Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tlustyhrosik teda ten tvuj prcek se te drzi jako kliste.
neboj se, vsak on se pusti ![]()
Vis co me museli manualne vybavit placentu protoze mi nesla vytlacit zachytla se za cipkem, takze mi ji v silenych bolestech horsich jak celej porod tahali za ziva. Kdyz jsem jim bolesti spadla z kozy tak se konecnenrozhodli mi dat narkozu a vytahnout ji tak. Buh vi co mi tim procesem do te delohy zanesli. Dbeska jsem doma chytla silene bolesti v brise tak sme jeli zpatky na porodni a po vsech mozbych testech zjistili ze mam tu infekci ktera kdybych neprisla by me mohla vazne ohrozit i na zivote. Navic tady male zjistili vysokou zloutenku takze i ji prijali jako pacose. Proste narez narezovitej. Preju vam holky krasny zazitek z porodu, posilam hodne energie a sil a zkuste z nej vycerpat to hezke. Me se to nepovedlo ![]()
@Ja.JJu. No tak to je moc s tou placentou! A ten porod samotnej byl jak hrozny?
Ale ze ti to tahali v takových bolestech, tak to je strasny a ted ta infekce a mala zloutenku. At jste brzo v poradku. Jak dlouho si vás tam plánuji nechat?
@tlustyhrosik ja mela prubeh porodu sileny. Hned po tablete mi zacali silne kontrakce. Porodni asistentka mi rikala ze jr jeste brzo na prodychavani ze ten nastup by mel byt pomalejsi at to neprehanim ale poste to bolelo jako prase. Nepopsatelne. Kdyz uz po 7 hodinach usoudili ze jdem tlacit protoze uz ten reflex tlaceni se nedal zastavit tak jsem malou vytlacila az na 10× protoze jsem omdlivala bolesti. Pri poslednich zatlaceni se mi ztraceli kontrakce tak mi pichli neco na posedni mega silnou kontrakci at malou vytlacim, narez! Jak ji vytahli tak prisla silena uleva. Jenomze pak kdyz chteli abych zkusila vytlacit jeste placentu, ja na pokraji sil zatlacila a vyletelo ze me na dr i zem a vsude nekolio litru krve. Mela jsem skryty hematom ktery tim zatlacenim praskl, proto jsem mela tak silne bolesti, pri kazde kontrakci se tam tlacil a tu bolest delal o to silnejsi. No po par pojusech ji ze me vyrvat (jakoby mi skubali streva) me uspali. To je muj dokonalej porod. Diky tomu se mi nespustila laktace, mam poporodni deprese atd.
@Ja.JJu. Bohužel vyvolaný porod prostě víc bolí, to je všeobecně známé, to, že ti tahali placentu zaživa normální není a na tento postup bych si stěžovala. Tu infekci máš a největší pravděpodobností z toho, že ti tam nakonec kousek té placenty zůstalo. Žloutenka u malé je úplně běžná má to téměř každý druhý novorozenec
. Moc mě mrzí, že jsi si takhle užila, já Vandu rodila přirozeně, porod se spustil sám odmítla jsem všechny léky, ale po hodině marného tlačení jsem si ten oxitocin na podporu kontrakcí taky dát nechala a je to mazec to máš pravdu. Placentu mi nakonec taky vyndavali operativně, měla jsem ji vrostlou, zkusili ji popotáhnout nešla tak mě uspali. Měla jsem velkou ztrátu krve a až do druhého dne jsem nesměla vstávat, museli mi dát cévku na 48hodin, kvůli otoku jsem nemohla čůrat. Malou mi dali až druhý den v devět ráno, porod byl taky těžký, ale já snáším bolest dobře takže jsem byla psychicky v pohodě a třetí den jsem se přes noc rozkojila a čtvrtý šla domů. V tvém případě bych se soustředila na malou a porod vypustila, za pár týdnů to uvidíš jinak, buď v klidu ![]()
@Ja.JJu. Ten tvuj porod, to je fakt horor. Uz aby ti bylo lip, no je mi jasny, ze sis to predstavovala jinak. ![]()
Tak na me holky 28.12 mam nastup na vyvolani porodu. Dnes jsem 8 den po terminu
@leniiisek5 jee, tak to je ve stredu, to ja se jdu domluvit na tom vyvolani. Budu na tebe myslet, at to probehne co nejlip ![]()
@Ja.JJu.
No buď „ráda“ že má infekci jenom ty a né prcek. To jsem zažila já. A nikdo mi neřekl z čeho, řekli mi, že to neví.
Každopádně můj porod vypadal takhle: v dopoledne mi odtekla hlenová zátka s krví, v neděli navečer začali nepravidelný kontrakce…Trvalo to celou noc, stupňovalo se to..bylo to tak cca po 5, 7 minutách…Ráno už to občas bylo i po 3, tak jsem si řekla, že už bysme asi třeba měli jet. Dojeli jsme tam a tam mi bylo řečeno, že to jsou poslíci. Mám jet domů a vyspat se. Samozřejmě bolesti se doma stupňovali, byli pravidelně po 4,5 minutách celej den. Takže samozřejmě spát nejde. Večer v půl 10 mě chlap odvezl do porodnice, tam mi řekli, ať jedu domů, že je to sice pravidelný, ale že se neotvírám. Ale že do rána pravděpodobně porodím. Nakonec se nějak rozhodlo, že si mě tam už nechají. Zavřeli mě na pokoj na šestinedělí, a dali mi nějakou injekci. Tvrdili, že je to na spaní. Protože jsem vlastně dva dny už nespala a že mi to zmírní bolesti. Tak to píchli, půl hodiny na to mi tam prdla voda. Tak mě přesunuli na porodní sál, kde mě nechali 12 hodin bez plodový vody.
Pořád jsem se neotvírala, porod nepostupoval. Nad ránem jsem je už prosila jestli by to nešlo nějak urychlit, že třetí den v bolestech bez spaní už asi nedám. Řekli mi, že v 7 ráno přijde vizita, do půl 12 kdy se malá narodila, žádná nepřišla.
Asi v 8 hodin usoudili, že by mi mohli dát aspoň klistýr. Pak v 10, že mi napíchnou oxitocin, ale to už zjistili, že už zřejmě každou chvíli porodím. Nakonec jsem rodila s kontrakcema po 5 minutách, tam mi ten oxitocin napíchnout museli, abych vůbec byla schopná porodit a tlačit v delších a častějších kontrakcích, to že mi skákali po břiše bych asi přeskočila a nakonec se v 11:21 malá narodila ![]()
@Ja.JJu.
2 dny po porodu mi přišli oznámit, že má malá infekci. Tak jsme místo 3 dnech byli v porodnici tejden. Chodili jí píchat každej den dvakrát antibiotika do nožičky.
Ahoj holky, mam to za sebou, oba jsme v poradku a zdravy. Jak se VZPAMATUJU, tak se ozvu, byl to zahul
@tlustyhrosik bobini tak koecne!!! Gratuluu moc a pisni jsem zvedava.
![]()