Očr vs. paragraf na dítě..?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33018
2.10.21 08:09

@ZustanSeMnou Děti mám mladsi než ty.
Doma je nechám samotné při nemoci, až se nebudou bát zůstat celý den samy. Teď dávají tak půl hodiny, na delší dobu raději jedou s námi :roll:
Vzít léky a striknout si do nosu by na telefonickou urgenci asi už zvladly (i když u staršího nám teda trochu obavu, on léčení obecne dost sabotuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.21 08:11

Paragraf na synka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Syn si v pondělí prokousl ret a od středy mám paragraf, doktorka mi ho napsala rovnou na devět dni, takže do čtvrtka 11.11, ale už se mu to dost zlepšilo. Potřebovala bych vědět, jestli je nějaká možnost, že by mi ten paragraf ukončila k dřívějšímu datu. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76212
5.11.21 08:16
@Květinka 123 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Syn si v pondělí prokousl ret a od středy mám paragraf, doktorka mi ho napsala rovnou na devět dni, takže do čtvrtka 11.11, ale už se mu to dost zlepšilo. Potřebovala bych vědět, jestli je nějaká možnost, že by mi ten paragraf ukončila k dřívějšímu datu. Děkuji.

to možnost určitě je, zajdeš k doktorce a prostě ukončíš paragraf, už jsem ho předčasně ukončovala víckrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.21 08:21
@stinga píše:
to možnost určitě je, zajdeš k doktorce a prostě ukončíš paragraf, už jsem ho předčasně ukončovala víckrát

A nebude problém, že bude přepisovat datum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.11.21 08:44
@stinga píše:

anebo ho ukončovat nebudeš, ale prostě nastoupíš do práce. na ošetřovačce pak ty sama vyplníš, které dny jsi byla v práci a ty zaplacené mít nebudeš. přijde mi to jako jednodušší řešení, protože ošetřovačku tak jako jako tak vyplnit musíš, ušetříš cestu k doktorce a nebudeš ji zbytečně zatěžovat administrativou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.11.21 09:24
@sagina píše:
anebo ho ukončovat nebudeš, ale prostě nastoupíš do práce. na ošetřovačce pak ty sama vyplníš, které dny jsi byla v práci a ty zaplacené mít nebudeš. přijde mi to jako jednodušší řešení, protože ošetřovačku tak jako jako tak vyplnit musíš, ušetříš cestu k doktorce a nebudeš ji zbytečně zatěžovat administrativou.

Pokud se dite vrati do skolniho kolektivu, tak by mela ukoncit, protoze dite uz neni ostrovano. Pokud zustane doma, potom souhlasim s neukoncovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
5.11.21 14:07

Holky, už jsem z toho zmatená. Mi dnes mzdovka tvrdila, že když mi do očr dr napíše, že z důvodu diagnózy je potřeba být doma déle než těch 9 dní, proplati i víc tedy.
Nejsem samozivitelka, syn měl zápal plic a nějak se zhoršil, takže atb budou dohromady 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65010
5.11.21 15:24
@Jarka K píše:
Holky, už jsem z toho zmatená. Mi dnes mzdovka tvrdila, že když mi do očr dr napíše, že z důvodu diagnózy je potřeba být doma déle než těch 9 dní, proplati i víc tedy.
Nejsem samozivitelka, syn měl zápal plic a nějak se zhoršil, takže atb budou dohromady 14 dní…

no to se mi zdá divné, ještě jsem to neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.11.21 16:25

@Jarka K To Ti tvrdila nějakou blbost. Leda by Ti doktorka po 9 dni ukončla OČR na tuhle diagnózu a hned vypsala nové na jinou. Ale to je podvod a pochybuju, že si to doktoři jen tak lajznou.
Na OČr můžeš být samozřejmě klidně 3 měsíce, když budeš mít třeba onkologicky nemocné dítě. Nicméně zaplaceno dostaneš jen 9 (pokud si nepožádáš a nesplníš podmínky pro dlouhodobé ošetřovné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
5.11.21 18:22

@Jarka K
Paní z mzdovky ať přestane tolik holdovat alkoholu. OČR je na 9 dnů, u samoživitelů / samoživitelek však více. I kdyby se dítě léčilo např. houbovým zánětem plic několik týdnů (doma), tak placené OČR je stále 9 dnů (teď pomíjím možnost dlouhodobého ošetřovného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
5.11.21 22:47

@Jarka K
OCR je 9 dni na jednu nemoc, čili pokud má teď nemoc jinou s jinou diagnózou, lze čerpat placených dalších 9.
Takže v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
5.11.21 22:52

@ZustanSeMnou
Nemá jinou nemoc, nárok na vystavení nového OČR nevzniká. Kdyby si teď zlomil nohu, tak to je už jiná písnička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
5.11.21 23:49

@Doctus
Pochybuji, že by se lékařka spletla, určitě zna pravidla OČR,,ona to určitě papírově ošetří, aby to paní zaplatili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65010
6.11.21 07:03
@ZustanSeMnou píše:
@Doctus
Pochybuji, že by se lékařka spletla, určitě zna pravidla OČR,,ona to určitě papírově ošetří, aby to paní zaplatili

Ji to nerekla lekarka, ale nekdo v uctarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
6.11.21 07:28

@vokishka

A jo, díky..

Měním názor - nezaplatí ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek