Od // čekání na první návštěvu gynekologa

• Fotoalbum (67)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
965
9.1.17 09:28

Já jsem taky porodila mimčo co mělo 3800g, fuška to byla to jo..:D
Jinak se máme dobře, malá už má zítra 6 týdnů, vyrostla nám už na 56 cm a 4,5 kg. Je hodnoucka v noci pekne spinká, vzbudí se jenom jednou a pak až ráno.
Jinak už teda bohužel nekojíme. Jak jsem byla v porodnici dýl, tak jsem se tam celkem rozkojila, vypadalo to, že mám doma spokojený miminko. Akorát nám z toho malá vůbec nepřibývala, takže jsem musela začít dávat Bebu, Prvně jsem jí to dávala přes stříkačku, ale kojení moc nikam nevedlo, takže teď má vždycky prvně prso, trošičku co chce si vezme a zbytek má bebu. Když to nejde, tak to nejde. Svět se nehroutí a malá hezky prospívá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
9.1.17 09:33

@IvePr no mame stejny problem, po tydnu pribrala ani ne 10dkg. Coz je malo. Za tyden jdeme na prevazeni a kdyz nebude prospivat prejdu taky na UM. Navic me nehorazne.boli bradavky. Mam je popraskane a pri prisati se jdu pos…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
9.1.17 09:57

@Ja.JJu.
Jojo, přesně takhle to vypadalo u nás. Myslela jsem si jak hezky kojím a ono prd. Za týden přibrala jenom 70 gramů. Pak jsme vydržela asi 4 dny, a už se křičelo hlady. Takže už to šlo. Teď aspoň opravdu vidím, kolik do sebe dostane. Samozřejmě, že tím jak odemě začala pak už i míň pít, tak mi ubylo mlíčko. Takže teď je to u nás tak, že i já můžu jíst úplně všechno protože ona si toho odemě moc nevezme i když by třeba bylo…
Vůbec nevím čim to bylo, že měla hlad. I když jsem jí pak třeba před a po kojení vážila, tak si vzala to co měla.
Byla jsem i u laktační poradkyně, ta mi doporučila, ležet s ní celý dny v posteli, a defakto jí mít pořád u prsa. Jenže mě už to potom tak vyčerpávalo, navíc i bolelo, že už jsem k tomu začínala mít doslova i odpor.
Mudr. mi řekla, že kdybych měla děti dvě, tak to taky takhle nedělám a to je naše doktorka zastánkyně kojení, co nejvíc to jde. Ale prostě když to nejde, tak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
9.1.17 10:05

@IvePr presne jak pises, ja se misto abych se na kojeni tesila tak se hrozim kdy se mala vzbudi a budu ji muset to prso dat. Kdyby to aspon tak nebolelo. Vcera jsem tak brecela bolesti ze jsem rekla dost. Ale jeste pockam ten tyden. A jak pises, pokud by nejak rvala jakozr by to mohlo byt hlady tak mam doma nutrilon a prikrmim. Ono je to na psych. i lepsi kdyz fakt vidis ze mimco prospiva a neni hladove a kdyz rve vis ze to nemuze byt z hladu protoze vis kolik si vypilo. Ono je mozne ze prpste nemame jen silne mlicko, ze neni vyzivne jak by melo. To se stava. Mimco se napije a to zadni vyzivnejsi a hustsi mlickp uz je line si vytahat. Akorat teda se mi nalevaji prsa a kdyz si predstavim ze bych je neodpumppvala tak mi prasknou. Takze ani nevim co byvh mela delat kdybych ji chtela uplne odstavit na UM. Kdyz budu odstrikavat tak se bude mlicko porad tvorit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
9.1.17 10:23

@Ja.JJu.
jojo, když budeš odstříkávat tak by se ti to mělo pořád tvořit, takže bys jí mohla dokrmovat tim odstříkaným. Jenže mně už to pak nešlo ani odsávat. Abych vůbec odstříkala třeba 20 ml, tak jsem u toho seděla třeba 40 minut a to jsem prostřídala obě prsa. A stejně jí to nestačilo.
Teď už ty prsa tak natlakovaný nemám, ze začátku jsem si to taky neuměla představit, ale když toho nebude tolik pít tak se ti to tak tvořit nebude a nebudeš je mít tak natlakovaný :D
Občas teda v noci hlavně, to jí na jídlo nebudím, nechám jí až se vzbudí sama, a to už teda třeba po 7 hodinách jsou natlakovaný k prasknutí i teď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
10.1.17 15:56

Ahoj holky, ja nevim kolik maly váží, ale je vic buclaty a dupacky co mu byly volnější ted ma akorát, tak predpokladam, ze je mu dobre. Jinak ja pouze kojim, příkladam fakt casto, co hodinu. Bradavky jsem hned od zacatku mazala Bepanthenem ci jak se to jmenuje, ted uz nemazu a nic nepraska. Jo, taky me prisati boli, myslím, ze dobre prisaty neni, ale jak se snažím sebevic, tak výsledek stejny, ale papá no. Trápí ho prdiky, asi delam chybu ve stravě, ale fakt nevim co bych mela jist, pečivo jim necerstve, no zeleninu jim čerstvou, coz by se nemělo, ale jako jak mam upravit okurku hadovku, nez jist cerstvou, pak citrusy, to si taky obcas dam no, me by zajimalo co mi teda zbývá ze muzu jist, nez ten seznam, co nemuzu :nevim:
V noci moc nespinka.
Jo a trápí me zvraceni. V tydnu jsem zvracela 2× a zrovna ted uz to na me jde znovu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
21.1.17 16:47

Ahoj holky, jak se mate? Co deti? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
21.1.17 16:56

@tlustyhrosik Čauko, me neuppzornil email ze si pred tin psala covece 8o. My prpchazime rustovym spurtem. Takze jsme dost vycerpani, i mala, chtela by spinkat ale nejde ji to, pak je pretazena, protivna, hladova porad… Navic ty prdiky. Vcera mela mesic tak jsem nasadila espumisan. Doufam ze ji to zabere. Jinak vse super :-) konecne pribrala na 3600, plne kojim… Jsem stastna maminka :dance: malicka je dokonala :srdce: a strasne se tesim na dalsi tehulkovani a dokonce i porod :mrgreen: a jak vy? Vse dobry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
21.1.17 17:57

@Ja.JJu. Prosimte a jak ten růstový spurt probiha? Mne ted par dnu cuca par minut mliko a pak chci aby pil dal, protoze moc dlouho nepije a on dostane hysterak! Skube hlavou a tělem a neprisaje se a samozřejmě řev! Ale pak zas vyplazuje jazyk a snaží se olizovat prstiky atd, tak nevim jestli to muze byt ono, protoze nevim, proc to začal delat. No a na vecer kolika, takze řev a hysterak, dokud se nevyprca. Nastesti v noci uz spinka lip, uz tak od dvou a pak se budí po 2-3hodinach.
Mala je krasna :).
No jedno mi zatim stačí, az si to sedne tak bych taky asi rodila dalsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
22.1.17 19:10

@tlustyhrosik rustovy spurt se projevuje treba tak ze je nervozni u prsa a nervuje se protoze mu mlicko netece tak rychle jak by chtel, nemuze usnout, je nevrlej, dozaduje se jidla treba v kratsich intervalech nez obvykle… Rika se ze i maminka pocituje vetsi hlad protoze vic koji… My vse tohle mame a bojujeme. Spi akorat v kocaru a v noci kdyz uz je vycerpana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
22.1.17 19:12

My na prdiky ted pouzivame espumisan a zlepsilo se to. Porad to trapi malou ale rekla bych ze min. A bio gaia kapky. Zkousela jsem infacol ale ten nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
23.1.17 04:57

My bohuzel nekojime, nemela jsem dostat mlicka max za cely den 30ml coz je strasne malo. Tak jsme na nutrilonku a nekdy hystericky zachvaty ze ma tuzsi hovinka a dalsi den je zase uolne skvelej ze vubec nepkace. Ve ctvrtek hdeme na kontrolni mremereni a zvazeni. Hematon na hlavicce uz nam hodne splaskl, ocicko uz mame take zahohene i to zdurele prsicko. Tskze ted uz jen vylecit tu moucnivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
23.1.17 10:44

@leniiisek5 tak neni to zadna tragedie byt na nutrilonu. Ja na nem malem taky skoncila, taky sem ze sebe vymackala nejvic 40ml. Ale mam skvelou laktacni poradkyni kteta me za pomoci homeopatik suprove rozkojila. Z minima mlicka mam najednou pro malou celou davku a jeste nekdy musim odstrikat. Mozna si mela nejakou tu laktacni taky zkusit. ;-) nekdy to trva, ja se rozkojila poradne teprv pred tydnem ;-) a to jsem rodila 20.12… Ale hlavne ze jste ok. Tak uzivej prcka :-) my jdem s malou peliskovat :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
23.1.17 11:34

@leniiisek5
My jsme zase na Bebě. Problémy s kakáním nemáme…Ani s bříškem, tak jsem ráda. :)
Ještě jí u každýho krmení nabídnu prso a dá si to co si vytáhne a zbytek se dojí bebou. Ale z prsa si dá jenom malinko, protože tý Beby pak spapá skoro celou dávku. :) Ale to nevadí. Moučnivku jsme měli taky, mazala jsem jí to každej večer fialovou vodičkou, pak už jenom obden a teď už je to v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
24.1.17 00:47

@Ja.JJu. Tak to mame taky ted. Jsem z toho na prasky. Unavena. V noci celkem spi, je unavenej. Dopoledne se jeste da, ale odpoledne je to horor, kojim co půl hodiny, u toho řev, promítání se do luku, u prsa hysterak, breci a nechce, pak ma zase hlad, a mimo kojeni hystericky a nechce spat, ted stale cuci me vzhůru, prdiky ma, některý den lepsi, jiny horsi, ted ty horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí