Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tlustyhrosik a stim opiranim to delame taky ale to taky nic moc. Delam to spis kvuli tomu ze ma mala. jezirko slin v hrdle a casto se mi dusi, tak to tak jakoby ma vytikat, ale vytika z ni velkej prd.
@Ja.JJu.
Mně doktorka říkala, že by se mělo dávat pást koníky na tvrdší podložku, třeba pěnový puzzle, stůl (na něm samozřejmě deka). Protože prej třeba na posteli, gauči…se musí hodně namáhat, jak je to moc měkký…
@IvePr ahojik, no to ja udelala jednou ze sem ji dala na hraci podlozku na zem pod kterou byla jeste deka a tak si triskla oblicejem o tu tvrdsi zem ze jsem si myslela ze si zlomila nosanek jak pistela… Takze se ted dost bojim ji davat na tvrdsi podklad.
@Ja.JJu.
Aha…chudinka malá.
A co na to říká dr.? já myslím že teď už to půjde…my taky takhle zvedali a najednou ze dne na den zvedla krásně celou hlavičku
Dávala jsem jí na bříško hlavně po koupání na přebalovací podložku (máme takovou tu pogumovanou, celkem tvrdou, ale né tak, aby si o to rozbila hlavu třeba). Teď už krásně pase všude.
Akorát já jsem asi zanedbala motivaci i na druhou stranu, protože nám hodně koukala jenom na jednu stranu, a i tak spala…Takže měla trošku placatou hlavičku, tak jsem jí musela otočit postýlku, a podpírat jí dekama aby se nemohla otočit tam kam chtěla…Byl to boj, ale během 14 dnů už to bylo v pohodě. ![]()
Zdravim holky prosim Vás. Posledni menstruaci sem mela 17.4. Od te doby nic delala sem si test vysel slabounce pozitivni. Volala sem si na gyndu sla sem k dr vzala mi krev to bylo pred 14dny v utery volala sem si hned ten den na vysledky rekla ze HCG pomalu roste at prijdu znovu v patek tak sem sla snovu mi vzala krev a v pondeli sem si volala na vysledky rekla at se dostavim v Úterý tak sem tam včera byla jedine co mi rekla ze HCG pomalinku stoupa a udelala mi ultrazvuk a řekla že si neni jista ze to může byt i mimodelozni těhotenství docela se toho bojim mam prijit opet v Úterý na dalsi ultrazvuk měla jste to některá z Vas stejne a mam se obavat a nebo je to proste brzo aby to na ultrazvuku bylo videt dekuji všem za odpověď ![]()
@w.e.r.u.n.k.a.88 píše:
Zdravim holky prosim Vás. Posledni menstruaci sem mela 17.4. Od te doby nic delala sem si test vysel slabounce pozitivni. Volala sem si na gyndu sla sem k dr vzala mi krev to bylo pred 14dny v utery volala sem si hned ten den na vysledky rekla ze HCG pomalu roste at prijdu znovu v patek tak sem sla znovu mi vzala krev a v pondeli sem si volala na vysledky rekla at se dostavim v Úterý tak sem tam včera byla jedine co mi rekla ze HCG pomalinku stoupa a udelala mi ultrazvuk a řekla že si neni jista ze to může byt i mimodelozni těhotenství docela se toho bojim mam prijit opet v Úterý na dalsi ultrazvuk měla jste to některá z Vas stejne a mam se obavat a nebo je to proste brzo aby to na ultrazvuku bylo videt dekuji všem za odpověď
@w.e.r.u.n.k.a.88
Ahojky, bohužel když hcg roste pomalu tak se může jednat o mimoděložní těhotenství…Správně by se mělo tak obden zdvojnásobovat.
@IvePr
Ahoooj, no u nas celkem dobry. Ted 28.5. Bude mit 5 měsíců. Trosku mi připadá, ze je pozadu. Koniky pase jen chvili. Pak se unavi a lehne na bricho a ruku, co mel u hlavy, si da podél těla a pak uz neni schopnej ji dat zpet, aby mohl znovu past. Dela to jen s pravou rukou. Nevim jak ho stimulovat. A rehabilitace a nic takovýho tu neni. O tom, ze by se otočil sám pres bok, to taky nemuze byt řec, to se stalo asi 5× a úplnou náhodou. Zacinam byt zoufalá. Co u tebe?
@tlustyhrosik
Ahojky, nám bude teď 29.půl roku. Ve středu jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá. Bojujeme s pitím, moc mi nechce pít čaj, vodu, šťávy…No uvidíme…Ale zas si říkám, že kdyby měla žízeň, tak si dá. Plínky počuraný má. Teď je naše nejoblíbenější poloha na bříšku…Tam se sama otočí v mžiku ale zpátky to dovede jenom na měkký podložce, třeba na posteli nebo tak…Na takových těch pěnových puzzlích se vzteká, že jí to nejde. Tak každý dítko je jiný, moc se s tim netrap. Každý dítko je jiný
Ono se to zlomí.
Pokud doktorka na to nic neříká, tak bych to moc neřešila ![]()
@IvePr doktorka nic nerika, protoze tady žádná pediatrie co se tyce motoriky ditete vubec nefunguje. Změří, zváží, udělají očkováni ale to je vse. Takze mi nikdo neporadi no. Tak to mas dobry, ze se tak pekne otáčí, to je sikulka.