Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neočkovala bych. Jsem proočkovací, ale nevidím důvod jet místo na koupaliště k doktorce a pak ještě čekat na případné NÚ a tvrdnout doma? Ani náhodou.
@Lama Lama jojo, presne tak. Pokud je dite zdrave, lepe snad naockovat ted nez v obdobi podzimnich virozek. U nas vcera bez reakce ![]()
@Lutonka píše:
@Lama Lama jojo, presne tak. Pokud je dite zdrave, lepe snad naockovat ted nez v obdobi podzimnich virozek. U nas vcera bez reakce
Jenomže reakce nemusí být hned ten den. Takže by dítě mělo mít několikadenní klidovy režim, bez sluníčka po dobu 2-7 dnů (takže třeba u staršího dítěte žádné koupaliště). Samotná vedra jsou zátěž pro organismus, tak proč k tomu nepřidat další v podobě očkování, ať se s tím to malé tělíčko nějak popere.
@lucenka píše:
Jenomže reakce nemusí být hned ten den. Takže by dítě mělo mít několikadenní klidovy režim, bez sluníčka po dobu 2-7 dnů (takže třeba u staršího dítěte žádné koupaliště). Samotná vedra jsou zátěž pro organismus, tak proč k tomu nepřidat další v podobě očkování, ať se s tím to malé tělíčko nějak popere.
tak u mmr klidne i dyl. a ty zmas nejakoz spolehlivou predpoved na 2-3 tydny? bys nemohla ockovat cele leto. ma kare antivax resi alergeny. casne jaro virozy. na podzim to same. v zime je zima. v lete alespon nejsou tolik v kolektivu a kdyz uz tak vic venku a neplivoz to na sebe.
@Lama Lama píše:
tak u mmr klidne i dyl. a ty zmas nejakoz spolehlivou predpoved na 2-3 tydny? bys nemohla ockovat cele leto. ma kare antivax resi alergeny. casne jaro virozy. na podzim to same. v zime je zima. v lete alespon nejsou tolik v kolektivu a kdyz uz tak vic venku a neplivoz to na sebe.
Ne nemam předpověď na x týdnů. Ale předpověď na 2-3 je dost spolehlivá, takže když hlásí teploty přes 30, tak mi to přijde jako zbytečný risk. Miminko jsem očkovala na konci srpna, kdy už ty teploty nebyly tak vysoký. Teď kluka na preockovani nedám přesně v 5 letech v prosinci, ale opět konec srpna/ začátek září.
Mladší měla tenhle týden dostat hexu a odložila jsem, právě z důvodu počasí. Trpí na teploty i od zubů a na očkování taky, jednou nám ji i odvezla sanita při podezření na febrilky. Představa, že bude mít zase přes 39 a my budeme kdo ví kolik dní zavření v paneláku v těch šílených vedrech, raději jsme zvolili odložení a to s tím přišel tatínek den před (ale už mi to taky šrotovalo)
.
@Lama Lama píše:
proc ne? bud je vedro nebo zima nebo jarni a podzimni virozy. v lete, pokud zrovna neni v planu dovolena, je fajn, ze nejsou skolky nebo jine spolecne akce deti, talze mensi riziko soucasne infekce, zase.
Treba proto, ze to dokonce sami doktori castokrat odmitnou.? Treba proto, ze vetsina deti ma po ocku horecky a v tech vedrech to akorat jejich v organismu nadela neplechu? Nevim, proc se zminujes o zime, kdyz v zime je ockovani optimalni? Zima jim organismus neprehreje. Tak treba proto.
@sebaanez píše:
Treba proto, ze to dokonce sami doktori castokrat odmitnou.? Treba proto, ze vetsina deti ma po ocku horecky a v tech vedrech to akorat jejich v organismu nadela neplechu? Nevim, proc se zminujes o zime, kdyz v zime je ockovani optimalni? Zima jim organismus neprehreje. Tak treba proto.
„Vetsina deti ma po ocku horecky“
Odvazne trvzeni. To cerpas z nejakych oficialnich statistik, nebo z toho, co sis precetla tady na emiminu? ![]()
Predpoved na dva tydny dopredu teda rozhodne presna neni, ale souhlasim, ze kombinace pripadne horecky a vysoke teploty venku muze byt dost neprijemna.
@sebaanez píše:
zkus založit diskuzi jestli očkovat v zimě a sesype se ti tam desítky příspěvků, že samozřejmě ne, protože je nejvíc viroz a v zimě by očkoval jen blázen.
Na jaro a alergeny už diskuze také proběhly.
POdzim tu už byl taktéž vyloučen. Zbývá mi tedy tak max. přelomm srpna a září.
Miminu jsou 4m, zítra máme 3. Dávku hexavakciny a pneumokoka (pichame najednou). Zatím to bylo bez vetsich reakcí, takže zittra pichnem taky. Snad to zvládne. Chci to mít za sebou ![]()
@QueenOfSmallTalk píše:
Miminu jsou 4m, zítra máme 3. Dávku hexavakciny a pneumokoka (pichame najednou). Zatím to bylo bez vetsich reakcí, takže zittra pichnem taky. Snad to zvládne. Chci to mít za sebou
jasně! a připíchni mu k tomu ještě něco! když už tak už!
![]()
@crazyidea klidně bych dala, kdybych si myslela, že to k něčemu je ![]()
@QueenOfSmallTalk píše:
Miminu jsou 4m, zítra máme 3. Dávku hexavakciny a pneumokoka (pichame najednou). Zatím to bylo bez vetsich reakcí, takže zittra pichnem taky. Snad to zvládne. Chci to mít za sebou
Jsi hazardér. Taky jsem nevěděla, že se nemají očkovat 2 vakcíny najednou. První 2 zvládl v pohodě. Po 3. měl horečky, které nešly nijak srazit. Což by v těchto vedrech bylo naprosto úžasný.