Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Velryba černá píše: Více
U nás naopak. Vnučka to prodělala s mnohem slabšim průběhem než syn, ten vypadal hrozně a bylo mu opravdu zle, ležel, chudák hotovej. Vnučka sice osypaná, ale běhala tu a hrála si jakoby nic.
Každé povinné očkovanie je povinné preto, lebo vďake nemu inteligentnejšia civilizícia porazila choroby, ktoré predtým menej inteligentné civilizácie nevedeli poraziť a umierali na nich v obrovských počtoch. Dávať takéto otázky na anonymné antivaxer fóra, akými je napríklad tento portál emimino, je viac ako šialené… Choď sa informovať k vzdelaným ľuďom, lekárom, pýtaj sa ich a nie tu nejakých zadubených mamičiek bez vysokých škôl, bez medicínskeho vzdelania a podobne…
@Anonymní píše: Více
ta procenta umrtnosti jsou strasliva, ale umrtnost neni to jediné, zjisti si % nasledku. Nechces ani aby tvoje dite bylo jen trochu nablble z priduseni, natoz, aby bylo ochrnute.
Kazda nemoc organismus malicko poskodi a ta poskozeni se scitaji. Na mladem. organismu to neni videt, regeneruje a ma velke rezervy, ale jednou kvuli tomu nemusi byt v tak dobre kondici, jako by mohl byt. Miminko s pertussi, dusi se, az je modre, ale prezije to, pak mezi vrstevniky docela normalni, ale jednou treba nebude mit na vejsku, spoji si to nekdo, ze to tak nemuselo byt? Cely zbyly mozek se pouziva na pohyb a zakladni fungovani, na takove to navic uz bunky nezbyly. Nekdo mohl byt profi sportovec a neni, protoze mel hodne respiracnich infekci a jeho plice uz jsou jenom prumerne, dovoli mu nezadychavat se pri chuzi, ale sport tak nejak nema rad, nedela mu dobre…spoji si to nekdo?
@nikuska889900 píše: Více
ono se staci podivat se, zda maji lekari ockovane deti. Maji.
@Velryba černá kdyz rozpoznas zaskrt, tak to vubec neznamena, ze ti dite prezije. A uz vubec ne, ze bez nasledku
Jak neveris doktorum, tak mas fakt nejak prehnanou duveru v zazracnou moc antibiotik. Ted je navic znacna rezistence.
Staršímu jsem očkovala všechno i některé nepovinné. Mladší jen povinné, ale později. První myslím v půl roce, ale už je to dlouho. My necestujeme do zahraničí a narodila se do covidu, takže jsme se ani s nikým nestýkali, aby mohla něco chytit s vyšší pravděpodobností. Očkování za mě ano, ale ne od dvou měsíců, právě kvůli velkému množství těch pomocných látek, jež nejsou pro tělo úplně ok.
@nikuska889900 píše: Více
Ve vší úctě k tomu, co píšeš… sama nejsem odpůrce povinného očkování, které je tu z nějakého důvodu… ale to musí mít člověk VŠ, aby se dobře rozhodl o očkování?
A co následky očkování, které se banalizují, tají, neuznávají, zametají pod koberec…? V tomhle bohužel nebude nikdy - nebo rozhodně ne v blízké budoucnosti - kvalitní informovanost. Protože to, že očkování může prokazatelně něco způsobit, není v zájmu zveřejňovat.
Příspěvek upraven 22.02.26 v 15:19
@Pudloslava píše: Více
Já jsem třeba dítě antivax lékaře
. Proto mi trvalo dlouho se rozhodnout pro očkování u vlastních dětí.
@arinecka píše: Více
Proč ten výslech? Nemám potřebu, aby mě na veřejném fóru poznal každý z okolí, například. A jestli se stydím… Asi ani ne, prostě jsem se rozhodovala tak, jak jsem to tehdy považovala za nejlepší. Lidi se mění a vyvíjí.
Formaldehyd se vyskytuje v lidskem krevnim obehu. Je proto treba poustet zilou.
@matkabagristy píše: Více
Dihydrogenmonoxid je mj. látka způsobující demineralizaci těla, je složena s kyslíku podporující hoření a vysoce výbušného vodíku.
Podobně jako chlorid sodný je látka složená ze sodíku, což je velmi reaktivní kov a chloru, který je jedovatý a používal se jako bojový plyn.