Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tohle je diskuze pro mě. HA jsem vysadila 25.8.2015, vysadila jsem po 10letech, kdy mi byla nasazena jako léčba endemoztriozy, snažili jsme se, nesnažili, podle toho jak byl manžel pryč. no a 14.3. mi začalo být divně, hrozně mě bolí prsa, píchá v podbřišku jako bych to měla každou chvíli dostat, motá se mi hlava, ale říkala jsem si, třeba zase ms, nedalo mi to a 15.3. jsem si večer udělala test s tím, že 16.3. jsem měla dostat ms. a byla tam vidět lehce druhá čárka, ms nikde, tak jsem dnes volala gynekologovi a mám se přijít ukázat 30.3. vůbec nevím kolikátý tt jsem, ještě se v tom neorientuju, je to naše první. mám spoustu otázek a bojím se, že to nevyjde, tak už aby bylo toho 30.3.
@lachtanice86 Nepíšeš, kdy jsi vysadila HA, pokud je to před delší dobou a nemáš pravidelnou MS (aspoň přibližně), tak se týden odhaduje dost blbě. Pokud jsi HA vysadila na konci února/začátku března, tak bych to počítala od ní. Pokud máš pravidelnou MS, tak od 1.dne poslední MS (ale jsou to jen odhady). Každopádně ti dr. řekne více, tt se dá určit i podle UZ (nejpřesněji asi v 10-12tt). Přeji, ať zadařilo a všechno probíhá, jak má.
@zoy no právě, s pravidelností to u mě bylo na štíru, no počkám co mi řekne doktor a děkuji
@lachtanice86 zkus si koupit test clear blue, jasně není to dr, ale přibližně ukazuje v jakém by jsi mohla být týdnu ![]()
Já ho zkoušela včera a jsme spokojená, až uteče těch cca 14dní tak uvidím, jestli info na něm dr potvrdí ![]()
Jinak se klidně ptej na co potřebuješ, klidně i když si budeš myslet, že je to blbost ![]()
@Petty4 díky, jste tu zlaté, zkusím ho někde sehnat. můžu běhat? můžu plavat? ale co mě trápí nejvíc je, často trpím na migrény a bolesti hlavy, zrovna dnes taky, a nevím jestli když si vezmu prášek jestli mu to neublíží, jasně že na všechy příbalových letácích je napsáno nebrat, tak co mám dělat?
@lachtanice86 jsem chodila cele prvni tehotenstvi na masaze, kazdy tyden. Jako prevenci, aby me nebolela hlava. Prasek bych si nevzala, max. paralen. Jestli mas ty migreny nejak vazny, tak si o tom promluv se svym doktorem
Něco vidět je až okolo hodnot 1000, takže klid, hcg určitě poroste, jak má.
@lachtanice86 teoreticky můžeš vše - běhat, plavat, tančit,…ale na druhou stranu začátek těhu chce u někoho fakt klid a ležet, asi záleží jak se cítíš a tomu se přizpůsobit, jestli se o mimi bojíš, tak se šetři ![]()
Co se migrény týče, tak paralen PRÝ nevadí, do ibalginu bych nešla, ale pochopitelně, když vydržíš bez prášku tak ideál a jestli ne, taky bych hlasovala za toho doktora, ať Ti napíšou něco co v těhu můžeš ![]()
Hlavně že máš krev pozitivní - gratuluji
já jsem si zatím dělala jen těhu testy a na návštěvu dr musím čekááááááát ![]()
@Petty4 nene krev ne, jen mám pozitivní test a k doktrovi jsem objednana. no právě se tu ptám, protože až uvidím doktora, tak vytáhnu seznam otázek.
a vzhledem k tomu jak se cítím, při každém ohnutí nebo rychlejším pohybu se mi opravdu rozbuší srdce a zamotá hlava, tak si moc netroufám na nic a radši to vydržím bez prášku
@lachtanice86 tak to bude nej lehnout si a ležet
tělo si samo řekne co potřebuje.
Kdy jdeš k doktorovi?
@lachtanice86 paralen je prý lepší pro to Dítě než když se matka trápí bolestí. Trpím teď v těhotenství migrénama a paralen v pohodě
gynekoložka, obvodní i genetik řekli, že paralen nevadí. Ibalgin bych nejedla
Ahoj ![]()
Já hold musím taky čekat, objednali mě až na 30.3. takže i když se to zdá, že je to za chvilku, tak mě to přijde věčnost.
Podle výpočtů bych měla být v 5+2tt, takže by mohlo za těch necelých 14 dní něco už vidět.
Jsem natěšená, ale zároveň nervózní co a jak bude. ![]()