Očr o prázdninách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26228
4.8.23 14:11
@Mámou naskok píše:
Už jsem ti to tu psala několikrát. Protože je v jeho zájmu, aby rodiče byli zaměstnaní, vydělávali peníze, odváděli do státní kasy. Učitelky ve školce si odpočinou i za měsíc.

a já ti už poněkolikáté píšu, že stát zajišťuje vzdělávání, ne hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
4.8.23 14:15
@Mámou naskok píše:
Už jsem ti to tu psala několikrát. Protože je v jeho zájmu, aby rodiče byli zaměstnaní, vydělávali peníze, odváděli do státní kasy. Učitelky ve školce si odpočinou i za měsíc.

mimochodem - dotaženo do absurdity - co tak děti po skončení rodičáku (který je u nás taky dost nadstandardní než třeba v tom Německu) rodičům odebrat, umístit je do státem zřízených a provozovaných zařízení, aby rodiče měli čas pracovat a plnit státní kasu? A dětičky rodičům vrátit úderem plnoletosti již vychované a vzdělané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30908
4.8.23 14:30
@neumisa píše:
mimochodem - dotaženo do absurdity - co tak děti po skončení rodičáku (který je u nás taky dost nadstandardní než třeba v tom Německu) rodičům odebrat, umístit je do státem zřízených a provozovaných zařízení, aby rodiče měli čas pracovat a plnit státní kasu? A dětičky rodičům vrátit úderem plnoletosti již vychované a vzdělané?

Ty jo, na čem dnes jedeš? Většinou píšeš dost rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
4.8.23 14:39
@Cuddy píše:
Ty jo, na čem dnes jedeš? Většinou píšeš dost rozumně.

nelíbí? To je přece skloubení dětí a hlídání úplně dokonalé, ne? Ano, je to absurdní, uznávám… ale nevyřešilo by to spoustě rodičům starosti s hlídáním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30908
4.8.23 14:43

@neumisa spousta lidí potřebuje hlídání na těch 5 týdnů, co dělá rozdíl mezi zákonnou dovolenou dvou rodičů a 13 týdny, co mají děti volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
4.8.23 14:47

@Cuddy

tak ještě jednou a naposledy, už mě to fakt nebaví. Možnosti rodiče mají, je to otázka poptávky a nabídky. Chci-li výhody (a stát je poskytuje, ne že ne), musím také umět přijmout a poradit si s nevýhodami. Za vlastní děti jsou zodpovědni rodiče.

A tím už končím, nebaví mě to pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
4.8.23 14:53
@Cuddy píše:
@neumisa spousta lidí potřebuje hlídání na těch 5 týdnů, co dělá rozdíl mezi zákonnou dovolenou dvou rodičů a 13 týdny, co mají děti volno.

Ty vado! V dnešní době, kdy lidi mají milión možností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.8.23 15:21
@Mámou naskok píše:

Je dost problematicke si ve skolstvi vybirat dovolenou behem provozu. Tzn kdyz prijmeme variantu, ze uxitelky a deti si odpocinou za mesic (to bych i souhlasila), je potreba bud vypracovat nejaky funkcni system zaskoku, aby bylo mozne brat dovolenou behem sk.roku a/a nebo ucitelkam zkratit dovolenou z 8 tydnu na 5 nebo 6 a adekvatne tomu jim navysit plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.8.23 15:23

@Cuddy tak pokud by se do toho mel michat stat, pak asi lze i garantovat primestaky od sedmi hodin. Ale ja apriori souhlasim s jednim kesicem letnich prazdnin. Pak bych ale silne prosazovala tyden podzimnich a tyden jarnich i pro skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21491
4.8.23 16:20
@Cuddy píše:
@neumisa spousta lidí potřebuje hlídání na těch 5 týdnů, co dělá rozdíl mezi zákonnou dovolenou dvou rodičů a 13 týdny, co mají děti volno.

Já ti nevím ale ve školce ani v jeslích nebylo nikdy zavřeno na 13 týdnů za rok. Maximálně na 5. Jo, škola je už jiný level, ale tam už zase nastupují ty příměstské a pobytové tábory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.8.23 13:30
@neumisa píše:
@Cuddy

tak ještě jednou a naposledy, už mě to fakt nebaví. Možnosti rodiče mají, je to otázka poptávky a nabídky. Chci-li výhody (a stát je poskytuje, ne že ne), musím také umět přijmout a poradit si s nevýhodami. Za vlastní děti jsou zodpovědni rodiče.

A tím už končím, nebaví mě to pořád dokola.

No a co zrušit úplně školky a školy, ať si rodiče děti vzdělávají samy, když jsou za ně zodpovědní. Nebo ať je vzdělávají prarodiče, chůvy a švagrové :P. Já jsem připravená si brát neplacené volno, pokud to půjde, přinejhorším výpověď, no :nevim:. A od září zas nastoupit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
5.8.23 13:37
@Mámou naskok píše:
No a co zrušit úplně školky a školy, ať si rodiče děti vzdělávají samy, když jsou za ně zodpovědní.

Tato možnost je tady už dnes, to není nic převratného. A jako nařídit to všem? Stejná absurdita jako ta moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí