OČR - musím do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyhodit tě nemůže, na to si prášky neber. Ale co dál? Nebude ti schvalovat dovolené atd… Musíte najít společnou řeč, což v listopadu oznamovat, že ty máš děti a mezi svátkama nehnes prstem, prostě není dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
Vyhodit tě nemůže, na to si prášky neber. Ale co dál? Nebude ti schvalovat dovolené atd… Musíte najít společnou řeč,což v listopadu oznamovat, že ty máš děti a mezi svátkama nehnes prstem, prostě není dobrý
Jo, teď to vypadá jako naschvál, účelové OČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Ale není 🤷🏼♀️ 🙄 Školka je opravdu zavřená od 16.12 kvůli Covidu, i mám od Dr. zpravu o dceři stavu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@vokishka Ale není 🤷🏼♀️ 🙄 Školka je opravdu zavřená od 16.12 kvůli Covidu, i mám od Dr. zpravu o dceři stavu
Já ti věřím, jenomže to tak prostě vypadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Jo, teď to vypadá jako naschvál, účelové OČR.
Já to vidím jinak, má děti a nemá je kam dát, zvlášť, pokud manžel pracuje. Já nesouhlasím s tím, aby se mezi svátky pracovalo krom IZS, sociálních služeb, obchodů, prostě tam, kde to nejde. Ale u nás mají velké firmy celozavodní dovolenou a menší podniky dělají inventuru 2.1.nebo 3.1.,az po novém roce, kdy se děti za standardní situace vrací do školek a škol.
Ten mail bych uložila, ani by mě nehlo jít z OČR a obrátila bych se po novém roce na inspekci práce pro radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Já to vidím jinak, má děti a nemá je kam dát, zvlášť, pokud manžel pracuje. Já nesouhlasím s tím, aby se mezi svátky pracovalo krom IZS, sociálních služeb, obchodů, prostě tam, kde to nejde. Ale u nás mají velké firmy celozavodní dovolenou a menší podniky dělají inventuru 2.1.nebo 3.1.,az po novém roce, kdy se děti za standardní situace vrací do školek a škol.Ten mail bych uložila, ani by mě nehlo jít z OČR a obrátila bych se po novém roce na inspekci práce pro radu.
Ale já přece nezpochynuju, že to potřebuje. ALe pokud někomu v listopadu řeknu, že mezi svátkama nepřijdu, že nemám hlídání, ale zaměstnavateli se to nelíbí a chce po mně, ať si to zařídím a já místo toho vytasím OČR, tak to tak prostě vypadá. Bez ohledu na to, kdo by měl nebo neměl pracovat. Píšu, jak to vypadá, ne jak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Jasně,to i chápu, že to tak vypadá, ale není problém si to ověřit… Já jsem mu neřekla v listopadu, že nepřijdu, jen že budu mít problém kam dát děti, protože normálně je firma zavřená, ale kvůli Covidu a hodně práce si chlapi ve skladu ( všichni starší bez dětí nebo už velké děti ) rozhodli, že půjdou radši v klidu si ji udělat přes svátky než pospíchat nějaký víkend 🤷🏼♀️ No a my s kolegyní se musely podřídit, jen ona má hlídání, takže jít může 🙄 A mě se stalo, co se stalo a nepopírám, že to hází špatné světlo…🙄
- Citovat
- Upravit
Každopádně jsem ho pokaždé o stavu děti informovala, do této chvíle jsem ani jednou v práci nechyběla a nemyslím si, že je na místě, aby mi psal takovou zprávu, když ví jak to je…
- Citovat
- Upravit
Obnova diskuze
Ahoj, prosím o názory.
Nastoupila jsem po dlouhém, horlivém hledání práce, do jednoho butiku v OC, 12-ti hodinové služby. Nejdřív jsem byla nadšená, ale trochu mě zneklidnil přístup šéfové, která mi řekla, až byla sepsaná smlouva, jestli mi má kdo hlídat malou, že mě v případě její nemoci nemá kdo zastoupit. Přece mám plné právo vzít si OČR je to tak? Pokud malá onemocní, budu s ní samozřejmě já, chce maminku, když není ok.
Obávám se, že pokud během zkušebky budu na Očr, dá mi výpověď, je tohle vůbec možné?
Dřív jsem pracovala ve velkém kolektivu a nikdy s Očr problém nebyl( víme, že děti do cca 8 let si budují imunitu a prostě jsou nemocné dlouho a často).
Prosím o názory ty, co měli/mají také práci, kdy je problém chybět, jak to zaměstnavatel řeší. Beru to tak, že kdybych onemocněla já, nebo jen vzala dovolenou stejně budu chybět.
Děkuji za reakce ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o názory.
Nastoupila jsem po dlouhém, horlivém hledání práce, do jednoho butiku v OC, 12-ti hodinové služby. Nejdřív jsem byla nadšená, ale trochu mě zneklidnil přístup šéfové, která mi řekla, až byla sepsaná smlouva, jestli mi má kdo hlídat malou, že mě v případě její nemoci nemá kdo zastoupit. Přece mám plné právo vzít si OČR je to tak? Pokud malá onemocní, budu s ní samozřejmě já, chce maminku, když není ok.
Obávám se, že pokud během zkušebky budu na Očr, dá mi výpověď, je tohle vůbec možné?
Dřív jsem pracovala ve velkém kolektivu a nikdy s Očr problém nebyl( víme, že děti do cca 8 let si budují imunitu a prostě jsou nemocné dlouho a často).
Prosím o názory ty, co měli/mají také práci, kdy je problém chybět, jak to zaměstnavatel řeší. Beru to tak, že kdybych onemocněla já, nebo jen vzala dovolenou stejně budu chybět.
Děkuji za reakce
Ano, ve zkusebce tě může vyhodit naprosto bez důvodu. Takže během zkusebky bych si být tebou našla hlídání, jestli chceš v té práci zůstat. Po zkusebce už není tvůj problém, že nemá zástup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit