Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky dámy,
chtěla jsem si zkrátit to nekonečné čekání ![]()
7 měsíců jsme se snažili o mimi a teď KONEČNĚ MS nedorazila a test pozitivní (lehce), tak jsme volala na gyndu a mám si zavolat a objednat se až za týden, že mě vezmou nejdřív za 14 dní, takže skoro věčnost
![]()
Je tu některá z vás, která taky čeká na první návštěvu? V jakém tt asi jste a na jaký tt vám vychází první návštěva?
Jak dlouho jste se snažili a co pomáhalo/nepomáhalo?
Těším se, že už bude o 14 dní později ![]()
PS: bojíte se?
@Catarin tééda už 21 DPO, tak to určitě dej vědět co už bylo vidět ![]()
Moc gratuluji
Máš štěstí, že tě dr už vezme, já musím čekat těch aspoň 14 dní ![]()
Ahoj, našla jsem dvě čárky první den vynechání MS a objednala se až na 7+4. Bylo to ok a už bylo vidět srdíčko. Čekání je hrůza, ale to je cely těhotenství…
od utz k dalšímu. U myho doktora jsou kontroly až po 4 týdnech, takže věčnost
@Petty4 ja jsem si udelala pozitivni test asi pred dvema tydny, ale k doktorovi jsem se jeste neobjednala. Je brzo
Objednává se až později tak kolem 9 týdne. Baba počůrá papírek a hned letí na gyndu kde nejde nic vidět a gynekolog sám neví. Pak baba brečí a plaší co si o tom kdo myslí. Dřív jak v 7 týdnu bych určitě nešla, je to zbytečné
@Catarin mě taky zjistili brzo, ale je to zbytečné. Navíc nikdy nevíš kdy si otěhotněla a většinou je mimino menší než si mamina myslí. Nedávno tady byla stejná diskuze a všechny zkušenější psaly to samé
pokud žena nekrvácí nebo nemá problémy je zbytečné ram lozit když ještě nejde vidět srdeční akce. A ta jde vidět nejdřív v 6 tt
@Mexie jj souhlas. Taky srdecni akce je u kazdeho jindy, takze zatimco jedna ji mela uz v sestem, druha az v sedmem a uz jsou nervy, zbytecny. Ja jsem dnes dle mych poctu 5+6 tak k dr pujdu za ty dva tydny cca. To uz bude jasno.
Pro všechny, kterým je líto, že je dr. neobjedná hned po vynechání ms, tak těhotenství stejně nepotvrdí dřív než je vidět srdíčko a to bývá až 7tt a musí být kvalitní UZ. Pokud jde člověk moc brzo a nic není vidět, tak bývá zbytečně strašen, že by to mohlo být mimoděložní těhotenství. Osobně bych se přimlouvala k objednání až na 7+něco. Při problémech (krvácení, bolesti břicha) pak na pohotovost, ev. ráno bez objednání.
@Catarin tak ona ti to potvrdi. Na utz bude uz asi videt gestacni vacek plus ti naberou krev. Jen jeste asi nebude srdecni akce a pujdes tam treba za dva tydny znova.
@Catarin
Jde o to, ze uvidí jen vacek, na srdce je jeste brzo, zbytečně tam teď pujdes, test ti vyšel, vic ti stejne neřekne
@Catarin Pokud máš trombofilní mutaci a budeš si během těhotenství muset píchat nízkomolekulární heparin, tak zítra zajdi. Pokud ti vyšel pozitivní těhotenský test, tak ti ho asi i rovnou nasadí, i kdyby nic vidět ještě nebylo, to je jeden z případů, kdy má smysl tam chodit brzo.
@Catarin píše:
@Mexie 9. týden bych řekla že je už maličko dýl než je normální. Mám známou které zjistily že je těhu už v 4tt…
jj souhlas v 8tt už jde vidět srdíčko ![]()
@Catarin tak v tvym pripade je jasne, ze jdes k doktorovi hned takto brzo. Preju, at je vsechno v poradku!
@Catarin píše:
@Berousik I kdybych měla jít za dva týdny znova… je 100% že budu na riziku a tak chci udělat maximum proto abych měla zdravé mimčo.
jj to je rozumný ![]()
A pro všechny, kteří mají pocit, že na gyndu spěchám, tak tam neplánuji jít před 7-8tt, jen chci, aby to do té doby rychleji utíkalo ![]()