Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@IvePr no ty vole (s prominutim)/,/tak to sis taky uzila. Jako kazdy porod je jiny a pro kazdou z nas je to silny zazitek at uz je negativni nebo pozitivni, ale porad je to proces pri kterem si my zeny sahneme na dno svych sil a zjistime kolik bolesti jsme schopne vydrzet kvuli tem prckum. Na konci toho vseho nekolikahodinoveho trapeni najdeme jeste silu tlacit a dat do toho posledni zbytek energie. Je to narez. Ja sem byla tak zhnusena z porodu ty prvni dny zr jsem se budila nocnima murama z nej, rikala sem ze uz nikdy. Ted kdyz uz jsme doma a srovnavame se se mi uplne zmenilo mysleni, vzpominam na nej s nadsenim a jsem na sebe pysna snad poprve v zivote a rikam si ze bych to vse absolvovala kazdy den znova a znova byť jen pro jednu jedinou vterinu s Ellou. My zensky jsme borky
a to skakani po brise se mi taky nevyhnulo… Ale to bylo asi to nejmensi. A jsem rada samozrejme ze mala tu infekci nema, to je jasne, ale jsem i rada ze jsem ja v poradku, musim byt v poradku abych se o malou dokazala postarat a vynahradila ji vsechen ten stres co jsme si zezacatku prozili. Ty js to mela hrozne zdlouhave a uz jen to muselo byt strasne vycerpavajici, a potom jeste zvladnout ten zbytek… Ja rodila se vsim vsudy 6 hodin od podani tabletky, takze po teto strance fajn, ale kontrakce jsem prodychavala uz od prvnich minut a nedali mi moc odppcinout. Mela jsem je snad v kuse. Hele, mame to za sebou
vse jsme zmakly. Tak ZENAM ZDAR! ![]()
@kopejka tak to jsem mela podobny porod jako ty
az teda na to ze ze me se tu placentu pokouseli vyrvat asi 40 minut. Vzdycky neco pichli na uvolneni aby prosla, pak zase na kontrakci… Jako ja je prosila uplne v agonii at uz me konecne uspi. A stejne jako ty jsem byla vycevkovana a musela lezet, spodek uplne nateklej takze curat neslo jak pises a do dnes mam problem se stolici a vlastne porad se mi cura ztuha. A malickou jsem jako ty taky nemela. Asi jsme to mely podobne
az na to ze ja asi bolest teda snasim dost mizerne
ale je to zamnou. Jak uz jsem psala vys, jsem na sebe pysna, mame krasnou holcicku a porod byl zazitek na ktery ted az se divim casto a rada vzpominam
az ted si zacina vzpominat na porodni asistentku, ze byla i sranda, jak se n amsnazila pomoct… Tonspatne jsem vytesnila. No a vcera nas pustili domu konecne, infekce klesla tak mam atb jeste na doma.
ale je to a stoprocent lepsi, pri druhem prijmu jsem se v porodnici i rozkojila vic, takze asi vsechno zle je k necemu dobre. ![]()
Holky tak ja uz 2 den v porodnici a zatim nic. Zitra zacinaji s vyvolavanim a ja mam najednou takovy strach
@leniiisek5 strach je nomrlani, dneska to zkus nejak prezit a trochu se vyhajat, zitra uz budes v pohode.
jakmile ti zavedo tabletku uz to posvisti a bude se to uz jen posouvat k prvnimu setkani s vasim detatkem.
/zitra uz budes mit prcka u sebe tak na to zkus myslet takhle a bude to dobre
preju hodne moc sil a bezproblemovej porod. Neboj, to zvladnes, i ty jsi silna zenska, budes se divit kolik jsi schopna toho zvladnout
drz se ![]()
@Ja.JJu. Tak super hormony zafungovali, jsem ráda, že uz si i psychicky v pohodě ![]()
@kopejka dekuju moc, taky jsem rada
je to fakt zvlastni jak se ty pocity toci, ale jeste ze tak
predstava ze bych mela takove stavy uzkosti po celou dobu sestinedeli je hrozna. Jako casto se mi chce brecet, ale ne z toho ze bych byla nestastna, spis proste jen smisene emoce. Ty jsi s necim podobnym nebojovala? Ja mam ted takovej problem s tim ze kojim ale dokrmuju a nevim jestli ji staci me mlicko a kolik mam dokrmit abych ji neprekrmila…
@Ja.JJu. Jestli čůrá dost cca 8plen denně, doporučuju jen kojit a přikládat každé dvě hodiny, s dokrmem brzy s kojením skončíš. Koj z obou prsů z každého cca 10-15minut. Navíc jak víš, že ji to nestačí? Ty ji vážíš? Jasně, že jsem bojovala a emocema to je normální
, ale byla jsem šťastná, chtělo se mi brečet štěstím přesně jak píšeš
.
@kopejka urco tech 8 plen procura. No ja fakt mlicko nemela moc, v pprodnici jsem si ji vazila po kazdem kojeni a vypila odemne cca 30ml, coz nestacilo takze pak dalsich 40ml prikrmu. Vcera jsem byli na kontrole kde jsem kojila cca 40min a vzala si odeme 60ml coz je ted taky malo jeji davka by ted mela.byt az 90ml, takze davame ted 30ml prikrmu. No ale v noci papkala a potom pri brcnuti mi usla na rameni a uz nezadala vic. To udelala tak 3× uz. Takze nevim jestli jen padla unavou nebo ji to odeme stacilo. Ona ma v sobe jeste ten bilirubin a musi mit svou davku aby se poradne vyprazdnovala a odchazel z ni, takze prave vaham jestli ji ten prikrm radeji davat jeste nez nas v utery zase pri kojeni prevazi a uvidime kolik toho vyzahne odeme nebo jestli ho zrusit uplne uz ted. No a jinak ja nedavam prikrm pres flasku prace abych neodbourala saci reflex, davam ji pres cevkovaci hadicku pres prst, takhle by nemela zpohodlnet a to prso by mela chtit, a jeste kojim pres kloboucek mam spatne bradavky.
@Ja.JJu. Tak uvidíš no, ale naše malá určitě nepila 90ml takhle malinká, tak uvidíš co u mudry.
Tak po 6 hodinach od zavedeni prvni tabletky zacinaji ms bolesti. Snad se to rozjede jen s jednou tabletkou
@leniiisek5 tyyy jo, to ja uz mela po sesti hodinach od zvedeni tabletky po porodu. Tak drzim palecky at uz to jde ted rychle
drz se ![]()
@Ja.JJu. me rano vystrasili tim ze to pujde na dve tablety a kdyz ani to tak cisarak
@leniiisek5 jestli uz citis nabeh bolesti urco to bude ok. Pockej zachvilku
rozjede se to a za dalsi chvilku uz budes tlacit prcka ![]()