Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tlustyhrosik no to jsou ty blbe dny kdy nevis a jsi uz uplne vyrizena. Zkus na ty prdiky ten espumisan, ono ho to bude trapit tak mu ulev aspon takhle. My jsme nasadili, uz treti den nebo ctvrty a muzu rict ze je to fakt lepsi. Mala se sice krouti a zarve ale mininalne. S kombinaci masazi briska je to fajn. A v kocarku ti nespi? Mala kdyz ma hysterak svihnu ji do kocarku a mam min.na 2hodinky klid. Ja myslim ze ho boli brisko, i proto se krouto u prsa a pousti ho a nrrvuje se, me to mala dela taky, saje a z niceho nic se zacne prohybat pusti prso a rve, to vim ze ji trapi brisko, zachvilku si prdne a zase nasaje a papa. My jsme nejhorsi kolem te 8 vecer do pulnoci. Pak zabere a spi i 4hodky v kuse kdyz ji dam z obou prs. Je to nekdy boj co
Ale mame co jsme chteli
bude lip
![]()
Ahojky,
tak koukám, že už je to rok, co jsme objevily //. Hrozně to utíká.
A jak se máte? A jak si užíváte krásných slunečních dnů? ![]()
Ahojky
za me super
jsem snad ten nejstastnejsi clovek na svete, a to muze byt venku klidne i hnusne
![]()
Byt maminkou je super, nemuzu se dockat az se zacneme snazit o sourozence pro Elli.
a jakpak u tebe?
Posilame uuuuusmev ![]()
Tak ja dve carky objevila az 10.4. Vratulkoi na konci mesice uz budou 3 mesice a muzu rict ze je to tak hodny miminko. To materstvi je uzasna vec vidim kazdy den jak se meni drobecek. Jen hrozne rychle roste
Aha, no já našla // někdy 18.3. tak už to byl rok…Teď 29.už nám budou 4 měsíce, hrozně rychle to utíká a hrozně rychle roste…Už má 64 cm a 5,60 kg. Byli jsme na naušničkách, tak už má takovej holčičí šmrnc.
Jinak já si to taky moc užívám, ale všechno hrozně rychle utíká
![]()
Hrozne to utika co, ja se snazim uzivat si kazdou vterinu male a porad je to strasne malo
jsem rada ze jste taky stastne a uzivate si to materstvi tak krasne
my 20.3 mela 3 mesice. Ja se donedavna jeste trapila se zanetem delohy po te lyze, ale konecne jsem cista a uzivame si to naplno. @IvePr a jak jste zvladly nausnicky? Ja z toho mam hruzu uplne. Vcera jsme byli na ockocani ktere se nekonalo kvuli ryme. A mala ma 60 cm a 5600g ![]()
@leniiisek5 jeeee vy krasne pasete… Sikulinek to je
to my nic moc. Ja zacala davat asi pozde na brisko. Nesnasi to tak sem ji nechtela trapit, tak sem to trochu zanedbala ja. Ale uz poctive cvicime tak snad se zlepsi.
@Ja.JJu.
Naušničky jsme zvládli v pohodě…Byli jsme na nastřelení, takže to bylo rychlý. Sice bylo trochu křiku, ale doktorka říkala, že to nebolí, že to jenom tak trochu štípne a spíš se lekne…
My taky dlouho nepásli koníky…Ale najednou ze dne na den se to vyvrbilo a ted uz krasne drzi hlavicku sama. Nedávno už se jí i samotny povedlo se otocit sama na brisko. ![]()
Dobrý den chtěla bych se zeptat na jednu věc. Po týdnu vynechání menstruace jsem si dělala těhotenský test a vyšel pozitivně. Bude to naše první miminko
na gynekologii jsem ještě nevolala ale chtěla bych se zeptat kdy jste řekli svému zaměstnavateli že jste těhotné..? Po pozitivním testu nebo až po prohlídce u gynekologa.Jde mi o to že pracuji jako pečovatelka v domově důchodců a musím nosit více kilo než bych měla a poslední dobou mě v práci bolí podbřišek při námaze. Kvůli velké záťeži v práci chci jít radši na rizikové ať nic nepodceňuji.
Děkuji za odpověď
@Berushka21
Objednej se k dr. a uvidíš jestli ti napíše neschopenku. Na napsání neschopenky by měl být důvod. Když přineseš zaměstnavateli potvrzení od dr. že jsi těhotná, tak je povinný, tě přeřadit na práci, která je vhodná pro těhotné. Záleží jestli tvoje práce je psaná v zákoníku práce jako riziková pro těhotný…A když by tě neměl mít kam přeřadit, tak máš nárok na to zůstat doma za plný plat…Ale ještě s neoschnutým testem bych zaměstnavateli nic neříkala. Oni ani ty 2 čárky na testu ještě nemusí znamenat že jsi těhotná a že je vše v pořádku. ![]()
Každopádně přeju hodně štěstí! ![]()
Ahoj holky,
To je super, ze se mate dobre a mateřství si užíváte. Moc pekny fotky ![]()
My mame 3 mesice dnes a malej mi od vcera zvraci po každým krmeni, tak jsem z toho zase „rada“. Predtim mel seborheu, v dost hustým stadiu, pod supinama mel abscesy hnisu, dostal na to nejakou speciální atb, kortikoidy mast a nastesti ta pomohla. No ted je z nej plesounek, predtim mel plno černých vlásku ![]()
Jinak je zlatej, pase koníčky pekne, „povida“, nahlas se směje, kouka na hracky, boucha do nich, ted objevil svoje ručičky, takze ruku natáhne pred sebe a kouka na ni a „povida“ k ni.
Na posledním vážení pred měsícem mel 5 kg, no měsíčně přibírá tak 600g zhruba. U manzelovi rodiny se jim zda, ze je hubenour, ze pribira malo. Při narozeni mel 3.4kg, tak nevim no.
@tlustyhrosik jeeee ahooooj, ze ses konecne ozvala mamino
malej je nadhernej, je to mozne jak to vsechno utika? To je sila. A koukam ze vy jste si prosli teda taky kdecim. Hlavne ze se z toho ppkazde vylizete bez problemu. Mam radost ze jsi stastna a taky si to vse uzivas. Jeste aby ne co
kdy planujete druhe? Ze by jsme se kulatily zase spolu zeno?
a kazde miminko pribira jinak, kazde je jine, dulezite je ze pribira, l zachvilku pribere vic a budou ti zase rikat ze je tlusty. Zdravek je, krasnej je, tak co
no nas minulej tyden doktor taky vystrasil s tema supinkama na hlavince, porad je mame tak vycesavam a mazu ale nejak to nechce dolu. Rikal teda ze zaniceni ani nic takoveho tam neni ale uz ted zntoho mam strach. A ty konicky, myslite ze to moc vadi kdyz je nepase? Ona se snazi, jenomze je vzdycky tak nastvana kdyz ji dam.na bricho ze zabori hlavu a rve.
ale sem tam ji na vterinu zvedne, ale vyjimka.
achjo ![]()
@Ja.JJu. Ze prý je dulezity, aby na zadech ležel dobre a zvedal na nich rucky a nozky, ze tim posiluje svaly prave na ty koniky. Tak jsem to četla vcera v nějakým článku. On muj vydrží tak minutku - dvě, past, pak se taky zacne vztekat a moc casto ho vyloženě past nedávám, ale po krmeni ho obcas opru pres nohu, bříškem dolu a on jakoby kouka a zvedá hlavicku - trénuje, takze kdyz ho dam past, tak pase krasne.
A co pouzivas na ty supinky? Jak vycesavas? Mazes to predtim něčím?
@tlustyhrosik tak na zadech lezi krasne a zveda rucicky i nozicky taky paradne. Tak treba se pptrebuje jeste trosku zpevni. Ja ji davam past tak 3× denne, na minutku, dve, dokud nehystersi
no doufam ze bude vse v poradku. Ty me dr. rikal mazat leniens masti, tim ji mazu i cele telicko. No a vycesavam vzdycky po koupani kdyz ji to namazu. VzdCky to poradne promazu a vycesavam jemne smerem od zadu k celicku. Vzdy jednim tahem. Nedru ji to nebo tak… Je to tak dobry?