Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6189
22.2.26 23:06
@Hibou píše: Více

No jasný :lol:
Kombinace Hexa + Chřipka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
22.2.26 23:08
@Hibou píše: Více

Nemělo to být očkování proti RS virům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
23.2.26 00:34
@teroonka píše: Více

Nemyslím si, ze ve prospěch všech očkování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
23.2.26 07:08
@Aries6 píše: Více

Myslím povinná v dětském i dospělém věku, hlavně tetanus, černý kašel.. nepovinná jsem dětem nedala a o covidu si myslím své :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.2.26 07:16

Očkování proti laryngitidě pochopitelně neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.26 07:21

Zrovna ten ČK je dost na prd, ta nemoc zmutovala. Moje PL i dětská dětí mi během jeho rozmachu říkaly, že mají spoustu nakažených (i čerstvě) očkovaných.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.26 07:21
@Jaňule08 píše: Více

Tak se hlavně nezapomeň očkovat na všechny nemoci, které se v tvém dětství nevyskytovaly případně se nech má všechny další radši přeočkovat, protože hodně z nich nemá doživotní účinnost.

• Citovat
  • Upravit
42859
23.2.26 07:37
@Anonymní píše: Více

Anonym, protože se za svůj názor stydíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
23.2.26 07:47

Co je na této informaci tak intimního? Dospělé ženské, ale schovávají se jak děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
23.2.26 08:52

Píšeš jen úmrtnost, ale nemáš tam trvalé následky,… A věř, že ty nejsou tak nízké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
23.2.26 08:57

Jsem už skoro v důchodu. Moje prababička porodila 12 dětí a dospělosti se dožili jen 3. Moje babička, to už začalo očkování, porodila 9 dětí a dospělosti se jich dožilo 6. Moje maminka nás měla 3 a všichni jsme se dožili dospělosti. Takže bavme se o vakcínách, aby měly co nejméně vedlejších účinků, ale na stromy se nevracejme. Nejde jen o úmrtí na různé choroby, Ty jsou v řádu procent, ale taky o trvalé následky. A ty jsou cca 10-30% na každou nemoc, na kterou se dnes očkuje. Vynásob si to cca 5 nejzávažnějšími nemocemi. A to už mi přijde jako obrovské riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
23.2.26 09:38
@Markéta188 píše: Více

To snad ani není možné.. Dětem třeba do paže dají do ne dominantní, aby po vpichu nebyla zatížená (psaní ve škole atd). A ten sval někdy pěkně bolí i několik dní, snad by děti netýrali bolestí všech končetin.. Píšu jen domněnky, plus čerstvá zkušenost s přeočkováním dcery do levé paže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
23.2.26 10:02

Těch několik vakcín najednou se dává jen u miminek a tam to právě do paže ještě nejde, aplikují se jen do stehenniho svalu, každá do jedné nohy. Syn to takhle dostal. Teď k tomu ale navíc dávají ještě Bexsero. Vyhledala jsem si, že Bexsero je možné aplikovat do stejného svalu spolu s jinou vakcínou, vzdálenost od místa vpichu by měla být alespoň 2 centimetry. Mně už tohle přijde opravdu jako týrání miminek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
23.2.26 10:20
@Zuz186 píše: Více

To je šílený. Mimino ani neřekne, jak moc to bolí, pouze zoufale pláče. Právě dcera mi po boosteru hexy v 10 letech říkala, jak to bolí.. Kdysi nám pediatr právě nabízel k hexe ten samý den pneumokoky, prý si případné nežádoucí účinky jako teplota a bolest odbydeme najednou a dítěti to neublíží. Ani náhodou.. a vědomě jsem se rozhodla nepovinná očkování nedat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
23.2.26 11:18

Dostali jsme se do doby, kdy se z ockovani stalo neco jako nabozenstvi, v nabozenstvi jsou dogmata a vira.
Vakciny byli vytvoreny v dobe, kdy byla imunologie v plenkach, kdy byli nedostatecne poznatky o tom, jak funguje imunitni system. Veda je evolutivni disciplina, je to aktualizace novych poznatku a oprava chyb z minulosti. Nachazime se v dobe, kdy prisel cas akceptovat, ze slogan „ucinne a bezpecne“ je ockovaci dogma, ne kazde ockovani je bezpecne, ne kazde je ucinne, ne kazde je indikovane.

Byt obecne proti ockovani je hloupost, stejne jak byt obecne pro ockovani. Byt „provax“ je stejne nabozensky a omezeny postoj, jak byt „antivax.“
Ockujeme, kdyz je benefit vetsi jak riziko a zalezi na klinickom stavu pacienta, proti cemu ockujeme, jakou vakcinou, kde v kterem statu- lokalite ockujeme, zalezi na prevalenci epidemie… na veku, na zdravotnim stavu, atd..

Příspěvek upraven 23.02.26 v 12:37

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek