka. Do roka prý 3 a po roce věku jedna.
Tak to asi podražilo…ale berem to na 100% :)

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
16.3.06 14:09

Ahoj,
my sice uz mame po vse 3 davkach, ale…
Po prvni davce mel honzik vysoke horecky pres a to rano 39 a porad plakal, tak hned tatka bezel rano pro cipky. Porad poplakaval no pro me desny zazitek! Doktorka me neinformovala, ze jsou nejake placene nebo jine varianty ockovani.(emimino jsem nenavstevovala)
Potom jsem mluvila s nekolika 3detskymi doktory a kazdy na to mel jiny nazor. Nektere deti maji reakce nektere ne. Nebo radily jestli reaguje na prvni spatne tak ostatni2 si zaplatte, nebo druhe ock. uz probiha lepe.
Druhou i treti davku jsem radsi zaplatila a vubec jsem nepoznala, ze ockovani bylo. Spokojene ditko!!!= spokojena mamca.-) Tot moje zazitky z ockovani.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky